Ett nytt kapitel i livet

Om pengar inte vore något hinder, hur skulle du leva ditt liv? Skulle du fortfarande jobba med det du jobbar? Skulle du fortfarande ha samma livsstil även utanför jobbet?

Det var några av de frågor jag ställde i ett inlägg vid ungefär samma tidpunkt förra året. Orsaken till att jag nu igen tar upp dessa frågor är att jag själv äntligen beslutat mig för att ta tag i mina drömmar och säga upp mig från mitt jobb sedan 13 år tillbaka.

En av de inspirationskällor som jag använde mig av vid beslutet var bland annat videon nedan med Alan Watts och de frågor han utmanar oss att ta ställning till. Det kan nämligen vara bra att frigöra tankemönstren och se på de möjligheter som finns omkring oss och framförallt att våga bortse från de eventuella problem som kan dyka upp i framtiden utan en arbetsgivares trygga famn att luta sig tillbaka mot.

Självklart är det alltid lite ångestfyllt att ta ett så stort beslut och att försöka klara sig helt på egen hand ute i den tuffa konkurrens som råder inom de flesta områden nuförtiden. Men att låta rädslor styra mina beslut hela livet kändes knappast som något alternativ för mig. Istället har jag valt att ge mig in i det som jag verkligen brinner för och se vart det leder.

Hoppas videon nedan kan inspirera även andra till att ta tag i sina drömmar.

Join the Conversation

4 Comments

    1. says: Gentlemannen

      Tidigare har jag jobbat med företagsfinansiering. Då det gäller framtiden är jag troligen lika ovetande som alla andra. 🙂 Ibland är det bra att bara vara ledig och reflektera över nästa steg i livet.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *