Guide till hur du fräschar du upp din kostym och kavaj

hur man fräschar upp kostymer och kavajer

Kavajer och kostymer är en av hörnstenarna i varje välklädd mans garderob. Trots det är det få som vet hur man rengör dessa klädesplagg. Traditionellt sett har vi fört dessa plagg till kemtvätten när det behövs. Tack vare alla utmärkta produkter för klädvård är detta inte längre nödvändigtvis ett måste. Lite uppfräschning kan i många fall hjälpa. Här berättar vi mer om hur man fräschar upp din kostym och kavaj hemma.

I vår stora modeguide för män 2022 benämnde vi hållbarhet som en av de stora modetrenderna. Med det ökade intresset för klassiskt herrmode och kvalitetsplagg är det också många män som blivit mer intresserade av klädvård. Det är ett bra sammanträffande eftersom det numera finns många utmärkta klädvårdsprodukter på marknaden.

Med hjälp av dessa kan du också ta hand om dina kavajer och kostymer hemma på bästa sätt.

Hur man fräschar upp kostymer och kavajer

Här är en steg-för-steg guide för hur du fräschar upp dina kostymer och kavajer hemma:

Steaming och strykning

Det börjar med att du tar bort veck och skrynklor från dina plagg. Det gör du enkelt genom att använda en steamer. Ångorna från streamern hjälper också med att få bort döda bakterier och odörer samt fräschar upp tyget.

Få plagget att lukta fräscht

Om ditt plagg har en dålig lukt är det en bra idé att lufta plagget och sedan spraya det med en lätt doftande klädmist. Det är det absolut enklaste och snabbaste tricket att få kläderna att lukta fräscht igen.

Borsta kläderna

Det krävs i de flesta fall endast några få drag med en klädborste av bra kvalitet för att få bort ytliga fläckar och damm. Det är också bra att ha med sig en borste i fickan eller portföljen för att hantera fläckar när du är på jobbet eller middag. Då kan du genast behandla fläckar och öka chanserna att de försvinner. Med en Lint Brush från Steamery kan du också bli av med hår, damm och ludd.

Tvätta inte plaggen i maskin

Det finns numera tvättbara kostymer på marknaden, men de är i minoritet. Tumregeln att aldrig tvätta en kostym eller kavaj i en tvättmaskin gäller med andra ord fortfarande. Om den behöver tvättas är det kemtvätt som gäller.

Förvara plaggen väl

Även då det gäller klädförvaring finns numera en del riktigt fyndiga produkter på marknaden. Med Steamerys Space Saving Hanger lämnas plats mellan varje galge då den hängs horisontellt. Om du sedan vill använda den för andra plagg för att skapa mer utrymme, är det bara att vika ner den vertikalt och plötsligt har du sex gånger mer utrymme i garderoben.

Avslutningsvis – ta hand om dina kläder

Med alla produkter som lanserats inom klädvård de senaste åren har vi bättre möjligheter än någonsin att ta hand om våra kläder på rätt sätt. Detta är inte endast ett sätt att få våra favoritplagg att hålla längre och se snyggare ut. Det är också en gärning för miljön då vi inte behöver köpa nya kläder hela tiden.

Av alla trender som kommit inom modebranschen under de senaste åren är hållbarhet och ett ökat intresse för kvalitet definitivt de bästa. Se till att sköta om dina kläder under 2022!

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *