Här är bilarna som matchar din livsstil

hur du matchar bil med personlighet

Har du fyllt förråden med konserver, toarullar och pasta? Du kan du förmodligen kalla dig för prepper. Filmnörden däremot har koll på alla filmer från de senaste tio åren. Här tar vi bilhandlarkedjan Kamux till hjälp för att identifiera åtta olika personlighetstyper och lista ut den perfekta bilen för var och en av dessa.

Bilar är så mycket mer än endast ett fortskaffningsmedel. Precis som med mode och kläder säger det en hel del om oss som människor och våra värderingar.

Bilar för olika livsstilar

Drömmen för många som ska köpa en bil är inte bara att den ska ta dig från punkt a till punkt b. Vi vet att många bilägare dessutom uppskattar om bilen speglar deras stil, personlighet och värderingar. Men hur matchar man egentligen bilen med ens livsstil?

Kamux har listat åtta typiska personligheter och parat ihop dessa med passande bilmärken och modeller.

Att köpa en begagnad bil är klokt ur flera aspekter. Inte bara är det snällare mot plånboken, det är dessutom fördelaktigt ur ett miljöperspektiv. Och visst finns det en bil för alla, oavsett vem du är, säger Thomas Celik, butikschef på Kamux i Borås.

Här har Kamux listat åtta bilar för åtta personligheter.

Fotbollsföräldern

Uppfostrar du nästa Zlatan Ibrahimovic eller Lotta Schelin? Att ha idrottsintresserade barn innebär många hämtningar och lämningar. Med andra ord behövs en bekväm bil som underlättar färden med flertalet passagerare.

Volvo XC90 rymmer inte bara sex personer, den har även utrustats med en unik massagefunktion på förarsätet. Något som kan vara välbehövligt efter att ha burit runt på vattenflaskor och träningsutrustning en hel dag.

Historikern

Letar du en ny bil och är intresserad av krigshistoria? Då bör du överväga en Jeep. Sommaren 1940 sände amerikanska armén ut en tuff kravspecifikation som beskrev en lätt, mångsidig och terränggående bil.

Eftersom läget var akut fick företagen bara 49 dagar på sig att rita bilen, en bil som senare skulle bli känd som Jeep. Denna bils ursprung är historiskt och även om den har fått ett annat syfte på senare år så är den perfekt för dig som vill känna att du åker runt i ett stycke krigshistoria.

Musikälskaren

Hårdrock, hiphop eller en rivig schlager? Få saker är så härliga som att lyssna på musik under en bilfärd, men för vissa är musiken en livsstil. Lexus är bilen för personer som verkligen värdesätter ljudkvalitet.

Lexus har tillsammans med kompositören och teknologen Paul Oomen tagit fram den optimala ljudanläggningen. Allt från högtalarnas placering till kvaliteten på ljudet har utvärderats. I en Lexus är dessutom alla detaljer uttänkta så att ljudupplevelsen ska vara perfekt oavsett var man sitter i kupén. Av musikälskare för musikälskare helt enkelt.

Preppern

Samhällskollapser, zombie-apokalypser eller nästa istid? Det har blivit allt vanligare med prepping de senaste åren i syfte att skapa sig själv förutsättningar att överleva diverse katastrofer. Men vilken bil är prepperns dröm?

Mitsubishi Pajero beskrivs som den slittåliga bilen som klarar av krig, oavsett om det utspelar sig i heta öknar eller isiga snölandskap. Du kan köra igenom nästan vilken terräng som helst, får ett extra hjul på bakluckan och ordentligt med plats för all typ av proviant som är viktig att ha med sig vid en eventuell katastrof.

Ljudboksälskaren

Att lyssna på ljudböcker när man kör bil är vanligt. En viktig egenskap är här bilens ljudisolering. Skoda har inte snålat med isoleringen när det kommer till modellen Fabia.

Varken vindbrus eller motorljud stör körturen. En riktig toppenbil för den som vill kunna lyssna när Stefan Sauk eller Katarina Ewerlöf läser upp den senaste deckaren – utan att störas av omvärldens ljud.

Veganen

Veganism är mer än ett kostval, det är en livsstil. Varför inte då också äga en bil med ambitionen att göra interiören helt vegansk? Flera av Teslas modeller är redan i dag utrustade med syntetiskt läder på såväl säten som ratt och ambitionen att bilen ska var helt vegansk från 2020.

Med andra ord är Tesla en bil veganen kan stå för att äga och en tydlig förlängning av den egna livsstilen.

Filmnörden

Det finns ingen annan bil som synts så mycket på filmduken som klassikern Ford Mustang. Ikoniska filmer som Bullitt, Gone in 60 Seconds och Need for Speed har alla en Ford Mustang som kännetecken.

Tre filmer, för att nämna några, som står filmnörden nära. Med en Ford Mustang kan filmälskaren känna Hollywoods hästkrafter brumma under motorhuven.

Fackmedlemmen

Hur kan man värna om schysta arbetsvillkor och ett sunt arbetsliv bakom ratten? Svaret är att köra en Volkswagen. Den tyska biltillverkaren har, för att skilja på jobb och fritid, valt att stänga av sina anställdas epost efter arbetstid.

Detta för att främja de anställdas mående och minska stressnivåerna. Man måste helt enkelt koppla bort jobbet när man har arbetat klart sina timmar som anställd på Volkswagen. För den som vill att ens solidariska värderingar även ska avspeglas på vägen är Volkswagen rätt val.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *