Mode för män 2021

Hur ser herrmodet ut 2021? Här har vi samlat snyggaste mode för män 2021, med allt från det klassiskt herrmode till de senaste trenderna. Vi börjar med herrmode vår sommar 2021 som uppdaterar sidan med de stiligaste herrplaggen för säsongen.

Det är speciellt för detta års mode för män är att vi ännu påverkas av det rådande läget med coronapandemin. Det har gjort att kläder för hemmabruk blivit ännu viktigare. Något som vi även tagit fasta när vi sammanställt snyggaste mode för män 2021.

Trender inom herrmode 2021

Det finns några trender som är framträdande när vi kollar på det rådande herrmodet. Vi fortsätter blicka tillbaka till 1930-talet och ett par årtionden framåt för inspiration. Men inte bara det. När vi går in i år 2021 finns det nu andra faktorer som spelar in.

Vi lever i en ovanlig tid och detta påverkar också vilka kläder vi bär. Samtidigt måste naturligtvis också olika aktörer inom modebranschen anpassa sig till rådande läge.

snyggaste herrmode online 2021
Herrmode från Eton.

Snyggaste herrstilar vår/sommar 2021

Låt oss säga några ord om olika herrstilar innan vi går över till att redogöra för trenderna inom herrmode och olika plagg kategori för kategori. Vi har alla olika smak, men på Gentlemannaguiden har vi en förkärlek till det klassiska och tidlösa – plagg som kan användas år efter år utan att behöva bytas ut efter varje säsong.

Därför är också kvalitet och detaljer i fokus. Några av de nyckelplagg som bör finnas i varje man garderob i våren och sommaren 2021 är överskjortan och safarijackan. Dessa är mångsidiga plagg i många sammanhang, oavsett om du vill klä dig städat eller avslappnat. Längre fram tar vi fram ger er våra bästa stiltips för hur du kan kombinera överskjortan på bästa sätt.

Byxor är en annan kategori som är i fokus inom herrmode vår/sommar 2021. Satsa på hög midja och frontveck på dina byxor, oavsett om det handlar om långbyxor eller shorts. Det är ett oerhört enkelt sätt att uppgradera stilen när du bär överskjorta eller piké. Bär gärna loafers till denna typ av byxor.

Det är jordiga färger som gäller inom herrmodet våren och sommaren 2021. Hämta inspiration från hur männen klädde sig under 1930-talet och några årtionden framåt. Håll även koll på den italienska stilen för hur de kombinerar olika plagg.

Det är genomgående en lösare silhuett på både byxor och tröjor denna vår och sommar. Ledig elegans är det som gäller även inom klassiskt herrmode. Det finns många knep att ta till om du vill klä dig snyggt denna säsong. Längre ner hittar du våra bästa stiltips under respektive kategori av klädesplagg.

Stiltips! Vi rekommenderar att du hämtar intryck från 1930- och 1940-talet när du söker efter stilinspiration för våren och sommaren 2021. Hämta även inspiration från italienarna då det handlar om att kombinera vårens och sommarens nyckelplagg.

Färgerna inom herrmode vår sommar 2021

Gällande trendfärger för våren och sommaren 2021 är det alltså jordiga färger som blivit alltmer dominanta. Vi rör oss i en färgskala från ljusa naturvita och beiga till mörkare nyanser av olivgrönt och brunt. Både bland italienska märken och hos våra främsta svenska herrmodemärkena ser vi många snygga plagg i dessa jordiga färger.

trendfärger herrmode vår sommar 2021

Till sommaren kommer också mer pastellfärger in i bilden. Det finns mycket vintageinfluenser just nu inom färgvalen till olika kollektioner. Speciellt i typiska sommarplagg som badbyxor och pikétröjor finns många varianter av mintgröna och ljusgröna pastellfärgade plagg.

Stiltipset! Jordiga färger är ett säkert val gällande de flesta vår- och sommarplagg. När det handlar om pastellfärger gör du det säkrast att använda dessa bland komplementplagg som t-shirts och accessoarer. Speciellt om du vill satsa på tidlösa plagg som håller många säsonger.

Klassiskt och tidlöst herrmode

Det som är helt klart är att 1930-talets gyllene årtionde inom herrmodet visat sig allt starkare i de kollektioner som lanserats under de senaste åren. Något som vi kunde konstatera redan i tidigare artiklar om herrmodetrenderna för vintern 2021. På så sätt kunde vi säga att det är en förädling av de trender vi såg redan sommaren 2020.

Detta skall också ses i ljuset av att vi just nu alltmer har hållbarhet i fokus även i modebranschen. I en tid då vi vill ha kvalitet är också klassiskt och tidlöst herrmode något som blivit mer populärt. Det har blivit allt viktigare att sköta om sina plagg istället för det slit-och-släng samhället vi genomlevt i flera decennier.

Livet efter corona

snygg smoking online

Till skillnad från hur läget var under största delen av fjolåret kan vi nu se en ljusning i sikte gällande pandemin. Det kommer naturligtvis att påverka modebranschen och de kläder vi använder. Det finns en stor sannolikhet att vi efter ett år fyllt av begränsningar längtar till att få klä upp oss igen.

Om vi går tillbaka i historien har vi 1920-talets extravaganta mode som följde på den förra stora pandemin, den spanska sjukan. Ett virus som ägde rum mellan 1918-1920 och skördade flest liv i mänsklighetens historia på så kort tid. Det var dock en annan tid där man även nyligen kommit ur ett världskrig samtidigt som de internationella konjunkturerna vände uppåt.

Det är dock sannolikt att vi under den andra halvan av 2021 kommer att få se ett uppsving i festmode när vi återigen får vistas mer fritt bland andra människor. Lite längre fram i texten hittar du festmode för vår/sommar 2021.

Bästa sajter för klassiskt herrmode:
Care of Carl: Här hittar du ett brett urval av kvalitetsmärken från bland annat brittiska och italienska märken.
Mr Porter: Världsledande inom exklusivt herrmode med de lyxigaste märkena du hittar på marknaden.

Trenderna inom mode för män vår och sommar 2021

sommarens mode för män 2021
Herrmode från Eton Shirts.

Det fanns några tydliga trender inom det herrmode under 2020. Det var klassiska silhuetter och detaljer som var gällande inom det klassiska herrmodet. Det fortsätter även när vi tar en närmare titt på vårens och sommarens kollektioner för 2021. Men inför kommande vår- och sommarsäsong ser vi även detaljer från 1960- och 1970-talet ta sig in i kollektionerna.

Det var tydligt att många modehus spanade bakåt i tiden när de lanserade fjolårets vår- och sommarkollektioner. Inför 2021 är detta ännu mer tydligt då ytterligare plagg lanseras med klar inspiration från klassiska detaljer som vi såg redan på 1930-talet.

Snygga överskjortor – herrmode vår sommar 2021

Vi börjar från ett av de absolut största trenderna gällande modeplagg för män. Överskjortan har blivit oerhört populär de senaste åren tack vare dess mångsidighet.

Det finns många sätt att bära en överskjorta. Det mest traditionella sättet är att bära den över en tröja, men den passar även till skjorta och slips om så önskas.

Satsa på någon av vårens och sommarens modefärger på överskjortorna. Jordiga färger som beige, olivgrönt och terrakotta är bland det snyggaste du kan bära denna säsong. Brittiska Drake’s har inte endast stilrena accessoarer. De har också några riktigt fina modeller av överskjortor i vår- och sommarkollektionen.

Exempel på hur du kan bära upp överskjortan om du vill klä dig stilrent och elegant.

Två olika färger på en elegant overshirts i en stretchig bomullskvalitet från italienska Lardini. Ett stiligt plagg som ger en mer avslappnad känsla än den klassiska kavajen.

Stiltipset! Överskjortan kan ersätta en kavaj för att få till en elegant italiensk stil. Använd gärna olivfärgad eller beige överskjorta till ljusa pressade byxor med piké eller skjorta och slips. Använd loafers för en städad look och sneakers om du vill klä dig mer avslappnad. Längre ner hittar du loafers och sneakers för våren och sommaren.

Snyggaste pikéer – herrmode vår sommar 2021

snyggaste pikétröjor herrmode vår sommar 2021

Ett annat av vårens och sommarens nyckelplagg för 2021 är pikétröjan. Även då det gäller detta klassiska plagg ser vi allt fler modeller med alternativa tyger och skärningar vid halsen. Nu får det gärna vara modeller med öppen krage, utan den traditionella knäppningen.

Det mest klassiska märket gällande pikétröjor är Sunspel, men till denna sommar än det många andra märken som satsat hårt på att få fram nya snygga modeller.

snyggt herrmode våren och sommaren 2021

Till våren och sommaren 2021 har Eton lanserat en ny modell av piké med öppen krage. Denna kommer i ett lyxigt bomull-linne som är snygg att bära med en ofodrad kostym eller en överskjorta.

Pikétröjan Riviera från Sunspel är en klassiker i varpstickad, ventilerande bomullsmesh, kallad Quality 75. Denna tröja var ursprungligen skräddarsydd för Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Casino Royal.

Kolla även gärna utbudet hos märken som Oscar Jacobson, Morris Heritage och Tom Ford. Bland dessa finns flera modeller av klassiska modeller i innovativa tyger.

Stiltipset! När du väljer pikétröja är det viktigt att tänka på passformen. Välj gärna en modell med lite kortare ärmlängd. Satsa på en modell med öppen krage denna vår och sommar. Det ger en elegant klassisk stil och den är enkel att kombinera med andra nyckelplagg som byxor med frontveck och kavaj eller överskjorta.

Snyggaste shortsen – herrmode vår sommar 2021

snyggaste shorts herrmode vår sommar 2021

Det som är speciellt med herrmode sommaren 2021 är att vi nu ser allt fler dressade modeller på shortsen. Bort med Bermuda-shortsen och satsa istället på shorts med frontveck och slag!

Det är alltid en bra idé att satsa på färger som beige, mörkblått eller olivgrönt. Klassiska färger som håller år ut och år in.

Stiltipset! När du väljer ett par shorts med frontveck är det en bra idé att kombinera med piké. Bär shortsen med stiliga sandaler eller sneakers snarare än loafers. Seglarskor är även ett säkert val.

Byxor inom herrmodet vår och sommar 2021

snygga kläder herrmode vår sommar 2021

Det som är speciellt märkbart är att vi män nu hittar allt fler variationer bland klassiska chinos inom klassiskt herrmode vår sommar 2021. Modeller av byxor med hög midja och dubbla frontveck som hämtat inspiration från klassiska ghurkabyxor lanseras hos allt fler märken. Hit hör bland annat Ralph Lauren med sin lyxlinje Purple Label.

Det skall vara enkla eller dubbla frontveck och gärna med extra detaljer som t.ex. spänne i midjan.

snyggaste byxor herrmode vår sommar 2021
Byxor i Gurkha-modell från Cavaliere.

Ett typiskt sommarplagg är byxor i linnetyg. Hos märken som Morris Heritage ser vi denna sommar flera snygga modeller med alla de klassiska detaljerna.

Hög midja med snygg design vid midjepartiet, dubbla frontveck och uppslag är några av de klassiska detaljer som nämnda märke tagit fasta på till sommarens kollektion.

snygga byxor herrmode vår sommar 2021

Italienska Lardini är ett av de märken som i sin vår- och sommarkollektion varje år kommer ut med nya snygga modeller av byxor med hög midja och dubbla frontveck.

Missa heller inte utbudet hos andra italienska kvalitetsmärken som Briglia 1949 och PT01. De specialiserar sig helt på byxor och har många snygga modeller av chinos med frontveck. Incotex kan naturligtvis heller inte bortses från när vi pratar om byxor av bästa möjliga kvalitet.

Stiltips! Satsa på byxor med dubbla frontveck tillsammans med överskjorta eller kavaj. Pikétröjan är också väldigt snyggt att bära tillsammans med denna typ av byxor om du stoppar in den innanför byxorna. Om du vill få till en mer städad look när du bär överskjorta är byxor med enkla eller dubbla frontveck ett självklart val.

Badmode inom herrmode sommaren 2021

snygga simbyxor herrmode vår sommar 2021

Vi har redan tidigare kunnat konstatera att även badshortsen nu blivit allt mer dressade. Det gäller i allra högsta grad i kollektionerna inom herrmode vår sommar 2021. Det är till stor del 1960-talet med klassiska James Bond-filmer som tjänat som inspiration till många av kollektionerna.

badmode herrmode vår sommar 2021

Orlebar Brown har med sin Bulldog-kollektion tagit fram några tidlösa modeller bland shorts och badbyxor som är speciellt snygga till denna sommar.

Utmärkande för denna kollektion är midjespännen. De flesta av modellerna är också korta. För den som vill vara snygg till stranden skulle vi rekommendera denna modell på badshorts.

Även inom badmodet ser vi gärna att männen lämnar hem speedosen och badshortsen i bermudastil denna sommar och satsar på en mer klassisk look!

För att få till en snygg helhet rekommenderar vi pikétröjor i frottétyg. Det är både ett snyggt, bekvämt och hållbart alternativ för den som få till den rätta looken till sommarens badäventyr.

Ovan syns två modeller av kortärmade skjortor i frottétyg från svenska uppstickaren OAS. Ett märke som har många snygga sommarplagg inom herrmode sommaren 2021, med allt från badbyxor till pikéer och badrockar.

Stiltips! Satsa på en kortärmad skjorta med camp collar-krage att bära tillsammans med badbyxorna till och från stranden. Det ger dig en elegant strandstil, oavsett om du bär den knäppt eller helt öppen.

Snygga kostymer och kavajer – herrmode vår sommar 2021

snygga kostymer och kavajer herrmode vår sommar 2021
Vår- och sommarmode från Brunello Cucinelli.

Några av nyckelplaggen inom klassiskt herrmode kommer alltid att vara kavajer och kostymer. Bland de kostymer som finns i sommarkollektionerna märks lättare tyger i linne och en ljusare färgskala än i höstens och vinterns kollektioner.

Det är tydligt att det hos kostymerna är samma typ av stil som vi hade förra sommarsäsongen – en klassisk silhuett med aningen längre kavajlängd och mindre tajt passform. Ge akt på klassiska detaljer som frontveck och slag på byxbenen. Varför inte testa på dubbla frontveck på byxorna?

Trendfärgerna inom herrmode vår sommar 2021 är olika nyanser av jordiga färger, som brunt, beige, naturvitt och beige. Färger som är enkla att kombinera för en snygg helhet.

Stiltips! Bär kostymen med piké denna sommar. Det ger ett avslappnat intryck och är också ett enkelt sätt att klä sig stiligt inför sommarkvällarna. Lämna bort bältet och bär gärna loafers tillsammans med kostymen till sommaren.

Snyggaste skorna inom herrmode vår och sommar 2021

snyggaste sommarskorna för män 2021

Vi har alltid haft en speciell förkärlek till loafers som sommarskor här på Gentlemannaguiden. Det är mycket mångsidiga skor som passar till det mesta, oavsett om du använder chinos eller kostym.

Om du använder dig av en dressad modell på shortsen passar loafers även till detta. Bland de mest hållbara och klassiska modellerna av loafers hittar du hos framstående brittiska skomakare som Crocket & Jones och Loake 1880. Men även italienska Santoni och norska Aurland har flera klassiska modeller.

För en ren look till sommarens garderob passar olika typer av Penny Loafers utmärkt. Men även Tassel Loafers är snyggt till många olika typer av sommarplagg.

En annan modell av sommarsko som andas ledig elegans är sneakers. Dessa skor har blivit allt populärare inom herrmodet både till mer formell klädsel och fritiden.

När du väljer sneakers får det gärna vara modeller i läder för bästa hållbarhet. Satsa också på stilrena färger som helvitt eller brunt/beige. Mocka är också ett material som är riktigt snyggt på sneakers!

Stiltips! Variera mellan loafers och sneakers, beroende på om du vill ha en ledigare eller mer formell vår- och sommarstil. Kom ihåg att satsa på skovård. Bär aldrig smutsiga skor!

Snygga jackor och rockar – herrmode vår sommar 2021

På våra breddgrader kommer det alltid att finnas ett behov av varma ytterplagg även på våren. Längre ytterrockar likt de vi nämner nedan i vår genomgång av vintermodet kan vara nödvändiga en lång bit in på våren.

snyggaste jackor för män vår sommar 2021
Skjortjacka i safarimodell från Oscar Jacobson.

Det är ändå tunnare varianter av jackor som blir populära ju längre in på våren vi kommer. En jacka som bibehållit sin popularitet över många säsonger är Field Jackets. I och med att olivgröna nyanser nu är en av vårens och sommarens absoluta trendfärger är denna jacka mer populär än någonsin.

Längst ner till höger syns en tunn Fieldjacka från Morris Heritage, som är tillverkad i en fiskbensmönstrad blandväv av bomull och ull. Med sitt midjebälte är detta en elegant jacka som passar utmärkt om du vill klä dig städat under våren och sommaren. Tunnare varianter av Bomberjackor och jackor från Barbour är också klassiska ytterrockar som alltid håller stilen.

Vi kan också rekommendera Harrington-jackor från brittiska Baracuta. En jacka som tidigare setts som aningen “gubbig”, men som nu blivit het bland män igen.

Stiltips! Använd gärna Field Jackets till en mer “städad stil”. Byxor med pressveck och piké är utmärkt att kombinera för att få till det lilla extra i din stil.

Yttervästar – herrmode vår sommar 2021

Bland vårens och höstens nyckelplagg för män finns alltid västen. Lager-på-lager är en av de absolut största trenderna oavsett årstid. För detta ändamål är västen ett av de mest mångsidiga klädesplaggen.

snyggaste mode för män 2021 yttervästar

Denna kan bäras på många olika sätt. Innanför ytterrocken för att ge extra värme till vårens svala dagar eller utanpå kostymen för att ge en avslappnad elegans i äkta italiensk stil.

Yttervästen är också idealisk att använda över en tröja vid övergången mellan våren och sommaren. Med andra ord är det ett väldigt mångsidigt plagg som kan rekommenderas till varje mans garderob.

Till våren kan vi rekommendera västar tillverkade i vattenavvisande polyamidväv som du hittar bland annat hos italienska Aspesi och svenska Eton. Detta är en elegant väst som passar till många sammanhang.

Tack vare det tunna designen går den utmärkt att bära som den är under sommaren eller under en jacka under svala vårdagar.

Stiltips! Ge akt på detaljerna när du köper en väst. Det kan vara bra att ha flera olika modeller. Vill du använda dunvästen till skräddade plagg kan en mer dressad och tunn variant rekommenderas.

Bekväma kläder för hemmabruk vår/sommar 2021

snyggaste mode för män 2021 pyjamas

2020-års stora trend var kläder för hemmabruk. Stanna-hemma-mode är även en av detta års stora trender och lär så bli ett tag framöver. 2020 års modejulklapp var hoodien och året innan var det Loungewear. Två modekategorier som i allra högsta grad är aktuella även inom herrmode vår sommar 2021.

Tidigare har många nöjt sig med gympabyxor och -tröjor vid hemmabruk. Men nu kan vi även se ett ökat intresse för klassisk Loungewear hos allt fler män. Hit hör allt från pyjamas med klassiskt snitt och morgonrockar i kortare modell utformade som rökrockar.

Satsa på en pyjamas i kort modell denna vår och sommar. Det finns flera snygga modeller i lyxig siden t.ex. hos specialisten inom Lounge Wear Londonbaserade Derek Rose.

Klassiska morgonrockar är mer aktuella än någonsin i och med att vi jobbar mer hemifrån. Nu är det allt fler som använder dessa som ett slags multiplagg för att vässa stilen hemma. Använd gärna tofflor i vintagemodell från Crockett & Jones för en snygg kombination.

snyggaste mode för män 2021 lyxig loungewear

Svenska märket CDLP lanserat en linje med hemmaplagg i form av stilrena pyjamas och morgonrockar. Ta en koll på deras plagg i färgen burgundy och navy om ni vill ha snygga hemmaplagg denna vår!

Stiltips! Morgonrockar kan vara ett mångsidigt plagg som du använder över din vanliga kläder i hemmet. Till sommaren kan du också använda pyjamas av kortare modell hela dagen om du vill klä dig svalt.

Snyggaste accessoarerna inom herrmode vår och sommar 2021

Då det gäller sommarens accessoarer är scarves och bandanas även detta år en riktigt snyggt tillägg till den manliga garderoben. Vad är skillnaden mellan scarves och bandanas kanske du frågar? Scarves är i allmänhet lite längre och fylligare – lite som en traditionell halsduk, men tunnare.

Bandanas å andra sidan är en större modell av den klassiska bröstduken.

herrmode vår sommar 2021
Vår- och sommarmode från Eton.

Bland de som erbjuder snyggaste mode för män 2021 gällande Scarves och bandanas märks framförallt svenska Eton. Till denna sommaren har Eton lanserat många snygga modeller som passar till det mesta – oavsett om du bär skjorta eller piké.

Stiltipset! En av sommarens hetaste trender är överskjortan. Till den passar det alldeles utmärkt att använda sig av bandanas.

Vårens och sommarens solglasögon 2021

solglasögon herrmode vår sommar 2021

För den som köper solglasögon är det alltid en bra idé att satsa på klassiska modeller. Istället för att köpa billiga modeller som går sönder samma sommar som du köpt dem skall du hellre satsa på modeller av bra kvalitet.

Du kommer säkert att få satsa över 1500 kronor för ett par solglasögon av kvalitet. Men det är definitiv värt det med tanke på hållbarheten.

Bland de mest klassiska modellerna som finns på marknaden märks de från italienska Persol och Ray-Ban. Men håll även ögonen på märken som Oliver Peoples och TBD Eyewear.

Den sistnämnda har många snygga modeller som dessutom är väldigt prisvärda. Hos Oliver Peoples hittar du några av marknadens snyggaste klassiska modeller, som t.ex. kollektionen Gregory Peck.

Stiltips! Tänk även på ansiktsformen när du väljer solglasögon. Om du har en rund ansiktsform är det bra att använda lite bredare bågar. Solglasögonen kan fortfarande ha en rund form, men vid fästena skall de helst ha bredare konstruktion.

Festmode vår/sommar 2021

Smokingkavajer har blivit allt populärare hos män de senaste åren, något som gjort att vi fått allt fler modeller av på marknaden.

Här syns en blå smokingkavaj med spetsiga slag från Oscar Jacobson och en från Tiger of Sweden med rundade slag. Det som ytterligare kan sägas om smokingar är att kavajerna blivit alltmer traditionella under senare år, där framförallt slagen blivit allt bredare.

Stiltips! Våga bär vit smokingkavaj till sommaren. Den är en klassiker som var vanlig i den manliga garderoben under 1930-talet. När vi nu återvänder till festmodet under sommaren 2021 är det hög tid att klä sig i det stiligaste som finns – den vita smokingkavajen.

Vår och sommarparfymer 2021

bästa herrdofterna vår sommar 2021

Det som utmärker parfymer till sommaren är att vi ofta ser lättare marina doftnoter och citrusdofter komma fram under denna årstid.

Det finns dock en doftnot utöver detta som vi speciellt rekommenderar till sommaren 2021. Pröva på parfymer med doftnoten bärnsten, eller Amber som det heter på engelska. Det är en doftnot som passar speciellt väl efter dagens utflykt på stranden och ger en väldigt behaglig doftaura runt sig.

De flesta av de mest framstående parfymhusen har sina egna versioner av bärnstensdofter. Ett märke som har många underbara vår- och sommardofter i sitt utbud är Tom Ford. Här märks bland annat en del oslagbara marina dofter som är helt underbara!

Om du söker efter tips över hur du bäst bär parfymer kan vi tipsa om vår guide om herrparfymer. Här hittar du allt du behöver veta om hur du bäst bär herrparfymer och vad du bör fästa uppmärksamhet vid gällande olika typer av parfymer.

Munskydd och ansiktsmasker – modeaccessoar för 2021

En annan trend som vi inte kan bortse från i pandemitider är munskydd. Speciellt i det svenska samhället där vi nu fått rekommendationer gällande munskydd både i kollektivtrafiken och i butiker.

Det finns en del snygga och säkra munskydd på nätet. Det finns också många modeller av ansiktsmasker som går att kombinera med din egen stil eftersom flera sajter erbjuder många olika mönster.

Vi rekommenderar att ni kollar in de designmunskydd som finns i både paisley-och prickigt mönster hos Tieroom.se. Dessa är både bekväma och säkra att använda, samtidigt som maskerna kan tvättas många gånger utan att förlora sina skyddande egenskaper.

Stiltips! Att ha många olika modeller av munskydd är inte endast hygieniskt. Det går också att kombinera olika mönster och färger med din stil för dagen.

Mode för män vinter/vår 2021

De nu aktuella trenderna inom herrmode för vintern innehåller mycket av det som vi såg redan hos sommarens mode för män. Bland trendfärgerna återfinns mycket jordiga nyanser i något mörkare toner.

Här tar vi fram några av de snyggaste plaggen för män vintern och våren 2021. Längre fram i texten hittar ni även snyggaste plaggen för sommaren 2021.

Kostymerna vintern 2021

Kostymer och kavajer är ofta i fokus då det gäller klassiskt herrmode. Till vintern kommer alltid tjockare och varmare material till kostymerna. Flanell och tjockare tweedtyger blir igen aktuellt att bära. Det gäller även denna vinter där vi ser många snygga kostymer i herrkollektionerna.

snygga tweedplagg online vintern 2021

För den som söker efter tweedplagg i bästa möjliga kvalitet kan skotska Walker Slater rekommenderas. Ett varumärke med passion för det skotska arvet. I utbudet finns bland annat Edward-serien som inspirerats av Kung Edward VIII:s elegans och stilsäkerhet.

Ett hett tips för detta modeår är att skaffa en kavaj i mjukt material, likt en cardigan. Det är ett mångsidigt plagg, speciellt i dessa tider när allt fler jobbar hemifrån. Ovan har vi ett exempel från italienska Z Zegna.

Bland de svenska herrmodemärken som kommit ut med snygga kostymer i flanell märks Oscar Jacobson. I deras vinterkollektion finns både en mörkblå och mörkgrå kostym i flanelltyg.

Byxorna i kollektionen har uppslag och frontveck och kommer i en avsmalnande passform. En kombination av klassiskt och modernt herrmode i stiligast möjliga utförande.

snyggaste mode för män 2021 japanskt herrmode

Japanskt mode för män är en het trend inom mode för män vintern 2020. Här märks flera modeller av kavajer med dubbelknäppning som tillverkats i mjukare ullkvalitet.

snyggaste kavajer för män vintern 2021

Här syns en okonstruerad kavaj med dubbelknäppning från japanska Camoshita. Ta en koll även på italienska märken som Lardini; L.B.M 1911 och Gran Sasso om du söker snygga okonstruerade kavajer för vintern 2020.

Byxor inom herrmode vintern 2021

Byxorna är ett av de plagg som är i fokus då det gäller rådande trender inom klassiskt herrmode. Inom modet gällande byxor för män är det detaljrikedom som det handlar om just nu.

Dubbla frontveck, höga midjor och uppslag är klassiska detaljer som kom med i de flesta herrmodekollektioner under förra året. Till 2021 har denna trend bara blivit populärare.

Det är detaljer som återfinns även i den andra av de stora trenderna, plagg för att kunna klä oss bekvämt. Korsningar mellan klassiskt skräddade byxor och gympabyxor har blivit alltmer vanliga – likt byxorna nedan från Filippa K.

bekväma skräddade byxor mode för män 2021

Det har också blivit allt vanligare med stretchmaterial även i mer dressade modeller av byxor. Även detta är en del av det ökade fokuset på resekollektioner med mer lättburna plagg i jobbsammanhang.

Snyggaste ytterplaggen för vintern 2021

I och med att klassiska klädesplagg fått en allt mer framträdande roll inom herrmodet ser vi också fler ytterplagg där man tagit detta i beaktande. Vi ser ett ökat intresse för dubbelknäppta rockar och liknande detaljer som ofta förknippas med det klassiska herrmodet.

rock med dubbelknäppning 2021

Bland detaljerna märks också breda slag och bröstficka hos en ytterrock av klassiskt snitt.

Bland mer avslappnade modeller är funktion det viktigaste och speciellt inom detta område har vi kunnat se mängder av nya plagg i kollektionerna de senaste åren.

Här förevisas två av höstens och vinterns absolut snyggaste ytterrockar från italienska Boglioli. Breda och spetsiga slag tillsammans med dubbelknäppning ger en elegant framtoning. Färgerna är också bland de mest elegant du hittar hos ett ytterplagg.

snyggaste mode för män 2021

Cashmere i rockar har kommit allt starkare till hösten och vintern 2020. Detta är det ultimata tyget för den som uppskattar kvalitet. Denna snygga trenchcoat kommer från italienska Piacenza Cashmere som är främst kända för sina högkvalitativa tröjor i cashmeretyg. Byxorna i flanell kommer från Incotex och skorna från Crocket & Jones.

snyggaste mode för män 2021

Här en rutmönstrad och dubbelknäppt rock med spetsiga slag från engelska Hackett, ur linjen No.14 Savile Row. Den skapades i samband med att Hackett flyttade in på adressen i London.

Till hösten blir alltid jackor från Barbour populära. I Sverige har vi en förkärlek till brittiskt herrmode och speciellt till hösten finns mängder av funktionella ytterplagg i kollektionerna hos klassiska brittiska märken.

Oljerockar likt den till höger, samt quiltade rockar som den till vänster är bland de ultimata ytterplaggen för höst- och vinterbruk i våra svenska förhållanden.

Detta är också mycket mångsidiga jackmodeller som går att använda både till en formell och informell klädstil.

snyggaste mode för män 2021

En mycket praktisk jackmodell för hösten och vintern är den klassiska duffeljackan. Här är det dufflar från brittiska Gloverall som är ohotad etta. Dessa tillverkas i England i en kraftig ullblandning.

En mycket snygg och praktisk jackmodell oavsett om du väl klä dig ledigt eller stiligt under vintern eller kallare höstdagar.

Skor inom herrmode vintern 2021

Skomodet är kanske det som ändrar allra minst mellan säsongerna. Kanske främst eftersom vintrarna numera tenderar att bli allt varmare.

Men även gällande skor har vi sett ett allt större intresse för handgjorda skor under de senaste åren. Kvalitet är inne och det är speciellt märkbar då det gäller skohantverket.

klassiska skomodeller för män 2021

För Care of Carls 10-års jubileum lanserades alldeles nyligen en kollektion av klassiska skomodeller i ett samarbete mellan anrika brittiska Crockett & Jones och Tärnsjö Garveri. En kollektion som vi verkligen kan rekommendera om ni är intresserad av klassiska skomodeller.

Snygga regnplagg och accessoarer 2021

Höstens absoluta nyckelplagg är vanligen regnkläder och accessoarer. Med de vintrar vi har nuförtiden är dessa plagg även högaktuella för vintern. Också i detta sammanhang är brittiska märken i fokus eftersom det är många som specialiserat sig på just denna nisch.

stiliga regnplagg för män 2021

Barbour är det mest kända märket, men håll även ett öga på Manchesterbördiga Private White V.C. om du söker högklassiga ytterrockar för utmanande väder.

Det är alltför få som tänker kvalitet när de införskaffar paraplyer. Med tanke på hur vintrarna ser ut hos oss numera är det viktigt att satsa på hållbara paraplyer som är tillräckligt starka för blåsigt väder.

Brittiska Fox Umbrellas är ett av de mest anrika bland kvalitetsparaplyer på marknaden. Här hittar du paraplyer med dekorativa djurmotiv på handtagen. Paraplyerna är också tillverkade i en hållfast metallkonstruktion som gör det till en av de bästa paraplyerna på marknaden.

Då det gäller väskor och portföljer är detta en underskattad stildetalj i herrgarderoben. Nuförtiden finns också alltfler modeller i praktiska vattentäta material som kanvas och vaxat läder. Kolla speciellt in modellerna från italienska Mismo och amerikanska Filson. Här finns mängder av snygga portföljer och väskor för krävande väderförhållanden.

Herrparfymer vintern 2021

Till vintern blir mer djupa och starka parfymer mer aktuellt att bära igen. Några av de mest populära parfymerna för tillfället är parfymer från agarträdet, även kallat oud. Det är det lyxigaste inom parfymvärlden och en doftnot som osar exklusivitet.

Även dofter med lädernoter blir alltid populära till vintern. I flera fall kombinerar man oud och läder i parfymerna. Detta är onekligen en vinnande kombination, något som bland annat utsökta Floris Leather Oud är ett bevis på.

bästa herrparfymer vintern 2021

Det är en doftnot som speciellt kan rekommenderas för utekvällar eller dejtande.

För vardagen kan någon av de klassiska herrparfymerna på marknaden rekommenderas. Det finns en del herrdofter som behållit sin popularitet över åren och en av de allra främst som vi kan rekommendera är Green Irish Tweed från exklusiva parfymhuset Creed. En klassiker med närmaste magiska doftegenskaper, som är speciellt lämplig för höstens och vinterns kallare väder.

Sammanfattning

Herrmodet 2021 är snyggare än någonsin tidigare. Nu finns i variation som vi aldrig tidigare sett, där det gamla hederliga hantverket åter tagits till heders.

Trots att vi ännu lever i utmanande tider finns det inga orsaker att inte klä sig snyggt. Här har vi plockat fram snyggaste mode för män 2021 och uppdaterar sidan kontinuerligt efter behov.

Hoppas ni hittar det ni önskar för att göra detta till det snyggaste året hittills i era liv!

Vanliga frågor – Snyggaste mode för män 2021

Hur skall vi män klä oss 2021?

Det finns flera alternativa scenarier gällande mode för män 2021. Klassiskt och tidlöst herrmode blir allt populärare. Det finns också en stor sannolikhet att modet blir mer extravagant i takt med att coronarestriktionerna upphör och vi kan röra oss mer fritt igen.

Vilka är de största trenderna gällande mode för män 2021?

Kläder för hemmabruk kommer att stå sig starkt en bra bit in på 2021. Hållbarhet är en stark trend och därför är också kvalitet ett honnörsord inom mode för män 2021.

Var skall man hämta inspiration för herrmode 2021?

Det klassiska engelska herrmodet har en stark tradition hos oss svenskar. Speciellt när det gäller kvalitetsplagg med klassiska snitt är detta något att vända sig till. Italiensk herrmode, med sin mer lediga elegans är också alltid aktuellt. En bubblare i sammanhanget är det japanska herrmodet.

Vilka nyckelplaggen inom herrmodet 2021?

Ovan har vi tagit fram några av nyckelplaggen för detta år. Klassiska detaljer trender oavsett om du vill klä dig formellt, klassiskt eller ledigt.

Vilka är trenderna inom herrmode vår sommar 2021?

Inom klassiskt herrmode vår och sommar 2021 hämtas mycket av inspirationen från 1930-talet. Det är höga midjor med dubbla frontveck på byxorna, pikétröjor med öppen krage och scarves.

Vilka är nyckelplaggen inom herrmode vår sommar 2021?

Det finns en del plagg som är i fokus inom herrmode vår sommar 2021. Överskjortan, chinos med hög midja och frontveck samt pikétröjan är de främsta herrmodeplaggen denna vår och sommar. Sneakers och loafers är två skomodeller som bör finnas i varje mans garderob.