Sommargarderoben: Tio snygga badbyxor till semestern

Sommaren 2024 ser ut att bli hetare än vi hade kunnat ana, och det är hög tid att ha badbyxorna redo. Vi har gått igenom säsongens sortiment på jakt efter snygga badbyxor för män till semestern, och plockat ut tio favoriter från fem av de bästa märkena inom badbyxor.

Orlebar Brown

Orlebar Brown startades kring tanken om ett par badshorts som skulle kunna gå från restaurangen till poolen eller stranden – och tillbaka. Modellen Bulldog är ännu idag märkets storsäljare som kommit i många olika klassiska färger och mönster.

Hos Orlebar Brown hittar man också deras mer exklusiva sortiment, t.ex. 007-kollektionen med deras egen variant på plagg från klassiska James Bond-filmer och plagg med motiv från filmerna, och The Best of O.B. med deras mest klassiska plagg.

Sunspel

Sunspel är ett anrikt brittiskt märke – grundat 1860 – som länge fokuserade på underkläder. Genom Casino Royale fick bolaget ett genombrott som klädleverantör, vilket man följde upp genom att göra sin egen variant av Sean Connerys badshorts. Den här modellen har alla detaljer från ett par klassiska badshorts från 1960-talet, inklusive en diskret myntficka. Exklusivt för CareOfCarl har man även tagit fram en exklusiv variant i blå/vita ränder.

Ripa Ripa

Italienska Ripa Ripa tillverkar badbyxor med design inspirerad av Medelhavet och det italienska 60-talet. Här ligger fokuset på en ledig elegans, modern estetik och italienskt hantverk. Utöver mönstren är Ripa Ripa också väldigt upptagna med konstruktionen och materialen – det mjuka tyget och passformen, som ska hindra att badshortsen blir för säckiga i vattnet.

Polo Ralph Lauren

Ett material som verkligen kan rekommenderas på sommarplagg är bäckebölja. Speciellt på badbyxor är det ett oerhört skönt tyg att använda sig av.

Modellen Traveller från Polo Ralph Lauren finns i flera färger och tillverkas av återvunna material. Vi gillar speciellt den lite högre midjan, som ger ett klassiskt uttryck.

The Resort Co

Svenska The Resort Co grundades med målet att göra världens bästa sommarskor, men expanderat till en komplett sommargarderob. Förutom snygga dressade badshorts i stil med Orlebar Brown och Sunspel, så gör man även klassiska badbyxor av hög kvalitet.

Vill du ha fler köpråd och stiltips? Missa inte vår stora guide till badshorts herr!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *