Grand Hôtel relanserar Sveriges mäktigaste svit

Foto: Magnus Mårding

Grand Hôtel i Stockholm genomför under 2016 en omfattande renovering av alla rum och sviter i Burmanska Palatset. Högst upp ligger Prinsessan Lilians svit – Grand Hôtels främsta svit på 330 kvadratmeter. Prinsessan Lilians svit invigdes år 2006 och med årets renovering har sviten fått en helt ny interiör. De övriga rummen och sviterna går i moderna förtecken, men med en klassisk inramning.

Prinsessan Lilians svit är med sina 330 kvadratmeter och faciliteter unik i sitt slag. I sviten inryms sällskapsrum, två sovrum, SPA-avdelning med ny träningsutrustning, privat biograf, kök och två terrasser med utsikt över Stockholms ström och Kungliga Slottet. Renoveringen har gjort sviten än mer exklusiv och internationell.

Alla golv i sviten är utbytta till en parkett, förutom i sovrummen där nya handvävda heltäckningsmattor lagts in. Färgvalen går i sobra och ljusa färger som gråblå, creme och guld. Möblerna kommer från hela världen och en del av dem har specialdesignats enbart för sviten.

Dessutom har konstnären Fabian Edstam skapat ett stort porträtt av Prinsessan Lilian för att förstärka kopplingen till svitens namne ytterligare. Det är inredningsarkitekten Sanna Nathanson, som också inrett hotellrum vid tidigare renoveringar på Grand Hôtel, som har inrett Prinsessan Lilians svit.

grand hotel svit Lilian bibliotekBiblioteket i Prinsessan Lilians svit.

grand hotel prinsessan Lilian svit sovrumSovrummet i Prinsessan Lilians svit.

grand hotel prinsessan lilian svit spaSPA-avdelningen med ny träningsutrustning.

grand hotel prinsessan lilian svit gästrumGästrummet.

grand hotel prinsessan lilian svit sällskapsrumSällskapsrummet i Prinsessan Lilians svit.

Rummen i Burmanska Palatset är inredda med moderna förtecken, med en klassisk inramning som har grafiska inslag och en skandinavisk karaktär. De består av tre färgpaletter med namnen Royal, Sand och Blond. Den sobra färg- och materialpaletten består av en blandning av marmor, vit- och svartbetsat trä samt gardiner där sammet möter siden.

Den har även inslag av läder, ull, linne och detaljer i mässing. Fotokonst med detaljer från klassisk Grand Hôtel-miljö förstärker de tre färgpaletterna. Genom att måla hallen mörkt monokrom förstärks kontrasten mellan hall och rum samt skapar en illusion av att rummet öppnar upp sig och upplevs ljusare. Rummet har mjukt vita väggar och kontrasterande snickerifärg i varmgråa toner.

Klassiska kristallkronor har kompletterats med moderna armaturer, för en dynamisk ljussättning. Det är arkitektbyrån DAP, som har inrett hotellrum i Burmanska Palatset i en modern version men samtidigt bevarat och uppdaterat känslan av Grand Hôtel.

grand hotel Burmanska Palatset Deluxe Rum RoyalBurmanska Palatset Deluxe rum Royal.

grand hotel Burmanska Palatset Superior Svit Royal 2Sovrummet i Burmanska Palatset Superior Svit Royal.

Grand hotel Burmanska Palatset Superior Svit RoyalSällskapsrum i Burmanska Palatset Superior Svit Royal.

grand hotel Burmanska Palatset, Executive svit, SandSovrum i Burmanska Palatset Executive svit Sand.

grand hotel Burmanska Palatset Executive Svit Sand 2Sällskapsrummet i Burmanska Palatset Executive svit Sand.

– Burmanska Palatset blir efter renoveringen en modern version av Grand Hôtel men med en bevarad känsla av hotellets historia. Det är ett hus som skiljer sig från huvudbyggnaden med en mer modern och avskalad skandinavisk stil, men utan att grandupplevelsen går förlorad. Utifrån de förutsättningarna har både Sanna Nathanson och DAP gjort egna tolkningar som fallit väldigt väl ut. Alla rum i Burmanska Palatset är verkligen fantastiska. Vi på Grand Hôtel har en stor efterfrågan på våra hotellrum och det är därför viktigt för oss att ständigt uppdaterar och renovera våra rum så att de både nu och framåt håller högsta internationella klass, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

grand hotel fasad

Med sin vackra miljö och sitt fantastiska läge i stadens hjärta har Grand Hôtel varit en hemvist för internationella celebriteter, storslagna fester och hängivna livsnjutare sedan 1874. Den vackra Cadierbaren, Mathias Dahlgrens Guide Michelin-belönade restauranger och den inbjudande Verandan bjuder på storslagen utsikt mot Stockholms slott och ett utbud av mat och dryck i absolut världsklass. Grand Hôtel erbjuder även avkopplande bastubad och svalkande dopp i Nordic Spa & Fitness.

grand hotel acqua di parma vald

Som vi tidigare skrivit om här på bloggen introducerade Grand Hôtel de exklusiva italienska badrumsprodukterna från livsstilsvarumärket Acqua di Parma i november ifjol. Badrumsprodukterna består av bland annat tvålar, schampon, och duschkrämer. Alla produkter i serien är handgjorda och innehåller den klassiska Colonia-doften av fräsch citrus. Produkterna finns i alla badrum och toaletter på hela hotellet. En mycket intressant nyhet för mig personligen som om ett par veckor skall besöka Grand Hôtel för några nätter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *