Swedish Match och Hernö Gin i nytt samarbete – lanserar General Old Tom Gin portionssnus

general Hernö Gin snus 2022

Swedish Match lanserar portionssnuset General Old Tom Gin som är resultatet av ett samarbete med Hernö Gin. Klassiska General med smak av internationellt prisade Hernö Old Tom Gin kommer med en ljus tobakskaraktär som har tydliga inslag av citrus, enbär, gröna örter och vita blommor. Lanseringen är begränsad till 325 000 dosor och sker i två steg den 9 samt 26 september.

För tredje gången i historien samarbetar Sveriges ledande tillverkare av premiumsnus, General, och Sveriges ledande producent av gin inom superpremiumsegmentet, Hernö Gin, och lanserar en limiterad utgåva av snus. Samtliga ingredienser är specifikt valda utifrån smakprofilen av Hernö Old Tom Gin.

Läs mer: Ginsnuset General Blended by Hernö Gin

Smakprofil som växt fram i gemensam kreativ process

general Hernö gin snus 2022

Smakexperter från båda parter har arbetat tillsammans i en kreativ process hela vägen från idé till färdig produkt. Resultatet är ett snus med en ljus tobakssmak med tydliga inslag av enbär och citrus, samt smaktoner av enträ, granskott, gröna örter och vita blommor.

Det har varit fantastiskt roligt att se General Old Tom Gin ta sitt uttryck tack vare duktiga kreatörer från både Swedish Match och Hernö Gin. Jag talar för vår organisation när jag säger att vi älskar att utmana, flytta fram gränser samt utforska smaker och att få göra det tillsammans med smakexperter som verkar inom helt andra ramar är otroligt inspirerande. Jag är mycket nöjd med resultatet och den smakprofil som utbytet av kunskap och erfarenheter har landat i, Säger Jon Hillgren, VD och grundare av Hernö Gin.

Limiterad upplaga med två lanseringsdatum

Old Tom Gin är en limiterad co-blend som släpps i 325 000 dosor och kommer finnas till försäljning i Swedish Match’s fysiska butiker, på swedishmatch.se samt liksom vid tidigare gemensamma lanseringar på Gulf i Härnösand från och med den 9 september. Från den 26 september kommer snuset vara tillgängligt hos flera återförsäljare fram till årsskiftet – eller så långt lagret räcker.

Vi är så glada att återigen jobba med Hernö Gin och tycker verkligen att samarbetet förenar det bästa av två världar; Hernös tungt prisade gin och Generals premiumsnus. Våra co-blends har blivit något av en tradition de senaste åren, så det känns fantastiskt att presentera ytterligare en produkt som vi tror kommer bli älskad av många, säger Sophia Bailey på Swedish Match.

Produkten kommer finnas tillgänglig i samtliga Swedish Match Stores (Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre) samt på www.swedishmatch.se och www.snusbolaget.se med flera.

Två drinkar tillsammans med snus

Samtidigt har man även lanserat två drinkar att avnjuta tillsammans med snus. Här är recepten på drinkarna:

Häng inte läpp Martini

bästa drink med snus

Servera snus 1 minut innan servering av drink.

Ingredienser:

  • 7 cl Hernö Old Tom Gin
  • 3 droppar saltlösning (35% salt mot vatten)
  • 3 droppar Peychaud Bitter
  • 2 droppar absinth

Gör såhär:

Häll alla ingredienser i ett isfyllt rörglas, rör i ca. 10 sekunder. Sila upp i ett väl kylt cocktailglas. Garnera med en citronzest.

Prilla & Banan Sour

bästa drink tillsammans med snus

Servera snus samtidigt som drink.

Ingredienser:

  • 5 cl Hernö Old Tom Gin
  • 1,5 cl Giffard Banane Du Brezil (bananlikör)
  • 1 cl Fino Cherry (torr)
  • 1,5 cl citronjuice
  • 1 cl sockerlag

Gör såhär:

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka drinken kraftigt med is i 5.8 sekunder. Sila upp i ett väl kylt cocktailglas. Garnera med körsbär.

Läs mer: Recept på Sveriges bästa Gin & Tonic 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *