Mode för män 2021

Hur ser herrmodet ut 2021? Här har vi samlat snyggaste mode för män 2021, med allt från det klassiskt herrmode till de senaste trenderna.

Det är speciellt för detta års mode för män är att vi ännu påverkas av det rådande läget med coronapandemin. Det har gjort att kläder för hemmabruk blivit ännu viktigare. Något som vi även tagit fasta när vi sammanställt det snyggaste modet för män 2021.

Trender inom herrmode 2021

Det finns några trender som är framträdande när vi kollar på det rådande herrmodet. Vi fortsätter blicka tillbaka till 1930-talet och ett par årtionden framåt för inspiration. Men inte bara det. När vi går in i år 2021 finns det nu andra faktorer som spelar in.

Klassiskt och tidlöst herrmode

Det som är helt klart är att 1930-talets gyllene årtionde inom herrmodet visat sig allt starkare i de kollektioner som lanserats under de senaste åren. Något som vi kunde konstatera redan tidigare artiklar om herrmodetrenderna för vintern 2021. På så sätt kunde vi säga att det är en förädling av de trender vi såg redan sommaren 2020.

snyggaste mode för män 2021

Detta skall också ses i ljuset av att vi just nu alltmer har hållbarhet i fokus även i modebranschen. I en tid då vi vill ha kvalitet är också klassiskt och tidlöst herrmode något som blivit mer populärt. Det har blivit allt viktigare att sköta om sina plagg istället för det slit-och-släng samhället vi genomlevt i flera decennier.

Livet efter corona

I jämförelse med hur läget var under största delen av fjolåret kan vi ändå se en ljusning i sikte gällande pandemin när vi nu fått ett nytt år. Vi kan endast spekulera i hur detta kommer att påverka modebranschen och de kläder vi använder.

mode för män 1920-talet
Amerikansk herrmode från 1920-talet.

Om vi går tillbaka i historien har vi 1920-talets extravaganta mode som följde på den förra stora pandemin, den spanska sjukan. Ett virus som ägde rum mellan 1918-1920 och skördade flest liv i mänsklighetens historia på så kort tid. Det var dock en annan tid där man även nyligen kommit ur ett världskrig samtidigt som de internationella konjunkturerna vände uppåt.

Det är ändå inte helt otänkbart att vi under den andra halvan av 2021 kommer att få se ett uppsving i festmode när vi återigen får vistas mer fritt bland andra människor.

Mode för män vinter/vår 2021

Om vi dock ännu håller oss kvar i nutid innehåller de nu aktuella trenderna inom herrmode för vintern mycket av det som vi såg redan till sommarens mode för män. Bland de färgtrenderna vi ser till hösten finns mycket kvar från sommaren, men i något mörkare toner.

Här tar vi fram några av de snyggaste plaggen för män vintern 2021.

Bekväma kläder för hemmabruk

snyggaste mode för män 2021 pyjamas

Vi börjar från 2020-års stora trend, kläder för hemmabruk. Stanna-hemma-mode är en av årets stora trender och lär så bli ett tag framöver. Under vintern är detta mode ännu mer aktuellt då vi allt högre grad stannar inne då vädret är kallare. 2020 års modejulklapp var hoodien och året innan var det Loungewear. Två modekategorier som i allra högsta grad är aktuella även till 2021.

snyggaste loungewear mode för män 2021

Tidigare har många nöjt sig med gympabyxor och -tröjor vid hemmabruk. Men nu kan vi även se ett ökat intresse för klassisk Loungewear hos allt fler män. Hit hör allt från pyjamas med klassiskt snitt och morgonrockar i kortare modell utformade som rökrockar.

snyggaste mode för män 2021 lyxig loungewear

För vintern 2020/2021 har svenska märket CDLP lanserat en linje med hemmaplagg i form av stilrena pyjamas och morgonrockar. Ta en koll på deras plagg i färgen burgundy och navy om ni vill ha snygga hemmaplagg denna vinter!

snyggaste mode för män 2021

Här syns en lyxig modell av badrock för män från specialisten inom Lounge Wear, Londonbaserade Derek Rose.

Till det en snygg pyjamas och tofflor i vintagemodell från Crockett & Jones.

Munskydd och ansiktsmasker – modeaccessoar för 2021

En annan trend som vi inte kan bortse från i pandemitider är munskydd. Speciellt i det svenska samhället där vi nu fått rekommendationer gällande munskydd både i kollektivtrafiken och i butiker.

Det finns en del snygga och säkra munskydd på nätet. Det finns också många modeller av ansiktsmasker som går att kombinera med din egen stil eftersom flera sajter erbjuder många olika mönster.

snygga design munskydd online

Vi rekommenderar att ni kollar in de designmunskydd som finns i både paisley-och prickigt mönster hos Tieroom.se. Dessa är både bekväma och säkra att använda, samtidigt som maskerna kan tvättas många gånger utan att förlora sina egenskaper.

Snyggaste ytterplaggen för vinter/vår 2021

I och med att klassiska klädesplagg fått en allt mer framträdande roll inom herrmodet ser vi också fler ytterplagg där man tagit detta i beaktande. Vi ser ett ökat intresse för dubbelknäppta rockar och liknande detaljer som ofta förknippas med det klassiska herrmodet.

rock med dubbelknäppning 2021

Bland detaljerna märks också breda slag och bröstficka hos en ytterrock av klassiskt snitt.

Bland mer avslappnade modeller är funktion det viktigaste och speciellt inom detta område har vi kunnat se mängder av nya plagg i kollektionerna de senaste åren.

Här förevisas två av höstens och vinterns absolut snyggaste ytterrockar från italienska Boglioli. Breda och spetsiga slag tillsammans med dubbelknäppning ger en elegant framtoning. Färgerna är också bland de mest elegant du hittar hos ett ytterplagg.

snyggaste mode för män 2021

Cashmere i rockar har kommit allt starkare till hösten och vintern 2020. Detta är det ultimata tyget för den som uppskattar kvalitet. Denna snygga trenchcoat kommer från italienska Piacenza Cashmere som är främst kända för sina högkvalitativa tröjor i cashmeretyg. Byxorna i flanell kommer från Incotex och skorna från Crocket & Jones.

snyggaste mode för män 2021

Här en rutmönstrad och dubbelknäppt rock med spetsiga slag från engelska Hackett, ur linjen No.14 Savile Row. Den skapades i samband med att Hackett flyttade in på adressen i London.

Till hösten blir alltid jackor från Barbour populära. I Sverige har vi en förkärlek till brittiskt herrmode och speciellt till hösten finns mängder av funktionella ytterplagg i kollektionerna hos klassiska brittiska märken.

Oljerockar likt den till höger, samt quiltade rockar som den till vänster är bland de ultimata ytterplaggen för höst- och vinterbruk i våra svenska förhållanden.

Detta är också mycket mångsidiga jackmodeller som går att använda både till en formell och informell klädstil.

snyggaste mode för män 2021

En mycket praktisk jackmodell för hösten och vintern är den klassiska duffeljackan. Här är det dufflar från brittiska Gloverall som är ohotad etta. Dessa tillverkas i England i en kraftig ullblandning.

En mycket snygg och praktisk jackmodell oavsett om du väl klä dig ledigt eller stiligt under vintern eller kallare höstdagar.

Kostymerna vintern 2021

Till hösten kommer alltid tjockare och varmare material till kostymerna. Flanell och tjockare tweedtyger blir igen aktuellt att bära. Det gäller även denna höst där vi ser många snygga kostymer i herrkollektionerna.

snygga tweedplagg online vintern 2021

För den som söker efter tweedplagg i bästa möjliga kvalitet kan skotska Walker Slater rekommenderas. Ett varumärke med passion för det skotska arvet. I utbudet finns bland annat Edward-serien som inspirerats av Kung Edward VIII:s elegans och stilsäkerhet.

flanellkostym mode för män vinter 2021

Bland de svenska herrmodemärken som kommit ut med snygga kostymer i flanell märks Oscar Jacobson. I deras höstkollektion finns både en mörkblå och mörkgrå kostym i flanelltyg.

Byxorna i kollektionen har uppslag och frontveck och kommer i en avsmalnande passform. En kombination av klassiskt och modernt herrmode i stiligast möjliga utförande.

snyggaste mode för män 2021 japanskt herrmode

Japanskt mode för män är en het trend inom mode för män vintern 2020. Här märks flera modeller av kavajer med dubbelknäppning som tillverkats i mjukare ullkvalitet.

snyggaste kavajer för män vintern 2021

Här syns en ostrukturerad kavaj med dubbelknäppning från japanska Camoshita. Ta en koll även på italienska märken som Lardini; L.B.M 1911 och Gran Sasso om du söker snygga, ostrukturerade kavajer för vintern 2020.

Dunvästar för vinter och vår 2021

Bland höstens nyckelplagg för män finns alltid dunvästen. Lager-på-lager är också en av de absolut största trenderna gällande vinter- och vårmodet. För detta ändamål är dunvästen ett av de mest mångsidiga klädesplaggen.

snyggaste mode för män 2021 yttervästar

Denna kan bäras på många olika sätt. Innanför ytterrocken för att ge extra värme till vintern eller utanpå kostymen för att ge en avslappnad elegans i äkta italiensk stil.

Yttervästen är också idealisk att använda över en tröja vid övergången mellan vintern och våren. Med andra ord är det ett väldigt mångsidigt plagg som kan rekommenderas till varje mans garderob.

Tips! Ge akt på detaljerna när du köper en dunväst. Det kan vara bra att ha flera olika modeller. Vill du använda dunvästen till skräddade plagg kan en mer dressad och tunn variant rekommenderas.

Byxor inom herrmode vintern och våren 2021

Inom modet gällande byxor för män är det detaljrikedom som det handlar om just nu. Dubbla frontveck, höga midjor och uppslag är klassiska detaljer som kom med i de flesta herrmodekollektioner under förra året. Till 2021 har denna trend bara blivit populärare.

Det är detaljer som vi också ser hos den andra av våra stora trender, vår önskan att klä oss bekvämt. Korsningar mellan klassiskt skräddade byxor och gympabyxor har blivit alltmer vanliga – likt byxorna nedan från Filippa K.

bekväma skräddade byxor mode för män 2021

Det har också blivit allt vanligare med stretchmaterial även i mer dressade modeller av byxor. Även detta är en del av det ökade fokuset på resekollektioner med mer lättburna plagg i jobbsammanhang.

Skor inom herrmode vinter/vår 2020

Skomodet är kanske det som ändrar allra minst mellan säsongerna. Kanske främst eftersom vintrarna numera tenderar att bli allt varmare.

Men även gällande skor har vi sett ett allt större intresse för handgjorda skor under de senaste åren. Kvalitet är inne och det är speciellt märkbar då det gäller skohantverket.

klassiska skomodeller för män 2021

För Care of Carls 10-års jubileum lanserades alldeles nyligen en kollektion av klassiska skomodeller i ett samarbete mellan anrika brittiska Crockett & Jones och Tärnsjö Garveri. En kollektion som vi verkligen kan rekommendera om ni är intresserad av klassiska skomodeller.

Snygga regnplagg och accessoarer för vintern och våren 2021

Höstens absoluta nyckelplagg är vanligen regnkläder och accessoarer. Med de vintrar vi har nuförtiden är dessa plagg även högaktuella för vintern. Också i detta sammanhang är brittiska märken i fokus eftersom det är många som specialiserat sig på just denna nisch.

stiliga regnplagg för män 2021

Barbour är det mest kända märket, men håll även ett öga på Manchesterbördiga Private White V.C. om du söker högklassiga ytterrockar för utmanande väder.

Det är alltför få som tänker kvalitet när de införskaffar paraplyer. Med tanke på hur vintrarna ser ut hos oss numera är det viktigt att satsa på hållbara paraplyer som är tillräckligt starka för blåsigt väder.

Brittiska Fox Umbrellas är ett av de mest anrika bland kvalitetsparaplyer på marknaden. Här hittar du paraplyer med dekorativa djurmotiv på handtagen. Paraplyerna är också tillverkade i en hållfast metallkonstruktion som gör det till en av de bästa paraplyerna på marknaden.

Då det gäller väskor och portföljer är detta en underskattad stildetalj i herrgarderoben. Nuförtiden finns också alltfler modeller i praktiska vattentäta material som kanvas och vaxat läder. Kolla speciellt in modellerna från italienska Mismo och amerikanska Filson. Här finns mängder av snygga portföljer och väskor för krävande väderförhållanden.

Herrparfymer vinter/vår 2021

Till vintern blir mer djupa och starka parfymer mer aktuellt att bära igen. Några av de mest populära parfymerna för tillfället är parfymer från agarträdet, även kallat oud. Det är det lyxigaste inom parfymvärlden och en doftnot som osar exklusivitet.

Även dofter med lädernoter blir alltid populära till vintern. I flera fall kombinerar man oud och läder i parfymerna. Detta är onekligen en vinnande kombination, något som bland annat utsökta Floris Leather Oud är ett bevis på.

bästa herrparfymer vintern 2021

Det är en doftnot som speciellt kan rekommenderas för utekvällar eller dejtande.

För vardagen kan någon av de klassiska herrparfymerna på marknaden rekommenderas. Det finns en del herrdofter som behållit sin popularitet över åren och en av de allra främst som vi kan rekommendera är Green Irish Tweed från exklusiva parfymhuset Creed. En klassiker med närmaste magiska doftegenskaper, som är speciellt lämplig för höstens och vinterns kallare väder.


Trenderna inom mode för män vår och sommar 2021

sommarens mode för män 2020

Det fanns några tydliga trender inom herrmodet för 2020. Det var klassiska silhuetter, där inspirationen hämtats från 1930-talets gyllene dagar inom det klassiska herrmodet.

Detta var även framträdande redan i fjolårets kollektioner hos många av de större klädkedjorna och modehusen. Inför 2021 är detta ännu mer tydligt där ytterligare plagg lanseras med klar inspiration från klassiska detaljer som vi såg redan på 1920 och 1930-talet.

Snyggaste kostymerna till sommaren

herrmode 2020

Ett av nyckelplaggen inom klassiskt herrmode kommer alltid vara kostymen. Bland de kostymer som finns i sommarkollektionerna märks alltid lättare tyger i linne och en ljusare färgskala än till höstens och vinterns kollektioner.

Hos kostymerna är det tydligt att vi nu ser en mer klassisk silhuett med aningen längre kavajlängd och mindre tajt passform. Ge akt på klassiska detaljer som frontveck och slag på byxbenen. Varför inte testa på dubbla frontveck på byxorna?

Vårens och sommarens trendfärger går i olika jordiga färger, som brunt, beige, naturvitt och beige. Färger som är enkla att kombinera för en snygg helhet.

Stiltips! Bär kostymen med piké denna sommar. Det ger ett avslappnat intryck och är också ett enkelt sätt att klä sig stiligt inför sommarkvällarna. Lämna bort bältet och bär gärna loafers tillsammans med kostymen till sommaren.

Byxorna inom herrmodet sommaren 2021

snyggaste mode för män sommaren 2021

Det som är speciellt märkbart är att vi män nu hittar allt fler variationer bland klassiska chinos. Modeller med hög midja och frontveck som hämtat inspiration från klassiska ghurkabyxor lanseras hos allt fler märken.

Det skall vara enkla eller dubbla frontveck och gärna med extra detaljer som t.ex. spänne i midjan.

Ett typiskt sommarplagg är byxor i linnetyg. Hos märken som Morris Heritage ser vi denna sommar flera snygga modeller med alla de klassiska detaljerna.

Hög midja med snygg design vid midjepartiet, frontveck och uppslag är några av de klassiska detaljer som nämnda märke tagit fasta på till sommarens kollektion.

Snyggaste shortsen sommaren 2021

snygga simbyxor sommaren 2021

Det som är speciellt med sommaren 2021 är vi nu ser allt fler dressade modeller på shortsen. Bort med Bermuda-shortsen och satsa istället på shorts med frontveck och slag!

På shortsen är det alltid en bra idé att satsa på färger som beige, mörkblått eller olivgrönt. Klassiska färger som håller år ut och år in.

Badmodet till sommaren 2021

snyggaste badmodet sommaren 2021

Vi har redan tidigare kunnat konstatera att även badshortsen nu blivit allt mer dressade. Det är till stor del 1960-talet med klassiska James Bond-filmer som tjänat som inspiration till många av kollektionerna.

Orlebar Brown har med sin Bulldog-kollektion tagit fram några tidlösa modeller bland shorts och badbyxor som är speciellt snygga till denna sommar.

Utmärkande för denna kollektion är midjespännen. De flesta av modellerna är också korta. För den som vill vara snygg till stranden skulle vi rekommendera denna modell på badshorts.

Även inom badmodet ser vi gärna att männen lämnar hem speedosen och badshortsen i bermudastil denna sommar och satsar på en mer klassisk look!

För att få till en snygg helhet rekommenderar vi pikétröjor i frottétyg. Det är både ett snyggt, bekvämt och hållbart alternativ för den som få till den rätta looken till sommarens badäventyr.

Snyggaste pikéer vår och sommar 2021

snygga pikétröjor sommaren 2021

Ett nyckelplagg för sommaren 2021 är pikétröjan. Även då det gäller detta klassiska plagg ser vi allt fler modeller med alternativa tyger och skärningar vid halsen. Nu får det gärna vara modeller utan den traditionella knäppningen vid nacken.

Det mest klassiska märket gällande pikétröjan är Sunspel, men till denna sommar än det många märken som satsat hårt på att få fram nya snygga modeller.

Pikétröjan Riviera från Sunspel är en klassiker i varpstickad, ventilerande bomullsmesh, kallad Quality 75. Denna tröja var ursprungligen skräddarsydd för Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Casino Royal.

Kolla gärna utbudet hos märken som Oscar Jacobson, Morris Heritage och Tom Ford. Bland dessa finns flera modeller av klassiska modeller i innovativa tyger.

Stiltipset! När du väljer pikétröja är det viktigt att tänka på passformen. Välj gärna en modell med lite kortare ärmlängd.

Snyggaste accessoarerna inom herrmodet vår och 2021

Då det gäller sommarens accessoarer är scarves och bandanas även detta år en riktigt snyggt tillägg till den manliga garderoben.

Vad är skillnaden mellan scarves och bandanas kanske du frågar! Scarves är i allmänhet lite längre och fylligare – lite som en traditionell halsduk, men tunnare.

Bandanas å andra sidan är en större modell av den klassiska bröstduken.

Bandanas

hur du bär scarf på sommaren 2021

Bland de som erbjuder snyggaste mode för män 2021 gällande Scarves och bandanas märks framförallt svenska Eton. Till denna sommaren har Eton lanserat många snygga modeller som passar till det mesta – oavsett om du bär skjorta eller piké.

Stiltipset! En av sommarens hetaste trender är överskjortan. Till den passar det alldeles utmärkt att använda sig av bandanas.

Vårens och sommarens solglasögon 2021

snygga solglasögon herr sommar 2020

För den som köper solglasögon är det alltid en bra idé att satsa på klassiska modeller. Istället för att köpa billiga modeller som går sönder samma sommar som du köpt dem skall du hellre satsa på modeller av bra kvalitet.

Du kommer säkert att få satsa över 1500 kronor för ett par solglasögon av kvalitet. Men det är definitiv värt det med tanke på hållbarheten.

Bland de mest klassiska modellerna som finns på marknaden märks de från italienska Persol och Ray-Ban. Men håll även ögonen på märken som Oliver Peoples och TBD Eyewear.

Den sistnämnda har många snygga modeller som dessutom är väldigt prisvärda. Hos Oliver Peoples hittar du några av marknadens snyggaste klassiska modeller, som t.ex. kollektionen Gregory Peck.

Snyggaste skorna vår och sommar 2021

snyggaste sommarskorna för män 2021

Vi har alltid haft en speciell förkärlek till loafers som sommarskor här på Gentlemannaguiden. Det är mycket mångsidiga skor som passar till det mesta, oavsett om du använder chinos eller kostym.

Om du använder dig av en dressad modell på shortsen passar loafers även till detta.

Bland de mest hållbara och klassiska modellerna av loafers hittar du hos framstående brittiska skomakare som Crocket & Jones och Loake 1880. Men även italienska Santoni och norska Aurland har flera klassiska modeller.

För en ren look till sommarens garderob passar olika typer av Penny Loafers utmärkt. Men även Tassel Loafers är snyggt till många olika typer av sommarplagg.

En annan modell av sommarsko som andas ledig elegans är sneakers. Dessa skor har blivit allt populärare inom herrmodet både till mer formell klädsel och fritiden.

När du väljer sneakers får det gärna vara modeller i läder för bästa hållbarhet. Satsa också på stilrena färger som helvitt eller brunt/beige. Mocka är också ett material som är riktigt snyggt på sneakers!

Sommarparfymer 2021

bästa herrdofterna vår sommar 2021

Det som utmärker parfymer till sommaren är att vi ofta ser lättare marina doftnoter och citrusdofter komma fram under denna årstid.

Det finns dock en doftnot utöver detta som vi speciellt rekommenderar till sommaren 2021. Pröva på parfymer med doftnoten bärnsten, eller Amber som det heter på engelska. Det är en doftnot som passar speciellt väl efter dagens utflykt på stranden och ger en väldigt behaglig doftaura runt sig.

De flesta av de mest framstående parfymhusen har sina egna versioner av bärnstensdofter. The Merchant of Venice är ett av de märken som har en alldeles underbar bärnstensdoft i form av doften Nobil Ottoman Amber EdP.

Sammanfattning

Herrmodet 2021 är snyggare än någonsin tidigare. Nu finns i variation som vi aldrig tidigare sett, där det gamla hederliga hantverket åter tagits till heders.

Trots att vi ännu lever i utmanande tider finns det inga orsaker att inte klä sig snyggt. Här har vi plockat fram snyggaste mode för män 2021 och uppdaterar sidan kontinuerligt efter behov.

Hoppas ni hittar det ni önskar för att göra detta till det snyggaste året hittills i era liv!

Vanliga frågor – Snyggaste mode för män 2021

Hur skall vi män klä oss 2021?

Det finns flera alternativa scenarier gällande mode för män 2021. Klassiskt och tidlöst herrmode blir allt populärare. Det finns också en stor sannolikhet att modet blir mer extravagant i takt med att coronarestriktionerna upphör och vi kan röra oss mer fritt igen.

Vilka är de största trenderna gällande mode för män 2021?

Kläder för hemmabruk kommer att stå sig starkt en bra bit in på 2021. Hållbarhet är en stark trend och därför är också kvalitet ett honnörsord inom mode för män 2021.

Var skall man hämta inspiration för herrmode 2021?

Det klassiska engelska herrmodet har en stark tradition hos oss svenskar. Speciellt när det gäller kvalitetsplagg med klassiska snitt är detta något att vända sig till. Italiensk herrmode, med sin mer lediga elegans är också alltid aktuellt. En bubblare i sammanhanget är det japanska herrmodet.

Vilka nyckelplaggen inom herrmodet 2021?

Ovan har vi tagit fram några av nyckelplaggen för detta år. Klassiska detaljer trender oavsett om du vill klä dig formellt, klassiskt eller ledigt.