Hälften av svenskarna uppger att de fortfarande kan resa med stil trots stigande inflationskostnader

resa med stil

Efter två år av pandemi, som resulterat i färre resor, ser svenskarna fram emot att fortsätta uppfylla sina semesterdrömmar. Men med den högsta inflationstakten på decennier kan drömsemestern med room-service, fluffiga morgonrockar och massage ligga i riskzonen – men inte för svenskarna.

En ny undersökning från Hotels.com visar att även om svenskarna kommer behöva kompromissa med sina semesterplaner, kommer det inte att hindra dem från att semestra i sommar.

Stigande levnadskostnader kräver kompromisser

Svenska reseentusiaster är mer än redo för den efterlängtade resecombacken sommaren 2022, men ingen är opåverkad av de stigande levnadskostnaderna. Enligt uppgifter från Hotels.com förutspår 75 procent av svenskarna att de kommer att behöva kompromissa med sina semesterplaner på grund av inflationen.

Att resa står dock högt på svenskarnas lista, över en fjärdedel (27 procent) medger att de skulle prioritera att resa framför andra aktiviteter, även om de hade mindre disponibel inkomst.

Även om svenskar inte är villiga att skjuta upp sina resor, är de villiga att kompromissa med ett mer prisvärt hotell (55 procent), följt av att välja en annan avgångs- och/eller ankomsttid (45 procent) eller resa till platser utanför högsäsong (41 procent).

Längtandet efter att resa har byggts upp under de senaste åren, så det kommer inte som någon överraskning att människor inte är villiga att offra sina sommarplaner. Du kan fortfarande åka på en magisk semester, utan en enorm budget. Vi upptäckte att svenskarna kan tänka sig att kompromissa med saker som att åka buss eller tåg istället för att flyga (30 procent), för att ta sig iväg på sin drömresa och på Hotels.com kan vi matcha dig med din perfekta plats, oavsett hur den ser ut, säger Emma Tagg, talesperson för Hotels.com.

Läs mer: Res med stil denna sommar!

Resa till varje pris

Trots stigande levnadskostnader kan sommaren 2022 vara sommaren av revanschresor. Med enbart några få kompromisser kan resenärer åka på resor de drömt om det senaste två åren. Faktum är att nästan hälften av svenskarna (46 procent) fortfarande tycker att de kan resa med stil, även med en mindre budget – havsutsikt från rummet, chokladpraliner på kudden och minibar finns fortfarande på agendan.

För de flesta svenskar är resans längd viktigare än lyx, då en klar majoritet (70 procent) föredrar en längre vistelse och ett mer prisvärt hotell, medan 21 procent uppger att de hellre vill satsa på boendet och stanna en kortare tid.  

På Hotels.com kan du hitta ett perfekt hotell för dig till ett lägre pris, nedan hittar du hotell under 1300 kr per natt:

 Boutique Rooms by Nono Ban, Split, Kroatien

mest prisvärda hotell split Kroatien

Det krävs inga lyxiga utgifter för att njuta av lyxiga pooler. På Boutique Rooms by Nono Ban hotell kan du njuta av det vackra landskapet, fantastisk service och episka pooler och samtidigt vara snäll mot din plånbok. Efter en lång dag i Split kan du ta ett avslappnande dopp för att sedan koppla av i en av deras cabanas. När solen går ner, se till att äta middag på Nono Ban Restaurant & Bar, som specialiserar sig på medelhavsmat.

Bougainville Bay Hotel, Saranda, Albanien

mest prisvärda hotell albanien

 På Bougainville Bay Hotel beläget på den albanska rivieran, behöver du inte betala en förmögenhet för en infinitypool med fantastisk utsikt. Luta dig tillbaka på en solstol, koppla av och blicka ut mot havet. Om du någon gång tröttnar på det lugna tempot erbjuder hotellet många aktiviteter, hyr en cykel i receptionen och utforska kusten, höj pulsen i gymmet, eller varför inte unna dig en massage? 

Stefanos Village, Kreta, Grekland

mest prisvärda hotell kreta

 Om du vill ha ett unikt avskilt boende med bergsutsikt, är Stefanos Village rätt för dig. Den grekiska pärlan Kreta erbjuder spektakulära berg, kristallblått hav och mängder av souvlaki och tzatziki. Hotellet har inte bara fantastisk utsikt över medelhavet, utan du kan även hitta naturäventyr som kajakpaddling, dykning och vandringsleder i närheten. Men om du föredrar att inte göra något annat än att koppla av, slå dig ner i en av solstolarna vid infinitypoolen och njut av en bra bok samtidigt som du blickar ut över havet. 

*Undersökningen genomfördes av One Poll mellan 23.06.2022 – 30.06.2022. 2000 personer i Sveige ingick i undersökningen.  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *