Exklusivt italienskt herrmode till sommaren

snyggaste mode för män sommar 2020 italienskt

Visst är det väl så att vi främst förknippar det italienska herrmodet med sommaren och det brittiska med höst och vinter? Kanske lite förenklat eftersom modescenen inrymmer en mängd olika aktörer som alla har sina egna nischer.

Trots det har såklart medelhavsklimatet en avgörande roll i vilka plagg som de italienska modehusen väljer att ta fram. Avslappnad elegans med okonstruerade kavajer och luftiga tyger är något som många förknippar med den italienska klädstilen.

Här väljer vi att lyfta fram några italienska märken du skall hålla ögonen på gällande sommarens mode 2020. Tidigare har vi också skrivit om det exklusiva märket Brunello Cucinelli som också finns på den italienska avdelningen på svenska herrmodesajten Care of Carl.

Här kommer ytterligare några av de italienska märkena med de stilfullaste plaggen denna sommar.

Boglioli

snyggaste mode sommar 2020 italienskt herrmode

En okonstruerad kavaj från Boglioli är ett kännetecken för den italienska stilen. Här syns mjukt konstruerade axlar och tunna tvättade tyger, som är helt perfekt till sommaren om du vill klä dig ledigt och elegant som en italienare.

Incotex

snygga herrbyxor sommar 2020

Incotex har ett rykte om sig att skapa världen bästa byxor. Deras byxor är också det närmaste du kommer skräddarsydda byxor. Företaget grundades 1951 i Venedig och är trots sitt något oitalienska namn ett av de främsta inom italienskt herrmode.

Lardini

snyggt italienskt mode för män sommar 2020

Lardini har en längre tid kombinerat det traditionella hantverket med nytänkande. I kollektionerna har vi flera år sett byxor i klassiskt snitt och konstruerade och ofodrade kavajer som ger ordet bekvämlighet en helt ny mening.

The Gigi

Den som söker efter avslappnad elegans denna sommar kan helt enkelt inte bortse från märket The Gigi. Här hittar du kostymer, kavajer och byxor i en luftig bomullskvalitet. Med detaljer som andas italiensk elegans rakt igenom.

Santoni

snyggaste skorna sommaren 2020

Sist på listan finns en av kronjuvelerna inom italienskt herrmode. Santoni är det närmaste man kommer perfektion då det gäller skohantverket. Varje skopar genomgår otaliga timmar av handgjorda moment. Något som också förklarar skornas patina och eleganta formspråk.

För sommaren hittar du knappast snyggare loafers eller sneakers än de från Santoni.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *