Nu lanseras skor från Crockett & Jones i samarbete med Care of Carl och Tärnsjö Garveri

crockett and jones Tärnsjö garveri samarbete

Idag presenteras en unik kollektion av skor hos herrmodesajten Care of Carl. Det handlar om handsydda skor hos legendariska Crockett & Jones, tillverkat av läder från anrika svenska Tärnsjö Garveri.

Care of Carls 10 års jubileum firas nu genom exklusiva och noggrant utvalda designsamarbeten med våra allra mest eminenta varumärken. Tidlöshet, hållbarhet och kvalitet utgör viktiga kännetecken för kollektionerna.

crockett & Jones tärnsjö garveri samarbete care of carl

Unik kollektion av handgjorda skor

I samband med Care of Carls 10-årsjubileum presenterar de en unik kollektion av skor, handsydda hos legendariska Crockett & Jones, av läder från anrika svenska Tärnsjö Garveri.

tärnsjö garveri skor crocket & jones

I kollektionen finns fem modeller representerade – IslayBostonGrasmereCamberley och Pembroke (två färger).

Modelluppställningen är Care of Carls tolkning av några av Crockett & Jones mest ikoniska skomodeller. Lädret från Tärnsjö i sig gör att varje sko blir unik, men där också varje modell gjorts något mer anpassad till det skandinaviska klimatet, exempelvis genom grövre sulor.

care of carl tärnsjö garveri Crockett & jones

Henning Källqvist, VD och grundare Care of Carl, kommenterar kollektionen:

– En av höjdpunkterna i kollektionen är modellerna från den brittiska skotillverkaren Crockett & Jones. Här har vi bett det svenska garveriet Tärnsjö Garveri leverera lädret till skorna, vilket är första gången någonsin som detta skett. Inte nog med att samarbetet i sig är helt unikt, utan Tärnsjös läder gör också att varje sko blir ensam i sitt slag. Självklart finner man skorna enbart hos oss. I tio års tid har vi dedikerat var dag åt att tillhandahålla ett exceptionellt sortiment av noga utvalda kvalitetsvarumärken samt en hög nivå av personlig service. Därför känns det extra roligt när vi nu firar våra första tio år genom att erbjuda en kollektion med plagg som genomsyrar allt vi står för, utformade på vårt sätt, till våra kunder.

handgjorda skor jubileumskollektion herrmode 2020

Här följer en närmare presentation av de olika skomodellerna i kollektionen. Varje skomodell är producerade med omsorg i i Northampton, England, för hand av läder från Tärnsjö Garveri.

snyggaste handgjorda skor för män höst vinter 2020

Varje sko är unik och kan ha karaktäristiska spår i lädret pga.den vegetabiliska garveriprocessen hos Tärnsjö, vilket ger dem ett individuellt utseende.

Islay Country Grain Dainite Black Calf

snyggaste höst och vinter skor online 2020

Detta är snörkängor producerade med en ovansida med broguemönster och wingtip design.

Skorna har en vadderad sula, upphöjd i hålfoten för maximal komfort. Här finns också en handsydd Dainite gummisula. Pris på denna skomodell är 6 199 SEK

Boston Scotch Grain City Sole Black Calf

snygga pennyloafers herrmode höst vinter 2020

Detta är Pennyloafers med Monkstrap-knäppning och en så kallad City Sole – en tunnare randsydd dainitesula i gummi,utvecklad för ökad komfort.

handgjorda pennyloafers på nätet höst vinter 2020

Här finns foder och bindsula i skinn med god fuktabsorption. Varje sko är unik och kan ha karaktäristiska spår i lädret pga.den vegetabiliska garveriprocessen hos Tärnsjö, vilket ger dem ett individuellt utseende. Pris är denna skomodell är 5 399 SEK

Camberley Scotch Grain Dainite Dark Brown

snygga monkstrap skor för höst och vinter 2020

Denna skomodell är har Monkstrap-knäppning med randsydd Dainite gummisula. Även här finns foder och bindsula i skinn med god fuktabsorption. Priset på skomodellen är 6 199 SEK.

Grasmere Country Grain Dainite Dark Brown

snygga handgjorda derbyskor höst vinter 2020

Här är ett par Derbys med Producerade med omsorg i Northampton, England med öppen snörning och randsydd Dainite gummisula.

Även dessa skor har foder och bindsula i skinn med god fuktabsorption. Pris är 5 799 SEK för skomodellen.

snyggaste skorna för män höst vinter 2020

Pembroke Scotch Grain Vibram Black Calf eller Dark Brown

handgjorda brogues på nätet höst vinter 2020

Du hittar också Brogue-mönstrade derbys i kollektionen i två olika färger, antingen svart eller mörkbrunt. Här hittar du öppen snörning och en massiv och slitstark Vibram-slitsula för extra komfort och grepp. Priset är 5 799 SEK för skomodellen.

snygga brogues för höst och vinter 2020
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *