Dressing on a dime: 5 tips för att handla herrkläder billigt

billiga kläder för män på nätet

Trots att vi såklart förespråkar kvalitet och tidlöst herrmode, så kan det ibland finnas lägen då du känner ett behov av spara pengar. Inte minst 2023, när priserna stiger och ekonomin dyker. Här tar vi fram några sajter där du alltid hittar billiga herrkläder.

Ska man köpa billiga herrkläder?

Billiga kläder behöver inte betyda dålig kvalitet, även om kvalitet och höga priser ofta går hand i hand. Det som man speciellt skall fästa uppmärksamhet på är vilka typ av plagg man köper. Längst ner ger vi er några saker du bör tänka på när du köper förmånligt herrmode online.

Billiga kläder för män – våra favoritbutiker

1. Asos – störst och bäst

herrkläder billigt

Redan innan Asos lanserade sin svenska sajt år 2018 var de enormt stora i Sverige, med en omsättning i klass med jättar som Amazon. Den stora fördelen med Asos är att de har en egen designteam och ett eget märke där man snabbt tar fram det senaste modet.

En annan stor fördel med att välja Asos är att här också finns mängder av kläder för män av alla storlekar och längder. Här finns kläder för män med mage och kläder för långa män under skilda kategorier. Det är få andra sajter som på det sättet anpassat sina kollektioner enligt dessa kategorier.

2. COS – Minimalistisk stil för män

kläder män billigt

H&M-ägda COS är rena himmelriket för den som gillar stilrena och minimalistiskt herrmode. Kvaliteten ligger på en klart högre nivå än hos H&M och priset är också aningen högre – men fortfarande väldigt förmånligt.

För den som gillar klassisk herrstil är COS också ett väldigt bra alternativ eftersom du hittar mängder av skjortor i Camp Collar-stil och byxor med pressveck. Du hittar också mängder av plagg i jordiska nyanser.

Kort och gott, en sajt för den som söker stilrent mode för män.

3. Åhlens – Stor på skönhet för män

kläder för män billigt på nätet

Åhlens är ett anrikt svenskt företag. För den som söker efter billiga kläder online är det ett riktigt bra alternativ eftersom de ofta har kampanjer på kvalitetsmärken. Du hittar många olika märken från olika prisklasser och inom t.ex. solglasögon finns märken som Chimi Eyewear som är ett kvalitetsmärke med rimlig prisnivå.

Håll också utkik efter skönhetsavdelningen hos Åhlens, som är en av de största bland svenska nätbutiker. Även här finns ofta kampanjer på både hudvård och parfym.

Vad skall man tänka på vid köp av billiga kläder online?

Det finns en del av tänka på när du köper herrkläder billigt på nätet. Här har vi som avslutning samlat några saker du bör tänka på:

  • Välj rätt plagg. Vissa plagg är mer kvalitetskänsliga än andra. Då det gäller skor lönar det sig oftast att gå på kvalitet, medan en t-shirt inte är lika kvalitetsberoende.
  • Stretchmaterial är säkert. Kolla om plaggen innehåller stretchtyg innan du slår till. Finns stretchtyg har plaggen i allmänhet en betydligt längre hållbarhet.
  • Vilka är dina förväntningar? Vill du ha plagg som skall hålla för hård användning i många år är kanske inte budgetplagg valet för dig.
  • Vill du byta plagg ofta? Vi är alla olika. Är du en person som rör dig med liten budget och vill byta kläder ofta är sajter som Asos ett bra alternativ. Genom att variera ofta kan du också förlänga klädernas användningstid betydligt.
  • Tidlöst kan vara smart. Oavsett om du köper billiga kläder eller inte kan det vara smart att bygga upp en basgarderob med tidlösa färger och rena linjer. Det gör att du inte tröttnar lika fort på plaggen och du kan också variera dessa i en oändlighet.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *