Hitta stilrena och exklusiva herrkläder hos Miinto.se

stilrent herrmode online
Bild: Mikkel Laumann

Var hittar du exklusiva och stilrena herrkläder online? Tidigare har vi tipsat om sajter som svenska Care of Carl och internationella jätten Mr Porter. Idag tar vi fram en av de herrmodesajter som sannolikt har det största utbudet av exklusiva och lyxiga herrkläder på nätet.

Miinto.se är ett kollektiv bestående av över 900 fristående modebutiker från olika delar av Europa. Det stora sortimentet av dam-, herr-, barn- och sportkläder samt accessoarer gör faktiskt Miinto till Europas största modeportal.

Vad är Miinto?

vad är Miinto

Miinto gör för enskilt ägda modebutiker vad Just-Eat.com har gjort för lokala livsmedelsföretag. Det vill säga de aktiverar dem på nätet snabbt, billigt och effektivt.

På miinto.se är det möjligt att shoppa från Europas bästa fristående modebutiker, alla samlade på en och samma platform. Idén bakom Miinto är ge fysiska butiker möjligheten att sälja online och nå ut till en större kundkrets. För många aktörer är det ofta kostsamt, besvärligt och kräver många resurser när de redan har en fysisk butik att ta hand om.

stilrena herrkläder på nätet

Miinto.se gör det möjligt för dessa fristående butiker att börja sälja online på ett snabbt, enkelt och lönsamt sätt och därmed drastiskt utöka sin marknad. 

Målet med Miinto är att skapa en mer miljövänlig modebransch genom att minska överproduktionen och att hjälpa de drivna fristående modebutikerna. Det gör man bland annat genom att utnyttja de resurser som redan finns genom att ansluta kunder till butikerna som redan har produkter på lager – istället för att få varumärkena att producera ännu mer för att besvara efterfrågan. 

Mer än 2.500 varumärken finns samlade

Med mer än 900 fristående modebutiker finns självklart också ett enormt utbud av intressanta märken inom herrmode. För alla som är intresserade av italiensk herrmode är Miinto.se intressant att utforska.

Boglioli är ett märke som blivit stort bland svenska män med sina snygga okonstruerade av högsta kvalitet. Hos Miinto hittar du det största utbudet online av kavajer från Boglioli.

Det är bra att känna till eftersom kavajer från Boglioli snabbt brukar säljas slut hos svenska herrmodesajter till våren och sommaren. Speciellt linnekavajer är populära från italienska herrmodemärken.

Loafers från Santoni är bland de snyggaste skorna för sommaren. De är också svåra att hitta hos de största av de svenska sajterna med exklusivt herrmode eftersom de snabbt blir slutsålda. Hos Miinto finns ett stort urval för den som vill ha handgjorda skor från Santoni.

Dolce & Gabbana, Gucci och Burberry är andra lyxmärken där det finns ett väldigt bra utbud av olika klädesplagg.

Louis Vuitton är ett märke som är oerhört eftertraktat på marknaden. Det gäller oavsett om det handlar om män eller kvinnor. Problemet många har är att hitta dessa online. På Miinto hittar ett stort utbud av prisvärda alternativ, bl.a. från linjen Louis Vuitton Vintage.

Omdöme gällande Miinto

Trygghet är en viktig faktor hos den svenska konsumenten. Därför är det många som också frågar hur Miinto fungerar och om Miinto är säkert.

Miinto fungerar precis som vilken annan webbutik online som helst. Leveranstiden för produkterna varierar mellan försäljare, men din beställning levereras i vanliga fall inom 1-5 arbetsdagar. Alla samarbetspartners som finns inom nätverket strävar efter att skicka iväg beställningen första arbetsdagen efter du har beställt. Ibland det dock ta upp till 48 timmar innan du kan spåra ditt paket.

Du blir informerad om vilken butik din beställning skickas från i det bekräftelsemail du får. Det sker när butiken har hanterat din beställning. Vid problemfall finns både chattsupport och telefonnummer tillgängliga. Du hittar också en välutbyggt FAQ-sektion för vanliga frågor.

För den som gillar ett stort utbud av kvalitetskläder från några av de främsta märkena inom det italienska herrmodet är Miinto verkligen att rekommendera. Här finns mängder av storlekar och prislappen är också lägre än hos många av konkurrenterna när du söker herrkläder online.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *