Kom i julstämning med Frank Sinatra

julstämning frank sinatra

Det finns många sätt att komma i julstämning på såhär dan före dopparedan. De som följt med här ett tag vet att vi har en förkärlek till det klassiska och tidlösa.

Vi svenskar är också traditionsbundna och nostalgiska i vårt julfirande, något som den stora populariteten hos Jenny Nyströms illustrationer bland annat vittnar om. Även Carl Larsson har en haft en stor roll för att locka fram den nostalgiska julstämningen hos många av oss.

julaftonen av carl Larsson
Målningen ”Julaftonen” av Carl Larsson från år 1904.

Då det gäller julsånger finns det en speciell favorit som hållit stilen genom alla år. Frank Sinatra var en av 1900-talets främsta sångare och stilikon och hans sånger är ännu idag några av de mest spelade under julfirandet. Perfekt när man vill få fram den riktiga nostalgiska känslan till julen.

dean martin frank Sinatra
Dean Martin, Judy Garland och Frank Sinatra från år 1962. Dean Martin och Frank Sinatra var båda medlemmar i samlingen festprissar som gick under namnet The Rat Pack när det begav sig.

I videon nedan samarbetar Frank Sinatra med Bing Crosby i en julshow som gick under namnet Happy Holidays with Bing and Frank och som sändes på ABC år 1957. Den observanta kanske också märker att det smyger med lite diskret reklam från klockmärket Bulova samt Chesterfield-cigaretter i början av klippet. Detta under en tidsera när det mesta var tillåtet i reklamväg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *