Globe-trotter lanserar ett tredje samarbete med The Goring Hotel

vintage resväskor
Bild: Globe-Trotter

Att engelska Globe-Trotter tillverkar några av de mest stilfulla resväskorna på marknaden är ingen hemlighet. Globe-Trotter grundades av engelsmannen David Nelken i Sachsen i Tyskland år 1897, men han återvände till England år 1932 och företaget har stannat kvar sedan dess. Ännu i dagens läge använder sig Globe-Trotter av samma tillverkningsmetoder som man gjorde i tidernas begynnelse vid sin fabrik i Hoddeson i Hertfordshire, vilket innebär att varje resväska är handgjord i en maskinpark som härstammar från den Viktorianska eran.

En resväska från Globe-Trotter tar i regel tio dagar att tillverka. Varje exemplar är tillverkad från ett enda ark av vulkaniserad fiberplatta, ett unikt material som uppfanns av engelsmännen på 1850-talet och som har styrkan hos läder och lättheten hos aluminium.

Globe-Trotters resväskor har använts av en lång rad av inflytelserika personer under åren. Hållbarheten i kombination med den lätta konstruktionen gjorde att bland annat upptäcktsresanden som sydpolsforskaren Robert Falcon Scott och Sir Edmund Hilary valde bagage från Globe-Trotter. Även Sir Winston Churchill använde en dokumentportfölj från Globe-Trotter medan han var premiärminister år 1924. Drottning Elizabeth II valde Globe-Trotter till smekmånaden år 1947 och använder sina resväskor ännu idag. För den filmintresserade kan nämnas att Globe-Trotter används av James Bond i filmen Spectre från 2015.

Med en historia som Globe-Trotters är det inte förvånande att man väljer att samarbeta med en av de riktiga institutionerna i London. Samarbetet med lyxhotellet The Goring Hotel i London började redan år 2013 och succén för den första kollektionen av resebagage gjorde att man lanserade en ny samarbetskollektion år 2015. Den nu aktuella kollektionen är alltså den tredje i ordningen och samtidigt en av de allra stiligaste i serien. De nya bagagen kommer i färgen oxblod med läderband i elfenben.

Precis som i tidigare kollektioner från Globe-Trotter har man inte sparat på detaljerna. När man öppnar bagagen finns här ett foder i blått silkestyg som ger det en ytterst lyxig känsla. Detta är samma material som användes i galavagnen för Drottning Alexandra som byggdes år 1865. Samma tyg finns också i många av sviterna på Goring.

The Goring öppnades av Otto Goring år 1910. Det är nu ett femstjärnigt lyxhotell i London och ägs ännu idag av familjen som byggde hotellet. Jeremy Goring är den fjärde generationen Goring som driver hotellet sedan hans farfars far öppnade det. Hotellet är beläget i hjärtat av stadsdelen Belgravia, strax bakom Buckingham Palace – på gångavstånd till de kungliga parkerna och den bästa shoppingen, teatrarna och gallerierna i London.

The Goring genomgick har genomgått en grundlig renovering och öppnade lagom till sin 105:e födelsedag 2:a mars 2015. I hotellet finns numera en modern design som kombineras med den charm och elegans som man förknippar med det typiskt brittiska. År 2013 utnämndes hotellet till kungliga hovleverantörer till det brittiska kungahuset med titeln ”HM The Queen for Hospitality Services”.

exklusiva parfymer för män och kvinnor jul 2017

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *