Gör ett virtuellt besök på The Hendrick’s Gin Palace

the Hendrick's palace

Under året har vi coronapandemin gjort så att vi begränsats alltmer i vårt resande. Samtidigt har det öppnat upp nya möjligheter för oss då det gäller att uppleva olika platser virtuellt. Ett exempel är olika modeshower som haft live-streaming. Nu kommer ytterligare ett fantastiskt tillfälle att uppleva nya platser då Hendrick’s Gin öppnar upp för allmänheten.

Hendrick’s Gin och facebookgruppen Vi som älskar gin!! erbjuder nu alla gin-fantaster en unik chans att lära känna gin-producenten på nära håll. Under ett livesänt event den 18 december får vi möta Hendrick’s urmoder och Master Distiller, Lesley Gracie och Global Brand Ambassador Ally Martin.

Tillsammans ger de en exklusiv rundtur av The Hendrick’s Gin Palace, som vi tidigare skrivit om. Här har tittarna möjlighet att ställa sina frågor live.

Rundtur på The Hendrick’s Gin Palace

the Hendrick's palace skottland

Fredagen den 18 december klockan 18.00 bjuder Hendrick’s Gin och facebookgruppen Vi som älskar gin!!  in till en rundtur bakom kulisserna på The Hendrick’s Gin Palace i Girvan, Skottland.

Under det interaktiva, kostnadsfria och livesända eventet får deltagarna bekanta sig på djupet med varumärket och ställa frågor till destilleriets egen Master Distiller Lesley Gracie.

besök på hendrick's gin palace

Eventet leds av Global Brand Brand Ambassador Ally Martin och Rasmus Harnell som är ansvarig för Hendrick’s Gin i Sverige. Deltagarna guidas genom destilleriets historia och dess unika produktion, där gurka och rosor är en central del och får möjlighet att interagera och ställa sina frågor direkt till medarbetare på destilleriet.

Vi är riktigt glada över att få öppna upp The Hendrick’s Gin Palace för svenska gin-fantaster tillsammans med Vi som älskar gin!!. Livesändningen från Skottland tar oss med in bakom kopparpannorna och låter oss träffa några av hantverkarna och skaparna bakom en av världens främsta gin-sorter. Under eventet möter vi Hendrick’s urmoder och Master Distiller Lesley Gracie som berättar om destilleriet och svarar på tittarnas frågor. Jag tror at vi kommer få en riktigt trevlig kväll tillsammans där traditionellt hantverk möter okonventionella metoder, säger Rasmus Harnell, varumärkesansvarig för Hendrick’s Gin i Sverige.

Livesändningen börjar klockan 18.00 den 18 december och görs tillgänglig via facebookgruppen Vi som älskar gin!!. Eventet är kostnadsfritt och tittaren väljer själv hur pass mycket den vill interagera via en chattfunktion.

livesändning från hendrick's gin palace

Om Hendrick’s Gin och Lesley Gracie

Hendrick’s Gin är en super-premium gin, tillverkad med flera icke-traditionella metoder för att leverera ett nyfiket och spännande arrangemang i både smak och stil. 

Till skillnad från många andra ginsorter destilleras Hendrick’s Gin i Skottland, i små batcher på endast 500 liter åt gången. Endast Hendrick’s Gin är gjord med infuserad gurka och rosenblad, tillsammans med en blandning av 11 andra botaniska bär, örter och kryddor, vilket ger en härligt uppfriskande gin med blommig karaktär.

hendrick's gin innehåll

Hendrick’s Gin är unik i sättet den produceras. Hendrick’s tillverkas i en kombination med två typer av destillationspannor. Carter-Head-Still & Bennett-Still, vilket skapar en tydligt jämn gin med både karaktär och balans mellan subtila smaker.

Ms Lesley Gracie är Master Distiller på Hendrick’s Gin. Lesleys genialitet ligger i hennes fascination för smaker och hur de fungerar tillsammans.

Från en tidig ålder var hon fascinerad och nyfiket intresserad av världens alla botaniska växter och vid fyra års ålder började Lesley servera sin familj te av egna recept hon skapat från olika växter och kvistar hon hittade runt familjegården.

Master-Distiller-Lesley-Gracie-och-Global-Brand-Ambassador-Ally-Martin-2
Master Distiller Lesley Gracie och Global Brand Ambassador Ally Martin.

Lesley utvecklade sina intressen för experiment och vetenskap vid University of Hull där hon studerade kemi. Därifrån hade hon en framgångsrik karriär inom läkemedelsindustrin i 12 år innan hon flyttade till South Ayrshire 1988 för att gifta sig.

Här fick hon ett jobb hos det tekniska teamet på William Grant & Son’s destilleri som kemist, där arbetade hon inom ett antal olika områden inklusive utveckling av smaker i whisky. 1999 kontaktades hon av företagets före detta ordförande och barnbarn till William Grant, Charles Gordon, för att skapa en ”ultra-premium-gin”.

Hon utsågs till Master Distiller, och satte igång med skapandet och utvecklingen av Hendrick’s Gin. Obunden och fri från de normer och traditioner som vid den här tiden kännetecknade gin-produktionen experimenterade Lesley – tillsammans med sin kollega John Ross, också han från William Grant’s & Sons tekniska team med dussintals ginrecept av olika ursprung.

1999 kulminerade deras hårda arbete och nyfikenhet i deras upptäckt av de läckra och unika infusionerna av ros och gurka, tillsammans med 11 andra botaniska växter. Detta ovanliga recept resulterade i Hendrick’s Gin, idag känd och älskad av nyfikna individer världen över.

I en mansdominerad miljö på det avlägsna destilleriet i vulkanlandskapet runt Girvan i Skottland, anses Lesleys kunskap och näsa för att hitta spännande botaniska kombinationer vara en av de allra finaste. Lesley plus tre andra medarbetare som varit med från starten är de enda som vet det exakta receptet till Hendrick’s Gin.

Lesley har ett experimentellt tillvägagångssätt för destillering och vill ständigt driva gränserna för gin framåt med nya botaniska ämnen och infusioner. Sedan upptäckten av Hendrick’s Gin har Lesleys innovationer inkluderat premiumlikörer, bitters och andra vätskor med begränsad upplaga, inklusive sådana som Hendrick’s Orbium, Hendrick’s Midsummer Solstice, Hendricks Lunar, Amazonia, Hendricks ABSINTHE, Kanaracuni, Quinetum och Battersea.

Lesley fortsätter att förnya, utveckla och skapa nya trender inom spritvärlden i hennes laboratorium och växthus som ligger i The Gin Palace i Girvan, Skottland. Hennes växthus är hem för några av de konstigaste, och mest sällsynta växter i världen – som Lesley experimenterar med för att hitta nya smaker och kombinationer.


Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *