Grandpa och Mackmyra lanserar Whisky tillsammans

grandpa x mackmyra

Grandpa lanserar nu whiskyn Eken i samarbete med svenska Mackmyra. Whiskyn är en single malt som har lagrats på ekfat i 13 år uppe på Mackmyras egna whiskylager utanför Gävle. Receptet är framtaget av Grandpas personal med vägledning av Mackmyras whiskyexperter.

Vi fortsätter vår guide bland svenska webbsajter för herrmode. Denna gång med en lite annorlunda nyhet. Det är nämligen inte varje dag en mode- och livsstilssajt väljer att samarbeta kring whisky. Grandpa är en välkänd sajt i dagens läge. Sedan starten 2003 har Grandpa erbjudit ett noga utvalt sortiment av mode och livsstil, med tidlös design, hög kvalitet och höga krav på hållbarhet.

Low Key Goods är Grandpas inhouse varumärke, produkter skapade med hållbarhet i fokus och med bra kontroll på var och hur det produceras.

Hållbarhetstänket har med andra ord funnits med redan från början och är inget som tillkommit på grund av det ökade intresset för ämnet bland den stora allmänheten. Det som Grandpa säljer är tänkt att tåla att slitas på med både öga och hand och man ser sig själva som en länk mellan mode, storstad, friluftsliv och natur.

Verksamheten drivs på ett sätt som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart ur ett långsiktigt perspektiv. Grandpa vill använda sitt inflytande till att skapa en positiv förändring mot ett mer hållbart samhälle. I utbudet på Grandpastore.se finns allt från skandinaviskt till internationellt mode samt inredningsdetaljer och livsstilsprodukter. 

Grandpa x Mackmyra – nytt samarbete kring whisky

Det nu aktuella samarbetet med svenska whiskyproducenten Mackmyra är intressant på många punkter. Grandpa har döpt sin whisky till Eken och är en homage till märkets hemstad Stockholm. Namnet tydliggör också dryckens lagring på ekfat. På etiketten hittar vi Grandpas maskot “Little Farfar” som nöjd och belåten vandrar genom stan med sitt första fat av de åtråvärda dropparna.

grandpa och Mackmyra whisky lansering

Alla våra samarbeten bygger på samstämmighet i bolagens grundläggande värderingar. Med Mackmyra delar vi tydligt tankar kring kvalitet, svenskt hantverk, långsiktighet och inte minst personliga möten människor emellan. Som varumärken är vi dock ganska olika och med det här samarbetet tror jag att båda företagen kommer nå ut till många nya människor på ett kul och annorlunda sätt. Vi har döpt whiskyn till Eken, ett logiskt namn med tanke på ekfaten som whiskyn lagras på men mest som en hyllning till vår kära hemstad Stockholm. Både vi och Mackmyra har tagit ut svängarna ganska rejält och nu ser vi fram emot att få dela en whisky med våra kunder, säger Jonas Pelz, Head of Creative, Grandpa.

Mackmyra destilleri

Johan Larsson, VD på Mackmyra Svensk Whisky kommenterar samarbetet enligt följande:

– Det känns väldigt roligt att lansera detta samarbete! Mackmyra har gjort många samarbeten genom åren och allra bäst brukar det bli när olikheter möts och varumärken korsbefruktas på ett kreativt och nytt sätt. Jag har följt Grandpas resa under lång tid både som kund och leverantör och är mycket imponerad av allt ifrån den välkomnande butiksmiljön till sortimentets fingertoppskänsla. Att tillsammans med dem få vara med och bidra till ett oväntat produkttillskott och lansera en Grandpa x Mackmyra-whisky är både hedrande och spännande.

grandpa och Mackmyra samarbete whisky

Whiskyn finns till försäljning på Systembolaget fr.o.m den 9:e december i en begränsad upplaga om 784 flaskor.

Vintage-avdelningen på Grandpa

vintagebutiker online

En avdelning hos Grandpa som också kräver ett specialomnämnande är deras Vintage Online-avdelning. Detta var en avdelning som återlanserades 2019, men Grandpa hade även tidigare ett utbud av vintage-artiklar i butikerna. Men nu finns produkterna även online, där utbudet att utökas löpande med nya släpp varje månad.

Urval och inköp sker främst av Grandpas medgrundare Jonas Pelz, som med sitt stora intresse för vintage alltid är på jakt efter objekt som förenar tidlöshet och nostalgi. I utbudet finns främst objekt som keramik, skyltar och andra prydnadssaker, men även möbler.

Vi väntar på att fler webbutiker online även skall börja satsa på vintage-avdelningar för kläder. Redan nu finns bra utbud av pre-owned klockor hos bland annat Uret.se, Klockia.se och Farfetch, men bland vintage kläder av hög kvalitet finns få andra aktörer än Care of Carl i dagens läge. Vi ser fram emot vad år 2022 kan ge oss på detta område!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *