Streama modeveckan i Milano live från och med idag!

modeveckan i milano på nätet
Bild: IMAXtree

En positiv sak har coronaepidemin iallafall medfört. Den har gjort så att många evenemang numera finns tillgängliga för streaming på nätet. Det igen har gjort att allt fler kan ta del av dessa utan att behöva närvara eller köpa dyra biljetter för att delta.

Ett av dessa evenemang är modeveckan i Milano som börjar idag. Nu kan du följa med bland annat kollektionerna inom herrmodet våren och sommaren 2021 från ett stort antal märken genom att streama modeveckan i Milano live.

För den som är intresserad av italienskt herrmode är detta en riktig guldgruva.

Streama modeveckan i Milano live

Det är den nationella kammaren för italienskt mode, ”Camera Nazionale della Moda Italiana” (CNMI), som med stöd av det italienska utrikesdepartementet och myndigheten för handel ICE Agenzia, som genomför den första upplagan av Milan Digital Fashion Week.

Det officiella programmet kommer uppdateras kontinuerligt på webbplatsen cameramoda.it, och inkluderar herrkollektionerna för vår och sommar 2021, samt förkollektionerna för både herr- och damkläder.

Hela 37 klädmärken finns med i eventet som äger rum mellan 14-17 juli.

Modevisning på digital plattform

På grund av de osäkra rådande omständigheterna, både ekonomiskt och kulturellt, har CNMI utvecklat ”modevisningen” till en digital plattform där beslutsfattare och intresserade i branschen kan träffas, ta del av de senaste trenderna och diskutera de mest angelägna frågorna som branschen står inför.

CNMI gav uppdraget att digitalisera eventet till Accenture och Microsoft. Accenture har designat och utvecklat den digitala upplevelsen för Modeveckan, som även omfattar skapandet och implementeringen av den innovativa teknologiplattformen.

Microsoft har utvecklat den digitala huben med hjälp av sina digitala produkter, lösningar och expertis. Tillsammans skapade Accenture och Microsoft en multimediaplattform som erbjuder relevanta tjänster till alla som är intresserade av Milan Fashion Week. 

Carlo Capasa, chef för CNMI, kommenterar konceptet enligt följande:

CNMI experimenterar för första gången med en mycket innovativ strategi, där en digital plattform skapar en ny form av storytelling för den italienska modebranschen. Vi är mycket glada över att ha arbetat med två stora företag som Accenture och Microsoft för att skapa den digitala plattformen. Vi lanserar ett revolutionerande projekt som öppnar upp Milan Fashion Week för en ny publik bestående av en yngre generation som konsumerar mode via bilder, och vi ser dem som  ”modeöversättare” i syfte att förmedla den kreativitet och kultur som det italienska modet skapas ur.

Milano Digital Fashion Week pågår i fyra dagar med live-event och kommer att finnas tillgängligt dygnet runt för att täcka olika tidszoner, inklusive USA. Detta tack vare den internationella tidningen The New York Times, som är officiell streamingpartner för Milano Fashion Week. 

Mode är en viktig tillgång för Italien. Branschen har vad som krävs för att förnya sig själva och sitt ledarskap på nytt, även efter Covid-19. Tjänsten `Digital Fashion Hub´ som nu lanserats, och som vi hjälpt till att utveckla med Microsoft, är ett steg i denna riktning. Plattformen kommer att vara en nyckel för att italienskt mode ska kunna fortsätta blomstra och stärka sin konkurrenskraft, säger Fabio Benasso, ordförande och VD för Accenture i Italien.

Dagarna under Modeveckan är effektivt planerade med live-event där varje varumärke tilldelas en timme och kan välja helt själva, med fullständig kreativ frihet, hur man visar sin senaste kollektion.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *