Nordens ledande onlinebutik för herrkläder firar tio år med lansering av jubileumskollektion

herrstil höst 2020

En av de onlinebutiker som vi svenskar ofta vänder oss till när det gäller klassiska kvalitetsplagg är Care of Carl. Nu firar sajten tio år med en helt ny jubileumskollektion tillsammans med några framstående aktörer inom herrmode.

Det är en jubileumskollektion fylld av hantverksskicklighet och känsla för detaljer. I kollektionen märks allt från finstickade cardigans och dressade skjortor till robusta snörkängor och välvaxade jackor. 

Care of Carl firar 10 år

Företaget grundades 2010 i Borås med idén om att göra kvalitetskläder för män online. Verksamheten har vuxit organiskt från starten och har idag över 80 anställda. På sajten finns ett brett utbud av noga utvalda herrkläder i det övre kvalitetssegmentet av lyxvarumärken.

Hit hör också brittiska samt italienska avdelningar som gör det enklare att hitta bland favoritmärken och stilar.

höststilar herrmode 2020

Nordens ledande onlinebutik för herrkläder i premiumsegmentet fyller nu alltså tio år och firar detta med en jubileumskollektion framtagen tillsammans med några av butikens främsta leverantörer.

Kollektionen består av trettiotalet plagg och finns exklusivt hos Care of Carl från och med idag 29 september. 

– För att fira att vi har funnits i tio år har vi tillsammans med noga utvalda leverantörer tagit fram en unik kollektion. Plaggen är sådana som vi själva hade velat bära och som vi tror att kunderna kommer att gilla lite extra. Alla produkter är tillverkade i toppkvalité med syfte att utgöra framtida klassiker, men även spetsen i var mans garderob, säger Henning Källqvist, VD och grundare Care of Carl.

Henning Källqvist, VD och grundare Care of Carl.

Om jubileumskollektionen

Tidlöst stiligt, varaktigt och kvalitativt är ledorden då Care of Carl går samman med utvalda leverantörer som Stenströms, Altea, GANT, Axel Arigato och Morris, för att bara nämna några.

herrmode plagg hösten 2020

Flera av varumärkena som visas upp i kollektionen har funnits hos Care of Carl i hela tio år, medan vissa har adderats längre fram under resans gång.  

– En av höjdpunkterna i kollektionen är modellerna från den brittiska skotillverkaren Crockett & Jones. Här har vi bett det svenska garveriet Tärnsjö Garveri leverera lädret till skorna, vilket är första gången någonsin som detta skett. Inte nog med att samarbetet i sig är helt unikt, utan Tärnsjös läder gör också att varje sko blir ensam i sitt slag. Självklart finner man skorna enbart hos oss, säger Henning Källqvist.

skor trender hösten 2020

Kollektionen, som totalt innehåller trettiotalet plagg, skvallrar om såväl materialkännedom som hantverksskicklighet och känsla för detaljer. Modellmässigt syns här allt från finstickade cardigans, dressade skjortor till robusta snörkängor och välvaxade jackor.

herrmode care of carl höst och vinter 2020

Om 10-årsjubileumet

– I tio års tid har vi dedikerat var dag åt att tillhandahålla ett exceptionellt sortiment av noga utvalda kvalitetsvarumärken samt en hög nivå av personlig service. Därför känns det extra roligt när vi nu firar våra första tio år genom att erbjuda en kollektion med plagg som genomsyrar allt vi står för, utformade på vårt sätt, till våra kunder, avslutar Henning Källqvist. 

Kollektionen, som är exklusivt framtagen för Care of Carl, återfinns i begränsad upplaga på www.careofcarl.com från och med den 29 september 2020. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *