Fyra hårvårdsprodukter för gentlemannen

hårvårdsprodukter män

För gentlemannen kan frisyren vara minst lika viktigt som val av kläder och accessoarer. Frisyren reflekterar din personlighet och val av livsstil. Vilka produkter ska man då köpa för att få rätt look?

Gentlemannaguiden och Beautiq.se har satt ihop en liten lista med hårvårdsprodukter för män som vi tycker att varje gentleman borde ha i sitt badrum.

Hårvax

Klassikern. Med ett hårvax av lagom konsistens får du till rätt stuk på ditt hår. Utbudet bland hårvaxer är enormt. Vissa är ganska matta medan andra har hög glans och ser mer feta ut.

Utgångspunkten är egentligen vilken stadga du vill att vaxet ska ha. Väljer du ett med lätt stadga blir effekten mild. En betraktare kommer definitivt att se att du ansträngt dig lite för att fixa till den, men det är inte uppenbart att du använt hårvax.

Välj medium stadga om du vill att frisyren ska tala sitt eget språk och vara mer framträdande. Även om stadgan ökar måste inte glansen i håret öka.

Väljer du ett hårvax med hög stadga vill du verkligen att din frisyr ska vara ett ”statement”. Den kommer att märkas. Här har du givetvis största möjliga chans att utforma ditt hår precis som du vill. Med hög stadga går det ofta även att hitta olika nivåer av glans – från matt till väldigt hög glans. Några riktigt bra produkter kan ni hitta här.

Schampo

En gentleman är ren och luktar gott. Givetvis är håret rent också. Innan du ens funderar på att massera in ett hårvax ska du tvätta håret om det behövs. Och du bör använda ett väl valt schampo av hög kvalitet.

Det finns anledningar till varför det finns schampon av olika slag och det handlar inte bara om marknadsföring hos de företag som säljer skönhetsprodukter. Vi har alla olika typer av hårbotten och det bestämmer vilket sorts schampo du bör välja.

Har du torr hårbotten så väljer du ett schampo som är fuktbevarande. Då ger du din hårbotten lite hjälp på traven att bevara sina naturliga fetter. Resultatet blir ett hår som mår bättre och det kommer att märkas på frisyren.

Ifall du istället har fett hår behöver du ett schampo som hjälper till att minska på fettproduktionen i hårbotten. Undvik för allt i världen lågprisprodukter. De kan rent av vara skadliga för håret!

Balsam

Hårbalsam är en typ av skönhetsprodukt som du masserar in i håret i samband med att du tvättar det men efter att du använt schampo. Syftet är att motverka de avfettande effekter som schampot har. Smuts är fett och schampots funktion är att lösa upp det. Tyvärr kan det också påverka håret och hårbotten.

Därför har du som gentleman nytta av ett bra balsam för att ge håret den näring som det behöver efter varje tvätt. Förutom att verka återfettande kan ett balsam göra så att håret inte ”lyfter” så lätt. Det får rätt volym och blir inte statiskt lika lätt.

Precis som med schampo bör du se till att välja ett hårbalsam som passar din hårtyp.

Hårvatten och tonic

Hårtonic eller hårvatten är något som dykt upp på marknaden igen på senare tid men det är egentligen en klassiker. Med en tonic ger du håret ny glans om det blivit slitet och torrt. Dessutom kan det motverka tovigt hår om du har sådana problem. En annan effekt av hårtonic är att det hjälper till att vårda hårbotten.

Självklart kan en tonic inte göra underverk och förvandla ett kluvet och slitet hår till nytt igen. Då återstår att klippa det. Men du som gentleman har ändå en stor nytta av att fräscha upp ditt hår mellan besöken till frisören med en bra tonic.

Fler tips för att hålla ditt hår friskt och stiligt har vi skrivit om i denna artikel.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *