Ny whisky från Mackmyra – inspirerad av ett magiskt fenomen

ny whisky Mackmyra höst 2021 stjärnrök

Nu presenterar svenska whiskyinnovatören Mackmyra årets höstnyhet! Whiskyn går under namnet stjärnrök och är en limiterad Single Malt som lanseras på Systembolaget den 15 september.

Mackmyra har årligen lanserat nya limiterade utgåvor som är anpassade efter säsong. Ifjol gick höstutgåvan under namnet Jaktlycka. Detta har varit en tradition i Sverige i 16 år och varje utgåva väcker stort intresse bland whiskyentusiaster. Dessa utgåvor har också gjort destilleriet internationellt känt genom det innovativa svenska hantverket och har bidragit starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky.

Höstens utgåva från Mackmyra – Stjärnrök

I höstens utgåva har Mackmyra använt stora mängder av det egna hantverksmältade rökreceptet, som sedan lagrats på olorosofat, ex-bourbon och nya amerikanska ekfat av varierande storlekar.

Djupt under ett berg, 50 meter under jord vilar det som senare ska ta sig upp i himlavalvet, explodera och bli ett nytt fenomen. I berättelsen om Stjärnrök fortsätter Mackmyras stolta tradition att utmana whiskyvärldens traditionella normer samt en önskan att dela med sig av svenska smaker, hantverk och den svenska naturen utanför landets gränser.

För att komplettera röken och de runda tonerna från olorosofaten har Mackmyra lagt till ett antal äldre ex-bourbonfat fyllda med elegant recept som bidrar med pigga citrus- och vaniljtoner. Det hela knyts ihop genom inblandningen av kryddiga svenska ekfat som mättats med svenskt hjortronvin.

Smaknoter

Mackmyra Stjärnrök har runda toner av druvor och rök och är skapad med årets mörkare månader i åtanke. Resultatet är kryddigt med en tydlig rökighet av torv och enris, följt av vaniljkola och mörk choklad.

Fakta Mackmyra Stjärnrök 
Limiterad till 17000 flaskor
Säljstart: 2021-09-15
Artikelnr: 5326301
Pris: 599 SEK

Senaste säsongsutgåvan

Mackmyra säsongsutgåva 2021

Den senaste säsongsutgåvan var var vårutgåvan Björksav som lanserades i mars detta år. I denna whisky använde sig Mackmyra av det småskaliga svineriet Grythyttan och deras vin tillverkat av björksav, vilket resulterade i en hantverksmässig svensk whiskysmak, helt utan tillsatser. En whisky med en fruktig och mjuk smak med en fin sav-textur som är lätt och balanserad.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *