Exklusivt samarbete – GORE-TEX gästar anrika Savile Row

henry poole gore-tex

Tillsammans med Gore-Tex släpper nu Henry Poole sitt första plagg med funktionstyg – The Travel Trench med GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®. Plagget kan beställas i figursydda mått och detta är första gången Gore-Tex erbjuder teknologin i skräddarsytt stuk.

The Travel Trench erbjuder den exklusiva skräddarsydda upplevelsen från Henry Poole kombinerat med Gore-Tex pålitliga och slittåliga membran GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®,en teknik som ger både ökad komfort och ett rejält skydd mot väder och vind.

The Travel Trench – samarbete mellan Henry Poole och GORE-TEX

the travel trench samarbete Henry Poole gore-tex

Vi har redan tidigare kunnat konstatera att funktionsmaterial i formell klädsel är en av de stora trenderna inom herrmode våren 2021. Det märks både i alla de resekollektioner som lanseras och i de samarbeten mellan märken som befinner sig i vitt skilda världar inom modebranschen.

Nu ser vi ytterligare ett bevis på detta när GORE-TEX samarbetat med det anrika skrädderiet Henry Poole för att ta fram The Travel Trench. Detta är samtidigt första gången som ett klädesplagg med GORE-TEX teknologin erbjuds i anpassningsbara snarare än standardiserade mått.

the travel trench Henry Poole gore-tex collaboration

Den nya jackan representerar en modern tolkning av den klassiska stil som Henry Poole erbjudit ända sedan början av 1800-talet. Henry Poole är en av de mest anrika skräddarna på Savile Row. Det var Henry Poole som lät sy upp den första moderna smokingkavajen enligt önskemål av Edvard VII av Storbritannien under 1880-talet.

Anrika Henry Poole

Henry pool building London

Samarbetet mellan GORE-TEX och Henry Poole är unikt på många sätt. Henry Poole grundades av James Poole år 1806 och blev en av de ledande modehusen bland aristokratin under andra delen av 1800-talet. Till kunderna hörde många av Europas mäktigaste män som Napoleon III och kungarna av Danmark och Norge. Även Sir Winston Churchill använde sig av Henry Pooles skräddartjänster regelbundet.

Efterfrågan var så så stor att Henry Poole blev tvungna att utvidga sina lokaler till att omfatta en ny ingång på Savile Row. Den ikoniska gatan är ännu idag den självklara destinationen för den som är på jakt efter världens främsta tillverkare av traditionell skräddarsydd klädsel för gentlemannen.

Kunder har nu möjlighet att pröva på den skräddarsydda service som i praktiken varit oförändrad sedan 1800-talet.

GORE-TEX INFINIUM™

I jackan The travel Trench används GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER® som är känt för sina utmärkta skydd mot vind och vatten.

GORE-TEX har omdefinierat funktionalitet i kläder och skor i årtionden och har ständigt höjt standarden för skydd mott vått väder och drivit begreppet ”hög prestanda” mot nya nivåer.

Men samtidigt har de också blivit nyckelpartners till många olika märken och designers som eftersträvar utmana gränserna för kreativitet och funktionalitet.

Samarbete över gränserna

henry poole skräddarsytt bespoke London

Som ett företag som ledde utvecklingen inom skräddarsytt klassiskt herrmode är det intressant att konstatera att Henry Poole ännu idag är berett att omfamna innovation. Genom detta samarbetsprojekt med GORE-TEX möts 200 år av expertis inom skräddarkonsten och över sex decennier av banbrytande teknologiutveckling.

Resultatet av samarbetet är alltså Henry Pooles nya Travel Trench, en jacka som görs på beställning med valfria stildetaljer. Jackan har tillverkats med GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®, en teknologi som ger ökad komfort och skydd i mot de mest krävande av väderförhållanden.

Att få med det bästa från både Henry Poole och GORE-TEX innebar vissa utmaningar med att överbrygga två tillsynes olika världar genom att integrera GORE-TEX tekniken i skräddarsydda plagg.

De egenskaper som GORE-TEX teknologin erbjuder – de är de bästa på marknaden och den bästa varumärkespartnern att arbeta med om vi verkligen vill driva oss själva framåt. Slutresultatet är ett plagg som tar skräddarkonsten till en djärv ny samtida plats, samtidigt som vi håller oss trogna till vårt arv av tidlös elegans, säger Alex Cooke, Verkställande Direktör och skärare hos Henry Poole.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *