Filmer du måste se i april

bästa filmer april 2021

Sedan pandemin slog till har streamingtjänster som Netflix och HBO haft en explosiv utveckling. Men det finns också alternativ till Netflix om du söker efter aktörer med ett bättre utbud av filmer. Hit hör bland annat svenska SF Anytime och ViaPlay. Det är från dessa två tjänster vi listar filmer och serier som du måste kolla i april och maj 2021.

Redan ifjol på våren började SF Anytime i samarbete med ett antal filmbolag erbjuda möjligheten att se filmer som annars skulle gå på bio just nu. På grund av rådande omständigheter finns begränsade möjligheter att se filmer på bio och därför är det alltid intressant att kunna streama nya filmer direkt från soffan.

Bioaktuella filmer

De nyaste filmerna som du kan hyra hos SF Anytime ser du under kategorin Bioaktuella filmer. På ViaPlay hittar du under Hyr & köp. De bioaktuella hyrfilmerna finns tillgängliga 48 timmar från hyrtillfället. Om en bioaktuell film finns att köpas behåller du såklart filmen.

En av fördelarna med streamingtjänsterna hos SF Anytime och Viaplay är du inte ens behöver ansluta dig till ett abonnemang för att se filmerna. Du kan köpa dem styckevis – precis som om du besökte en biosalong.

Filmer och serier du måste se i april 2021

Det är många av oss som tröttnat på det filmutbud som finns hos Netflix. Därför är det bra att det finns alternativ på marknaden som erbjuder både klassiska filmer samt nyheter.

Här tar vi fram några av de filmer som nyligen kommit ut på SF Anytime och ViaPlay.

Wonder Woman 1984

Den nyaste av de bioaktuella filmer som lanserats är Wonder Woman 1984. Uppföljaren till kritikerhyllade Wonder Woman som kom ut 2017.

bioaktuell film Wonder Woman 1984

Beskrivning av filmen hos SF Anytime:

Diana Prince lever i tysthet bland de dödliga i ett livligt, snyggt 1980-tal – en era full av överdrifter och strävan efter att ha allt.

Trots att hennes krafter är på topp håller hon en låg profil, sköter om gamla artefakter och utför bara sina hjältedåd inkognito.

Men när Diana ställs inför två helt nya fiender; Max Lord och The Cheetah, måste hon kliva fram i rampljuset och med all sin visdom, styrka och mod rädda mänskligheten från en ny värld.

Zack Snyder’s Justice League

Om du inte kan få nog av superhjältar rekommenderar vi Zack Snyder’s Justice League som kom ut så sent som 18 mars i USA. Nu finns den även att kolla bland bioaktuella filmer. Denna film har hela 8,2 i betyd hos IMDb, vilket är ett slags kvalitetsbetyg, speciellt när det gäller filmer i denna kategori.

bästa filmer april 2021

Beskrivning av filmen hos SF Anytime:

Bruce Wayne är fast besluten att se till att Supermans yttersta uppoffring inte var förgäves och gör gemensam sak med Diana Prince.

Deras plan är att rekrytera en grupp som ska skydda världen från ett annalkande hot av katastrofala proportioner.

Raya och den sista draken

Om du letar efter en film för hela familjen rekommenderar vi någon av Disney’s nyheter. Även för vuxna är dessa filmer riktigt sevärda äventyr tack vare sina utmärkta animationer och oftast genomtänkta historier.

bästa filmer för hela familjen april 2021

Beskrivning av filmen hos SF Anytime:

För länge sedan i fantasivärlden Kumandra, levde människor och drakar tillsammans i harmoni. Men när onda monster, kända som Druuner, hotade landet offrade drakarna sig för att rädda mänskligheten.

Nu 500 år senare har monstren återvänt och det är upp till en ensam krigare, Raya, att leta reda på den sista draken för att kunna stoppa Druunerna för alltid. Men hon får snart lära sig att det behövs mer än drakmagi för att rädda världen – man behöver kunna lita på varandra också.

Själen

Den datoranimerade långfilmen Själen hade premiär i december 2020. Nu finns den också tillgänglig hos streamingtjänster online. Detta är en både rolig och underhållande film för hela familjen om du söker något att kolla under veckoslutet.

bästa filmer april 2021

Beskrivning av filmen hos SF Anytime:

Har du någonsin undrat över varifrån din passion, dina drömmar och dina intressen kommer ifrån? Vad det är som gör dig till just…

DIG! Joe Gardner, en musiklärare på mellanstadiet får sitt livs chans att spela på den bästa jazzklubben i stan.

Men ett litet felsteg tar honom från New Yorks gator till Det Stora Före – en fantastisk plats där nya själar får sina personligheter, egenheter och intressen innan de skickas till Jorden.

Klassiska filmer

En annan sak som vi filmfantaster ofta klagar på är bristen på klassiska filmer hos de mest populära streamingtjänsterna. Hos SF Anytime hittar du faktiskt klassiska filmer sorterade under skilda kategorier enligt årtionden.

Detta går ända tillbaka till 1910-talet och är därmed en riktig skatt för alla som söker efter klassiska filmer. Detta förtjänar en skild artikel, men redan här tar vi fram några filmer du bör kolla bland utbudet av alla klassiker.

Citizen Kane (1941)

Bland 1940-talets filmer nämns ofta Casablanca som en av de bästa. Men även Citizen Kane nämns som en av filmhistoriens bästa film och var nominerad till nio Oscar året den släpptes. Den utsågs också till den bästa filmen någonsin år 1962 i tidskriften Sight & Sounds kritikeromröstning. En omröstning som hålls var tionde år.

Faktum är att filmen behöll sin topplacering varje omröstning fram till 2012, då filmen knuffades till andra plats av Alfred Hitchcocks Studie i brott övertog platsen. Citizen Kane utsågs även till den bästa filmen genom tiderna i Amerikanska Filminstitutets lista AFI’s 100 Years…100 Movies 1998 och 2007.

citizen Kane se filmen online

Beskrivning av filmen hos SF Anytime:

1940 på egendomen Xanadu dör Charles Foster Kane av en ålder på 70år. Hans sista ord blir ”Rosebud”. Alla söker förklaringen i ordet ”Rosebud” och alla hans nära vänner har olika berättelser att förtälja.

Som pojke tar sig en mäktig Wall Street-finansman sig an hans uppfostran och Kane skapar enorma framgångar och förmögenheter. Men Kane är aldrig riktigt lycklig. Följ hans tragiska öde både genom hans kärleksförhållanden och karriär.

De sju samurajerna (1954)

När vi går över till 1950-talet finns filmeposet Ben-Hur. Men en film som har en ännu högre rankning på filmsajten IMDb är De sju samurajerna som anses vara en av de mest inflytelserika filmerna någonsin. Den finns faktiskt på plats 17 på den lista över de 250 bästa filmerna genom tiderna hos IMDb.

Beskrivning av filmen hos SF Anytime:

En av de största och mest spännande filmepos som någonsin gjorts. Det handlar om hur en grupp bönder i en liten by tröttnar på att trakasseras av banditer, och därför rekryterar en handfull samurajer att skydda dem.

Ett tre timmar långt äventyr som ständigt ligger i topp när regissörer som Martin Scorsese, Francis Ford Coppola och Quentin Tarantino listar historiens bästa filmer. Förlaga till westernfilmen ”7 vågade livet”.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *