Res med stil denna sommar – här är de hetaste plaggen för semestern!

res med stil sommar 2022

Det råder högtryck bland alla ressugna svenskar just nu. Under pandemin var det många som väntade med att resa på grund av alla restriktioner, men nu när allt återgått till det normala finns det ett stort intresse för att resa igen. De närmaste veckorna kommer vi därför att ge er mängder av inspiration för sommarens resor. Vi börjar från ett av våra favoritämnen – mode och stil. Här får du tips för hur man reser med stil denna sommar.

Det är många herrmodemärken som under de senaste åren lanserat resekollektioner under de senaste åren. Hit hör bland annat HUGO BOSS som lanserat resekostymer i material som inte skrynklar. Då är det främst affärsresor man riktar in sig på. Här tar vi främst fram inspiration för semesterresan.

Res med stil sommaren 2022

Vi har i en mängd artiklar tagit fram olika snygga stilar för herrmodet våren och sommaren 2022. Under våren har vi publicerat artiklar om de flesta klädesplagg och accessoarer som du kan tänkas behöva under en resa. Här är några av dessa.

Bästa resväskor 2022

I fokus då det gäller resor finns alltid resväskorna. Det är viktigt att du satsar på en resväska av bra kvalitet för dina resor. Det kommer du aldrig att ångra eftersom detta är en kompis som kommer att finnas med dig för många år framöver om du väljer rätt.

Bland våra favoriter bland resväskor som är bäst-i-test hittar vi bland annat TUMI som är känt för sin kvalitet. Kändisfavoriten Bric’s är också ett märke som kan rekommenderas om du letar efter högklassiga resväskor med vintagecharm.

Bästa weekendbags – för kortare resor

snygga weekendväskor herr sommar 2022

För korta resor, antingen i avstånd eller längd, är weekendbags eller handbagage alldeles tillräckligt. Bland alla snygga weekendbags rekommenderar vi en variant i läder eller mocka. Det är weekendväskor som i de flesta fall håller hög kvalitet och förhöjer stilen när du reser.

Du hittar stiliga weekendväskor i mocka bland annat hos italienska Bric’s och Anderson’s. Gällande weekendväskor i läder hittar du en stilig modell hos bland annat Tiger of Sweden. Även weekendväskor i kanvas har blivit väldigt populära de senaste åren. Det är inte så märkligt med tanke på alla snygga modeller du hittar hos märken som Mismo och Ralph Lauren.

Snygga herrkläder i linne

Både när du reser och när du är framme vid ditt resmål är snygga herrplagg i linne väldigt sköna att ha på sig. Speciellt om du reser i sommarvärme. Det finns numera också linneplagg i ullblandning som gör att plaggen hålls skrynkelfria. Hit hör bland annat kavajen Jarl från Tiger of Sweden som kommer i en stilig beige sommarfärg.

Glöm heller inte att satsa på byxor och shorts i linne för alla varma dagar och kvällar på plats.

Stiliga badbyxor för sommaren

snyggt badmode herr sommar 2022

Om inte är sommaren är tillräckligt varm i Sverige för bad, så bör du senast i samband med resor till varmare länder satsa på ett par stiliga badbyxor. Det finns många snygga badbyxor. Här märks framförallt alla dressade modeller som för tankarna till riviera-modet på 1960-talet.

Orlebar Brown har många tidlösa modeller i sitt utbud. Satsa på en stilig och kort modell som du också kan bära i baren mellan alla simturer.

Snygga shorts för sommaren 2022

Om badbyxorna blivit alltmer dressade, så kan det samma sägas om shortsen. I dagens läge hittar du många olika modeller med både pressveck och uppslag. Vi rekommenderar speciellt att du lägger din uppmärksamhet på längden hos shortsen. Det är nämligen ett enkelt sätt att få till en snyggare helhet om du undviker långa bermudashorts och satsar på en mer slimmad och kortare modell istället.

Under herrmodets gyllene dagar från 1930-talet till 1960-talet var det i regel en kort modell på de shorts som männen bar.

Bland annat Morris har flera stiliga korta modeller av shorts i sitt utbud för denna sommar. Här hittar du fler snygga chinos shorts.

Kortärmade pikéer och skjortor i frotté

Ett sommarplagg som blivit oerhört populärt under de senaste åren är pikéer och kortärmade skjortor i frottétyg. Dessa kallar man ofta också ofta för Terry-pikéer. Dessa är speciellt lämpliga för bad tack vare tyget som är som en handduk.

Dessa är perfekt att använda både under transporten till och från stranden, som under lunch och/eller middag. Det är många märken som lanserat sina egna kollektioner av skjortor och tröjor i Terry under de senaste åren. Orlebar Brown är en av de aktörer med det största utbudet, men du hittar även ett bra utbud hos märken som Stenströms och OAS – bara för att nämna några.

Vi kan också rekommendera The Resort Co som nyligen lanserade stiliga kortärmade skjortor i frotté i sin sommarkollektion.

Skjorta med fritidskrage

Skjortor med resortkrage, ofta även kallad Camp Collar-krage, är det ultimata sommarplagget. Speciellt om du vistas på varma orter är det praktiskt och samtidigt stiligt att bära en ledig skjorta av denna typ. Badmodet 2022 är väldigt uttrycksfullt och det finns många mönster och stilar att välja bland gällande dessa skjortor.

Du kan med fördel välja att använda denna typ av skjorta utan t-shirt under för en ledig sommarstil.

Solglasögon med stil

stiliga solglasögon herr sommar 2022

Många har säkert redan satsat på nya solglasögon i samband med att vårsolen kommit fram. Om inte, är det dags att uppdatera med nya fräscha varianter till semesterresan.

Det är alltid ett säkert val att köra på ett par klassiska solglasögon. Men detta år märks även många snygga solglasögon med transparenta bågar på marknaden. Även detta är en accessoar som kan lyfta din stil till nya nivåer!

Bästa sommarskor 2022

snygga espadriller sommar 2022

Både sandaler och espadriller har sin givna plats i sommargarderoben. Då det gäller espadriller kan du gärna ha två olika varianter. Den släta varianten för stranden och espadriler i Belgian Loafer-modell för mer städade äventyr.

The Resort Co har några riktigt stiliga varianter av båda modellerna i sitt utbud.

För själva resandet rekommenderar vi ändå sneakers då de är både snygga och praktiska reseskor.

En annan typ av sommarsko som är väldigt stilig tillsammans med en mer städad stil är loafers. Både Penny Loafers och Tassel Loafers är något som passar till de flesta sommarstilar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *