Exklusiv Bond-champagne från Bollinger auktioneras ut på Bukowskis – Utropspris 55 000 kronor

Bollinger bond champagne auktion

Efter en lång väntan är det den 30 september äntligen dags för världspremiär av den nya James Bond-filmen ”No time to die”. I samband med premiären kommer ett unikt exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition 2007 att auktioneras ut på Bukowskis onsdagen den 6 oktober.

James Bond Moonraker hade världspremiär 1979 och det var också då som det officiella samarbetet mellan Bond och Bollinger började. Vänskapen mellan familjen Broccoli, som har producerat Bondfilmerna sedan 1970-talet och familjen Bollinger har resulterat i världens äldsta samarbete på filmduken. 

Champagne Bollinger Luxury Limited Edition 2007

James Bond Bollinger Moonraker champagne

Som en hyllning till det 40-åriga partnerskapet gick Champagne Bollinger och 007 tillbaka till sina rötter 2019 och återbesökte den rymdfärja som en gång skapades av den legendariske produktionsdesignern Ken Adam.

Den brittiske designern Eric Berthes fick i uppgift att ta fram ett unikt champagneetui formad som rymdfärjan Moonraker. Varje etui av de 407 som skapats är gjorda för hand. Utsidan består av tenn och träfaner omsluter en ishink av Saint Louis-kristall och en Bollinger 2007 Magnum. 

Bollinger James Bond Moonraker lyxchampagne

Moonraker Luxury Limited Edition 2007 auktioneras ut på Bukowskis

Av de 407 exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition 2007 som finns tillgängliga världen över kommer nu ett att auktioneras ut på Bukowskis mellan den 4-6 oktober. Visningen av den exklusiva flaskan sker online från fredag den 24 september samt i Bukowskis lokaler i Stockholm mellan den 4–6 oktober.

Flaskan har ett utgångspris på 55 000 kronor. 

Vad gör champagnen så dyr?

Det handlar såklart både om kvaliteten på etuiet, affektionsvärde och symbolvärdet. Men även själva innehållet går inte av för hackor. Moonraker Luxury Limited Edition innehåller en Bollinger 2007 Magnum.

champagne Bollinger James Bond 40 år

Champagnen är en blend på 70 % Pinot Noir från Aÿ och Verzenay och 30 % Chardonnay från Avize, Cramant och Oger. 91 % av druvorna kommer från Grand Cru och 9 % från Premier Cru.

Champagnen har fått ligga på sin jästfällning i över 10 år innan degorgering gjordes 2019 och har en lagringspotential i källaren fram till 2030. Champagnen har en djup gyllene färg som visar på mognaden i vinet. Doften är komplex med inslag av hasselnöt, vanilj och citrus. Smaken bjuder på fina mognadstoner men är fortfarande frisk med subtila toner av plommon och honung. 

Auktionen går att hitta online på: www.bukowskis.com/systembolaget

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *