Herrmodet vintern 2021

herrmode vinter 2020
Höst- och vintermode från Cesare Attolini

Hur ser vinterns herrmode ut för män? I denna guide går vi närmare in på alla de färger, plagg och mönster som gäller inom herrmode vinter 2021.

Redan tidigare har vi varit in på vinterns mode för män i samband med att vi redogjorde för herrmodet hösten 2021. Som bekant hänger ju både höstens och vinterns kollektioner ihop då det gäller modebranschen.

Det finns dock vissa plagg som är mer framträdande när det blir vintersäsong i vårt nordiska landskap.

höstkläder Ralph Lauren
Ralph Lauren

Stiltips 2021

Om du vill ha tips för hur du klär dig i bäst i vinterns nyckelplagg rekommenderar vi att du går tillbaka till 1930-talet och några årtionden framåt och ser hur dåtidens män klädde sig.

inspiration herrmode

Klassiska detaljer är hetare än någonsin inom herrmodet. Vi har varit inne på dessa i flera omgångar här på Gentlemannaguiden. Högt midjeparti, frontveck och uppslag på byxorna samt dubbelknäppning på rockarna är några av de klassiska detaljer att hålla koll på.

Byxor med frontveck och eleganta detaljer i midjan från italienska PT01. Utmärkta exempel på snyggt byxmode för män 2021. Byxorna från PT01 är tillverkade i en följsam och stretchig ullväv som gör dem bekväma att använda. Mer om byxor längre ner i texten.

För den som önskar en bekväm, snygg och praktisk tröja till byxorna kan en långärmad pikétröja rekommenderas. Dessa kommer från Tiger of Sweden och ZANONE. Bär gärna tröjan innanför byxorna om du använder en byxmodell med stilfulla detaljer i midjepartiet – likt ovan nämnda från PT01.

herrstil 2020 2021
Ralph Lauren Purple Label

Färgerna inom herrmode vintern 2021

Som alltid då det blir vintersäsong är färgskalan något mörkare än till vår- och sommarsäsongen. Det är mycket jordiga färger som gäller just nu, med olika nyanser av beige, brunt och olivfärgat.

modefärger vinter 2021

De största avvikelser i jämförelse med tidigare säsonger är att vi nu även ser mer ljusa nyanser under vintersäsongen. Detta kan delvis bero på att den italienska stilen är väldigt framträdande inom herrmodet för tillfället.

Två snygga färger för vintern om du vill avvika från det vanligaste färgerna för vintern; svart, grå och navy. Burgundy och olivgrönt är tidlösa färger som alltför få män har i sina garderober, men som är enkla att kombinera med andra färger.

Till vänster en ytterrock från Oscar Jacobson i ett mjukt tyg av finaste kvalitet från italienska Loro Piana. Rocken från Harris Wharf London är producerad i Italien, med enkelt sprund och råklippta kanter.

Material inom herrmode 2021

Ytterligare ett område där vi ser italienska influenser är materialvalen inom herrkollektionerna för denna vinter. Kashmir är ett material som kommit allt starkare inom många kollektioner. Många märken samarbetar med framstående märken som t.ex. Loro Piana för att ta fram exklusiva plagg i kashmir.

vinterstil 2021
Brunello Cucinelli

Bland dessa märken kan nämnas svenska Oscar Jacobson som har rockar i kashmir denna vinter. Brunello Cucinelli är ett italienskt märke som specialiserar sig på exklusiva kashmir-plagg och speciellt varma tröjor i kashmir är ett populärt vinterplagg.

Flanell har också blivit allt populärare i herrgarderoben. I takt med att modehusen börjat göra flanellplaggen allt mer hållbara förekommer kostymer och byxor i flanell allt oftare i herrkollektionerna.

Plagg i manchestertyg har även blivit mer populära inom herrmode vinter 2021. Det robusta och varma manchestertyget är praktiskt att använda sig av i allt från jackor, byxor till kostymer.

stil vinter 2021
Canali

Bekväma plagg för herrmode vintern 2021

En kategori som kräver ett speciellt omnämnande modeåret 2020 är stanna-hemma-mode. Då allt mer av vårt jobb sköts från hemmet är det rätt självklart att det även påverkar hur vi klär oss. Det är en trend som kommer att fortsatt även in på 2021.

badrock
Cleverly Laundry

Även om det är svårt för aktörer inom modebranschen att snabbt ändra i sina kollektioner för att öka det förändrade behovet, kan vi redan nu se ett ändrat fokus hos flera modehus.

Inom kategorin förmånligt herrmode är Asos den största aktören. De har fördelen att de snabbt kan göra förändringar i sina kollektioner med en egen designavdelning.

Boss är också ett modehus som snabbt reagerat på förändringarna med kollektioner inriktat på bekväma plagg.

stickad kavaj

Stickade kavajer är också en del i den allt större inriktningen på bekvämt herrmode. Här märks framförallt italienska märken med okonstruerade kavajer. Perfekt för den som vill klä sig städat och samtidigt avslappnat.

Vinter betyder festsäsong

Vinterns inträde betyder också att festsäsongen är här med mängder av julfester och nyåret som årets absoluta höjdpunkt. För den som gillar klassiskt herrmode är detta ett perfekt tillfälle att införskaffa några smokingkavajer av traditionellt snitt.

julfest
Brunello Cucinelli

Det har varit en tilltagande trend under flera säsonger och nu kan vi se att många modehus har snygga traditionella smokingkavajer i sitt utbud. Tom Ford är ett av de märken med det största utbudet av smokingar samt smokingkavajer. Även nylanserade Kingsman Collection är något att hålla ögonen på för den som gillar smokingkavajer i klassiskt snitt.

Nyckelplagg för herrmode vinter 2021

Vilka är de klädesplagg som du skall satsa på vintern 2021? Det är såklart delvis beroende på vilken stil du önskar företräda. Här är några av våra bästa tips.

Dubbelknäppta rockar och kavajer

Inom formellt, klassiskt herrmode rekommenderar vi att ni satsar på en rock med dubbelknäppning. Även en kavaj i dubbelknäppning är något som du bör ha i din garderob.

rock med polo
Oscar Jacobson

Satsa på klassiska färger som navy eller mörkbrunt. Kamelfärgade rockar eller kavajer är något som du heller inte behöver vara rädd att går ur modet i första taget.

Italienska Boglioli och svenska Morris samt Oscar Jacobson är några av de märken vi kan rekommendera för den som söker snygga rockar och kavajer för vintern.

Byxor med klassiska detaljer

Byxor med ovan nämnda klassiska detaljer är något som vi också rekommenderar att ni skaffar er om ni älskar klassiskt herrmode. Dessa behöver inte ha alla detaljer, men enkla eller dubbla frontveck på byxorna är en detalj som definitivt bör finnas med på byxorna.

herrbyxor i svart
Barena

Briglia 1949 och Incotex är två italienska märken som vi rekommenderar att ni håller ett öga på om ni vill ha snygga byxor för vintern. Även svenska Oscar Jacobson, Filippa K och Tiger of Sweden har lanserat snygga modeller av byxor till vintersäsongen.

Varm jacka av längre modell

Det som är speciellt glädjande för vinterns herrmode 2021 är att vi nu ser allt fler dunjackor med slimmad silhuett av längre modell. Det gör det enkelt att bära upp dessa jackor stilfullt även om du skulle önska bära kostym.

lång dunjacka från OSCAR JACOBSON
Oscar Jacobson

Om du önskar en parkas med stilfull och slimmad silhuett kan vi bland annat rekommendera det utbud som finns hos italienska Moorer. Men även flera andra märken har satsat på stilfulla parkas i sina kollektioner för vintern 2021.

Varm tröja i kashmir

Kashmirull är allt populäre också i tröjor. Traditionellt sett är grovstickade tröjor eller tröjor i merinoull populära hos oss. Nu kan vi även se ett större intresse för det exklusiva kashmirtyget i tröjor.

polotröja Piacenza
Piacenza Cashmere

Hållbara kläder av hög kvalitet är inne just nu. Det märks också i efterfrågan på tröjor i exklusivt kashmirtyg. Kolla in utbudet av tröjor i kashmir hos italienska Piacenza Cashmere och Brunello Cucinelli.

Bekväma plagg för hemmet

Andra nyckelplagg för vintern 2021 är ovan nämnda kategori bekvämt mode för hemmet. Bekvämt behöver inte betyda att då går runt i joggingdräkt hela dagarna.

I takt med att vi spenderar mer tid i hemmet har även klassiska herrplagg som gammaldags tofflor, pyjamas och morgonrockar ökat i popularitet.

derek rose morgonrock
Derek Rose

Många av de män som är intresserade har klassiskt herrmode nöjer sig inte med att klä sig slarvigt ens när ingen ser dem. Kvalitet och stil är en livsstil som många män lägger stolthet i.

Håll koll på utbudet hos engelska Derek Rose och Cleverly Laundry om du söker efter stilfulla och bekväma plagg för hemmet. Crockett & Jones har en snygg modell av gammaldags tofflor i läder som vi kan rekommendera för dig som vill vara stilig i hemmamiljö.

Skor för vintern 2021

Skomodet är troligen det som ändrar minst från år till år i vinterkollektionerna. Det är främst gällande kängorna vi ser mer funktionsmaterial med ökad vattentäthet.

diemme kängor

Diemme är ett märke som blivit allt populärare på marknaden med sina stilfulla och samtidigt både vattentäta och varma kängor. Speciellt för en ledig stil är dessa riktigt snygga att bära.

santoni jodphurs
Santoni

Generellt sett kan vi ändå konstatera att intresset för hantverket blivit enormt stort speciellt bland skor. Vi vill ha skor som är bekväma och håller länge. Vi rekommenderar att ni tar in koll på det senaste samarbetet mellan Crockett & Jones och Tärnsjö Garveri som ett ypperligt exempel på skohantverk.

Accessoarerna herrmode vinter 2021

Till vintern skall det vara värmande accessoarer för att hålla värmen. Även här märks ett större intresse för det klassiska inom herrmodet. Gubbkepsen är något som allt yngre män börjat använda. Speciellt i kombination med typiskt brittiska plagg i tweed är detta enkelt att kombinera.

hestra handskar
Hestra

Handskar i kvalitetsmaterial är något som alla män bör satsa på. Mjukt och högkvalitativt läder bör finnas på handskarna. Satsa på ett par från Hestra om ni vill ha ett par handskar av hög kvalitet.

En bekväm och värmande halsduk är ett absolut måste för vintern. Även inom detta område har det kommit allt fler modeller i cashmere till vintern 2021. Köp flera olika modeller för att matcha de färger du har på kläderna.

Piacenza Cashmere är ett av de märken vi rekommenderar för den som söker halsdukar i cashmere för vintern 2021.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *