Höst- och vinterkollektionen från Globe-Trotter – St. Moritz collection

globe-trotter st moritz collection

Engelska Globe-Trotter har nu lanserat en höst- och vinterkollektion som är inspirerad av 1970-talets jetsetare och deras resor till den kända vinterorten St. Moritz under denna tidsera.

När anrika Globe-Trotter kommer ut med nya kollektioner på marknaden är det alltid speciellt intressant för den som är intresserad av det klassiska herrmodet. Globe-Trotters resväskor har använts av en lång rad av inflytelserika personer under åren och designen samt hållbarheten är något som tilltalar många även idag.

Den nu aktuella kollektionen går i tre färgskalor med fokus på rött, navy och elfenben. Här är färgerna utvalda som en hyllning till de klara färgerna hos skidmodet under 1970-talet.

Till Globe-Trotters ikoniska resväskor i färgen navy från Centenary-linjen har lagts till röda detaljer i handtagen och sömnaden. Bagageremmen finns som tillval till denna färg.

Även denna kollektion är tillverkad vid fabriken i Hoddeson i Hertfordshire med samma metoder som man använde sig av vid tidernas begynnelse i slutet av 1800-talet.

Resväskorna finns från St. Moritz-kollektionen finns i storlekarna 20″, 26″ och 30″ och här finns rejält med utrymme för resenären. Väl värt att notera är de starka läderremmarna som ger ytterligare stadga till de större modellerna.

Resväska från St. Moritz-kollektionen i färgen elfenben. Denna har en storlek på 20″ och kan alltså användas som handbagage. På de vita och elfenbensfärgade modellerna är de retroinspirerade bagageremmarna fastsydda och bidrar .

Mellanstorleken på 26″ i en vitare nyans.

St. Moritz som skidort

St. Moritz i Schweiz blev populärt bland överklassen redan i slutet på 1800-talet med sitt torra klimat och många soldagar. Bland annat Whitfield Hewletts bok St. Moritz as a Health Resort från år 1871 kan man läsa om bakgrunden till St. Moritz popularitet under denna tidsera.

I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet var resor inget som var alla förunnade, det var främst överklassen som hade råd att resa. Trots att det numera är möjligt för alla att resa har St. Moritz ändå lyckat bibehålla sin exklusivitet och ses ännu idag som en av de lyxigare skidorterna i världen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *