Nytt svenskt märke erbjuder italienskt herrmode

italienskt herrmode vår sommar 2021

Nu finns spännande nyheter för alla som gillar italienskt herrmode. Grand Le Mar är ett nytt svenskt modevarumärke som fokuserar på herrkläder med både italienska och engelska tyger. Syftet är att ta det bästa från traditionell herrstil och förena det med modernitet och innovation.

Alla kläder från Grand Le Mar handtillverkas med fokus på stilrena detaljer och kvalitet. Till kollektionerna har inspiration hämtats klassiska ikoner inom herrmodet samt Lapo Elkann. Faktum är att Lapo Elkann dessutom är en av delägarna i Grand Le Mar tillsammans med bröderna Gustaf och Oscar Hegelund. 

italiensk herrmode sverige

Stilikonen Lapo Elkann

Lapo Elkann är en stilikon på den internationella modescenen, som är känd för sin extravaganta klädstil. Lapo Elkann är dotterson till en annan klassisk stilikon – Gianni Agnelli.

Den italienska familjen Agnelli äger bland annat Fiat och fotbollslaget Juventus. Lapo Elkann har även utmärkt sig som en serientreprenör med stort intresse för nya idéer inom affärsvärlden.

italienskt herrmode sverige

Klassiska italienska plagg

I sortimentet hos Grand Le Mar finns allt från kostymer, byxor till skjortor och skor. Här finns också accessoarer som slipsar, glasögon med mera.

italienskt mode för män

Det som är utmärkande i kollektionerna är de klassiska detaljerna hos flertalet av plaggen. Bland annat hittar man gurkha-byxor och så kallade Terry pikéer i frotté i urvalet.

Bland skorna ligger fokuset på klassiska italienska loafers och slippers.

klassiskt herrmode byxor

Exklusiva herrkläder till bra pris

Grand Le Mars Koncept hos Grand Le Mar är att erbjuda exklusiva herrkläder till förmånliga priser. De samarbetar med italienska och brittiska tygtillverkare som Vitale Barberis, Lanificio Cerruti, Huddersfield, Thomas Mason och Albini Group med flera.

tyger italienskt mode för män

Designen av kollektionerna sker hos företagarna själva, medan sömnaden av plaggen sker i syfabriker i Litauen och Asien.

Butik på Stureplan

Grand Le Mar öppnade en showroom-butik vid Stureplan på Grev Turegatan 1 i centrala Stockholm i december. Huvudmarknader är förutom Sverige länder som Italien, USA, Storbritannien, Spanien, Tyskland och Frankrike.

Här hittar ni fram till Grand Le Mars webbshop.

Nedan är en video från Grand Le Mar med våra favoriter inför sommaren – gurkha-byxorna:

Källa: Sveriges textil- & modeföretag

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *