Gör du Sveriges bästa GT?

sveriges bästa gin & tonic 2023

Idag den 20 april, på Svenska GT-dagen (som av outgrundliga skäl inte är samma som den internationella), öppnar anmälan till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic. Alla som blandar en riktigt god GT är välkomna att skicka in recept. Vem som gör Sveriges bästa G&T kommer avgöras vid finalen i Stockholm den 21:e september.

Tävlingen arrangeras av Schweppes och går ut på att hylla GT:n och uppmärksamma nya och uppfinningsrika varianter av den klassiska drinken. Hemmamixare och bartenders tävlar i varsin kategori, som båda har tre finalplatser. Det krävs såväl fantasi som känsla för att sätta en personlig prägel på den klassiska GT:n. Juryn bedömer recepten utefter smak, kreativitet och helhetsintryck.

sveriges bästa gin & tonic
Bartendern Anton Petersson och hemmamixaren Mårten Noréus gjorde Sveriges Bästa GT 2022.

Samtliga finalister tävlar med Schweppes Selection som finns tillgängliga i dagligvaruhandeln. Schweppes Selection finns i tre smaker: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.

Gentlemannaguiden är för övrigt en utmärkt referens om du undrar vad som krävs för att vinna. Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022 vann Flower Blush GT, med lavendelsockerlag och rosblad, och Ginga GT, med lingondricka och lingonskum. Sveriges Bästa Gin & Tonic 2021 var ”Sommar på Bryggan” med smak av galiamelon, gurka och citronmeliss och ”The Sauvignon GT” med torkad apelsin, ingefära och vanilj.

Juryn består av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, Chefredaktör på Nöjesguiden och Rebecca Brage, dryckesskribent och inspiratör. Under finalen i Stockholm den 21 september samlas finalisterna för att blanda sina drinkar inför jury och publik.

Vinnarna får, förutom bragging rights som mixen av ”Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023”, även en drinkvagn, sex Schweppesglas, ett hemmamix-kit med verktyg samt en prissumma på 10 000 SEK var.

Du har fram till 4 juni på dig att skicka in ditt recept. För att skicka in ditt bidrag och läsa mer om tävlingen – besök drinkgeneratorn.se/sbgt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *