Eton och Fred Segal lanserar en exklusiv kapselkollektion i begränsad upplaga

Eton x Fred Segal kollektion

Den Los Angeles-baserade upplevelsebaserade återförsäljaren Fred Segal och den svenska skjortspecialisten Eton lanserar en kapselkollektion i begränsad upplaga inspirerad av säsongens populärkulturella trender. Debutkollektionen Eton x Fred Segal fångar det bästa av två världar: Fred Segals street style från LA med Etons tidlösa skandinaviska design och besatthet av kvalitet.

Resultatet är en kapselkollektion med 14 delar som förenar djärvhet, engagemang och stil. Kapseln innehåller en rad skjortor, shorts och accessoarer i exklusiva bandana patchwork-tryck – utförda med all den expertis och det hantverk som ett skandinaviskt arvsmärke har.

Eton x Fred Segal kollektion sommar 2022

En modern tolkning av dress shirt samexisterar med streetwear-inspirerade skjortor och shorts-set och lekfullt uttrycksfulla accessoarer, inklusive hinkhattar, kepsar och sidensjalar, allt åstadkommet i de lyxigt högklassiga material tillverkade av de finaste europeiska vävarna som Eton är känt för.

Vi är mycket glada över att samarbeta med Fred Segal – ett varumärke som har format mode- och kulturlandskapet. Med den här kollektionen ville vi slå samman våra två olika världar: Fred Segals LA-coolhet och Etons skandinaviska besatthet av kvalitet och hantverk. Resultatet är en lekfull kollektion som fångar det unika hos båda varumärkena, säger Sebastian Dollinger, kreativ chef på Eton.

Läs mer: Eton och Armand Duplantis inleder samarbetet med ny kampanj

Eton x Fred Segal herrmodekollektion

Kvalitet och hantverk förblir kärnan i kollektionen i kombination med Fred Segals Kalifornien-coola estetik. En matchande övertröja och kort set som har det monokroma patchworktrycket och en matchande hinkhatt är vävda på en speciell vävstol för ett vackert texturerat och glänsande resultat.

En resort-knappskjorta med bred krage är tillverkad av det finaste Anderlecht-linet och är obehindrad men polerad.

Eton x Fred Segal kollektion

Multifunktionella shorts i mellanstorlek är skurna i ett tekniskt tyg som är tillverkat i Italien och vävt i 100 % återvunnen polyester. Den halvklädda skjortan är utformad för att se ut och kännas mjukare än en vanlig skjorta, medan specialutgåvan av Filo di Scozia t-shirten innehåller en bröstficka med samma bandana patchworktryck som finns i hela kollektionen.

Vändbara hinkhattar och en retrosportsinspirerad bomullsmössa tillverkas i samarbete med specialiserade italienska hattmakare. En lekfull design twist läggs till kollektionen med två stilar av klassiska silkeshalsdukar för män.

Fred Segal har alltid varit en destination för framåttänkande varumärken och det här samarbetet är den perfekta mixen av Los Angeles street style i kombination med Etons sofistikerade arv. Vi är glada över att samarbeta med ett varumärke som betonar kvalitet och hantverk eftersom det är de kärnvärden som vi söker i varje partnerskap på Fred Segal, säger Jeff Lotman, VD för Fred Segal.

Eton x Fred Segal-kollektionen kommer att finnas tillgänglig i Fred Segals butiker och online på etonshirts.com och fredsegal.com den 2 juni.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *