Boutiquehotellet Ett Hem slår upp dörrarna till sin unika värld

ett hem restaurang stockholm
Foto: Magnus Mårding

Boutiquehotellet Ett Hem, beläget i idylliska Lärkstaden på Östermalm i Stockholm, skriver ett nytt kapitel i sin historia och öppnar portarna till den intilliggande fastigheten på Sköldungagatan 4 för en kulturell, livlig och energifull vistelse. Under vintern öppnas även huset på Sköldungagatan 6 med tre residencevåningar och ett fullskaligt gym för hotellets gäster. 

Ett Hem, som i år firar 10-årsjubileum, har sedan starten 2012 välkomnat gäster till en omhändertagande familjär miljö på Sköldungagatan 2 (No 2). Visionen om att vidareutveckla Ett Hem har funnits länge. När de två intilliggande fastigheterna på Sköldungagatan 4 (No 4) och 6 (No 6) blev tillgängliga såg Ett Hems ägarinna, Jeanette Mix, möjligheterna. Tegelbyggnaderna är uppförda under samma epok, 1900-talets början, och är tidstypiska för den lugna stadsdelen på Östermalm. 

Ett hem boutiquehotell stockholm
Foto: Magnus Mårding

 Den initiala ambitionen kvarstår i att bevara byggnadernas grundvärden, ta vara på rummen på bästa sätt och utveckla upplevelserna på plats för den medvetna och beresta resenären. Jeanette Mix och den internationellt erkända brittiska designern Ilse Crawford har fortsatt sitt arbete med att ge liv åt Ett Hem, genom en omsorgsfull renovering och en vidareutveckling av sitt hållbara koncept i de två nya byggnaderna. 

Ett tidlöst skandinaviskt hem med internationell prägel

Ett Hem boutiquehotell Stockholm interiör
Foto: Magnus Mårding

Interiören och atmosfären i No 4 följer samma tydliga och genomgående känsla av ett skandinaviskt hem och är en förlängning av No 2. Internationell design präglar såväl möbler, textilier och design som antikviteter, hantverk och konst. Varje detalj är noga utvald. Kurerade design- och möbelklassiker förenas med egendesignade möbler till konst och platsspecifika verk, skapade för Ett Hem som gör helheten personlig. I arbetet kring konsten har Jeanette Mix haft ett nära samarbete med två konstrådgivare och tre konstnärer.   

Transparens och öppenhet genomsyrar Ett Hems koncept och har varit projektets ledord. Vi vill utmana de gamla traditionerna genom att göra det naturligt och äkta. Som gäst välkomnas man i vardagsrummet och ett kök, som man samlas i för mat och dryck. Med No 4 och No 6 har vårt rumsliga fotavtryck växt, men vårt DNA och våra avsikter är desamma, säger Ilse Crawford, ägare och kreativ chef, Studioilse.  

Hotellets gäster välkomnas till den nya entrén på No 4, där de checkar in i Gatehouse för att sedan gå igenom trädgården för att komma till huvudentrén. Intill ligger köket, ett avslappnat och väl tilltaget kök med en meny för längre måltider för både för mindre och större sällskap.

Rätterna varieras efter säsong med närproducerade råvaror. Under sommarmånaderna skördar köket sina egenodlade grönsaker och kryddor i möjligaste mån. På entréplan finns Ett Hems kontor, gästbadrum och en passage som leder vidare till No 6, som öppnar under vintern. 

No 4 har även en generös balkong, ett eget växthus och trädgård, som sammanbinder husen och skapar rum till sociala upplevelser och speciella tillfällen bland blommor och växter, som är karaktäristiska för Ett Hem. Huset rymmer flera sociala ytor för umgänge och avkoppling, Salongen och en privat gästlounge. 

 No 4 har tio individuellt designade gästrum med generösa badrum, och några av rummen har kakelugn och balkong. Högst upp ligger sviten med utsikt över Lärkstadens takåsar. 

I det tredje huset, No 6, skapar Jeanette Mix och Ilse Crawford tre residencevåningar för långtidsboende samt ett fullskaligt gym för hotellets gäster. Ett Hem tar emot sina första gäster under vintern. 

Skillnaden för våra gäster och besökare är att vi kan erbjuda dem en utökning av vår värld. No 2 blir mer privat med avskildhet för lugn och ro och No 4 bjuder in till en mer kulturell, social och livfull vistelse. No 6 blir ett hem för våra långtidsgäster samt för träning i gymmet. Det är med stor glädje vi öppnar dörrarna för fler gäster att få upptäcka och uppleva Ett Hem, säger Helena Lundqvist, driftchef Ett Hem. 

I en annan del av Östermalm

Ett Hem boutiquehotell rum

Ett Hem har ett unikt läge i den eleganta stadsdelen Lärkstaden på Östermalm med gångavstånd till Östermalms livfulla kvarter, där hela stadens rika utbud av upplevelser finns att ta del av. 

Det som är utmärkande för Ett Hem är att det inte känns som ett hotell utan som ett hem – Ett Hem att trivas i med alla bekvämligheter och ett hem att längta tillbaka till. 

Läs mer: Boutiquehotellet Ett Hem växer

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *