GANT lanserar kapselkollektion som en hyllning till sitt arv

gant herrmode vår sommar 2022

GANT har nu lanserat sin senaste kapselkollektion av återvunna produkter, REMAKE SS22. Kollektionen består av överblivna tygrester som har lappats ihop till nya och unika plagg och är tillgänglig som en exklusiv online-kollektion på Gant.com.

GANT har sedan 1950-talet experimenterat med att återanvända tygrester i sina produktioner. Den senaste kollektionen innehåller tre upcyclade plagg för män och två plagg för kvinnor i madrasrutigt tyg. Kollektionen är en hyllning till GANTs arv och hämtar inspiration från preppy-stilen med hjälp av madras-avfall.

Den här REMAKE-kollektionen för vårt arv in i framtiden. Det är ett perfekt exempel på hur en gammal teknik och hantverk fortsätter att vara relevant idag. Vägen till en cirkulär modeframtid kräver att vi tittar på varje biprodukt och funderar på hur den kan förvandlas till något vackert, säger Jessica Cederberg Wodmar, Global Sustainability & Innovation Director på GANT.

Här hittar du stilinspiration för män våren/sommaren 2022

För att fira kollektionen och vikten av att återanvända med ett hållbart tankesätt har GANT samarbetat med fermenteraren, kocken och författaren David Zilber, som medverkar i kampanjen.

David har arbetat som chef för Fermentation Lab på den prestigefyllda restaurangen Noma och är medförfattare till New York Times bästsäljande bok om jäsning. David är ett av de mest respekterade namnen inom detta innovativa område där vetenskap möter kreativitet.

GANT hyllar 1970-talets klassiska sportkläder i sin vår- och sommarkollektion

gant herrmode vår sommar 2022

Redan tidigare har GANT även presenterat sin vår- och sommarkollektion för 2022. GANT:s kollektion inspireras av arkiverade sportklädesklassiker från 1970-talet med djärva färger och mönster som representerar en rolig och bekymmersfri attityd.

Den här säsongen fortsätter märket att stärka sitt anspråk som det främsta märket för lekfulla preppy-designs genom att erbjuda klassiska maritima looks i kombination med bohemisk sensualitet och retro-referenser.

Flackare jeans och cognacfärgade läder- och mockajackor blandas med sportklädselikoner som breton- och blockrandiga och tunga ruggers. 70-talets inflytande innebär också en liten förändring av silhuetten där den markerade midjan är ett stort fokus.

Det nautiska temat har nyanser av blått, vitt och grädde, medan vårens nyanser av kamel och brunt lägger grunden för retroinspirerade plagg som är en del av kollektionen.

GANT SS22 är en kollektion som är fylld av skoj och har en lekfull syn på våra ikoner. Säsongen hämtar inspiration från vårt arv med en touch från 70-talet, vilket resulterar i en mer romantisk sida av våra älskade amerikanska sportkläder med mjukare silhuetter och raffinerade tyger, säger Christopher Bastin, kreativ chef för GANT.

Säsongens andra droppe är en hyllning till moder natur, med en önskan om naturlighet, valfrihet och ett hållbart tillvägagångssätt. Kollektionen är fortfarande i 70-talets anda och ger en mer avslappnad version av garderobsklassiker med en romantisk touch, inklusive luftiga sommarkostymer för både män och kvinnor, linne och resortskjortor och en ny version av broderie anglaise.

gant herrmode kollektion vår sommar 2022

Detaljer som volanger, bågar och puffärmar ger hela kollektionen en drömsk känsla. Förblekta toner av khaki, blått, vitt, pastellfärgat rosa och turkost blandas med starka orange och rosa toner för att skapa en bohemisk ton.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *