Gratis streaming av svenska filmklassiker

streama svenska filmklassiker

Ni har väl inte missat att SF Studios i samarbete med Cinemateket har tillgängliggjort digitalt restaurerade svenska filmklassiker gratis för streaming på Cinematekets webbplats den senaste månaden? Idag är det dags för den fjärde och sista filmen när den allra första svenska talfilmen släpps.

På Cinematekets hemsida har vi sedan den 22 april kunnat se en filmklassiker per vecka genom gratis streaming. Med detta initiativ har SF Studios och Cinemateket erbjudit underhållning under en period då Cinematekets biografier varit stängda till följd av Corona-krisen.

För hennes skull – Den första svenska talfilmen

Tidigare har vi bland annat kunnat se filmtitlar från SF Studios som Ingeborg Holm (1913), Valborgsmässoafton (1935) och Misshandlingen (1930). Idag den 13 maj släpps alltså den första svenska talfilmen, Paul Merzbachs För hennes skull med Inga Tidblad och Gösta Ekman den äldre i huvudrollerna.

Arbetet med att restaurera och digitalisera SF Studios filmarkiv har varit en del i SF Studios strategi att tillgängliggöra deras bibliotek av svenska filmklassiker.

Samtliga filmer är digital restaurerade av Svenska Filminstitutet i deras uppdrag att tillgängliggöra det svenska filmarvet för allmänheten.

gratis streaming av filmklassiker

SF Anytime

Idag kan konsumenter ta del av mer digitalt innehåll än någonsin och det finns en mängd aktörer på marknaden idag som alla slåss om kunderna.

Det finns globala prenumerationsjättar som Netflix och HBO och lokala aktörer och diverse playtjänster som försöker differentiera sig i detta streamingkrig och aktörer måste särskilja sig för att bli en vinnare.

Här finns också den svenska aktören SF Anytime som grundades 2002 och är den ledande aktören inom Video On Demand i Norden och Baltikum. Tjänsten är tillgänglig via operatörer (B2B – så som Telia, ComHem, GET, Canal Digital m fl) och som egen tjänst direkt till konsument (B2C). 

SF Anytime erbjuder allt från de senaste storfilmerna från Hollywood till smalare kvalitetsfilm och serier. SF Anytime är en del av SF Studios som i sin tur ägs av Bonnier AB.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *