Festkläder för män – snygga herrstilar till vårens och sommarens fester

festkläder herr 2022
Eton Shirts sommarmode

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Våren är här och snart börjar festsäsongen på allvar. Många av oss har redan börjat få inbjudningar både till studentfester och bröllopsfester. För att hjälpa oss på vägen ordnade Åhlens på tisdag kväll ett event med Live Shopping med bröllop som tema. Denna sändning kan du nu även kolla i efterhand. Här tar vi fram snygga kombinationer inom kategorin festkläder herr.

Under liveshoppingen lyfte Åhlens fram kärleken och hoppet tillsammans med modeskaparen Ida Sjöstedt och stilikonen Martin Hansson. Här bjuds du på på massvis med inspiration för kommande fester. Här är ytterligare lite tips på festkläder för bröllop och andra festligheter denna vår och sommar.

Festkläder herr – Stiltips för vårens och sommarens fester

Det finns egentligen rätt få regler då det gäller festkläder till vårens och sommaren. Vi rekommenderar en ljus färgskala på kostymen för att fira sommarhalvårets ankomst. Beige och ljusblått är utmärkta färger att använda sig av till sommarkostymen.

Linnekostym och loafers

Använd dig gärna också av andra material på kostymen än under resten av året. Linnekostymer är ett utmärkt val till vårens och sommarens fester. Av dessa är speciellt en linnekostym i beige färg en klassiker.

Till detta rekommenderar vi också stilrena loafers snarare än Oxfords. Trots att Oxfords anses vara det säkra valet till kostym, anser vi att loafers är den skotyp som på bästa sätt framhäver linnekostymens egenskaper.

Ovan ser du en klassisk beige linnekostym från Tiger of Sweden, som Martin Hansson bar i Live Shoppingen. Tillsammans med det passar stilrena tassel loafers från Loake 1880 eller Crockett & Jones alldeles utmärkt. Också Penny Loafers från nämnda märken eller Edward Green passar lika bra.

Till höger har vi en läcker kombination av gräddfärgad smokingkavaj tillsammans med stiliga byxor med hög midja från Ralph Lauren Purple Label.

Modellen Egel från Oscar Jacobson är också en utmärkt linnekostym för vårens och sommarens fester. Denna kostym finns även i stretchig och sval bomullskvalitet (ovan). En klassisk och hållbar vår- och sommarkostym som håller stilen år ut och år in!

festkläder herr 2022

Kombinationen till höger för tankarna till 1930-talets galanta herrmode och vi önskar att fler män vågar bära den galanta vita smokingkavajen till sommarens fester. Du behöver inte ens bära fluga till ljus smokingkavaj. Endast en skjorta ger oftast en mer avslappnat och stiligare outfit till sommarens fester.

Våga använda smoking

Det finns en outtalad regel som säger att man inte bör överglänsa brudgummen på bröllopsfesten. Bry dig inte om de reglerna! Klä dig precis så galant som du själv önskar. Om du vill bära smokingkavaj finns det många tillfällen till detta under vårens och sommarens fester. Välj en modell med breda slag och dubbelknäppning för en stilig helhet.

Du kan också köra det omvänt från bilden med Ralph Lauren Purple Label. Använd en mörkblå smokingkavaj tillsammans med stilrena vita byxor med hög midja och dubbla frontslag.

Våga använda udda kombinationer

Även ljusta dubbelknäppta kavajer är utmärkta för att skilja dig från mängden. Vi män är ofta rätt fantasilösa då det gäller festkläder. Våga skilja dig från mängden denna sommar och satsa på en annorlunda stil!

Till sommaren behöver det inte ens vara en slips till kavajen, utan du kan lika bra endast ha en skjorta. Även udda byxor kan användas till sommarens fester – till och med till ett bröllop!

Vi kan tipsa om Farfetch som den sajt med det absolut bästa utbudet av dubbelknäppta kavajer online. Mata in ”dubbelknäppta kostymer” eller ”dubbelknäppta kavajer” i sökrutan uppe till höger så får du fram många alternativ.

Undvik glansiga sidenslipsar

Du bör aldrig bära glansiga sidenslipsar till en linnekostym. Istället får det gärna vara en slips även i linne och i samma jordiga nyanser som kostymen.

Till våren och sommaren får du också gärna piffa till din outfit med en bröstduk. Kom ihåg den gyllene regeln att aldrig matcha slips med bröstduk!

Det finns en del riktigt snygga modeller av linnekostymer med sjalslag på marknaden våren och sommaren 2022. Det är en modell som liknar en klassisk smoking. När du bär denna typ av kostym bör du alltid bära fluga snarare än slips. Även i detta fall bör flugan vara matt snarare än glansig.

snygga flugor och slipsar

Du hittar mängder av alternativ hos Tieroom.se.

Avslutningsvis – festkläder herr vår sommar 2022

Här fick du några tips för festkläder våren och sommaren 2022. Det finns alltså få gällande stilregler då det handlar om att klä sig till sommarens fester. Vi utmanar dig att våga skilja dig från mängden genom att använda dig av oväntade kombinationer!

Använd ljusa dubbelknäppta kavajer eller smokingkavajer till mörkare byxor. Om du inte är så vågad är linnekostymen ett utmärkt val för många av sommarens fester.

Mer inom ämnet festmode väntar inom kort. Trots alla utmaningar ute i världen är det många som nu längtar efter att få släppa loss när restriktionerna äntligen lättat!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *