Hösten och vintern 2016 från Reiss

Ett av de märken som vid sidan om Suitsupply har ett mycket snyggt och prisvärt utbud bland herrkläder är engelska Reiss, ett märke som jag lät mig inspireras av i fjolårets julfestspecial med deras festkollektion One Fine Night.

Nu är det igen dags att inspireras av London-baserade Reiss och deras höst- och vinterkollektion för 2016. Det är mycket rena färger i jordnära toner som gäller denna säsong. Ingen har väl missat min förkärlek till den ljusbeige och ljusgrå kombinationen såhär års. Det låter jag inte hindra mig när jag plockar ihop mina favoriter från Reiss.

0

Alla kläder och accessoarer är från Reiss höst- och vinterkollektion för 2016, förutom klockan som är från Morris Stockholm och scarfen som är från Berg & Berg. Morris Stockholm har nyligen lanserat en helt ny kollektion av klockor, vid sidan om sina redan välkända klädesplagg.

julfestspecial-2015

Från fjolårets julfestinspiration med kläder även då från Reiss. Klockan i detta kollage kommer från Schweiziska Rado, medan parfymen är Acqua di Parmas specialutgåva för vintern 2015 Colonia Essenza Eau De Cologne.

rado-klocka

Jag kommer lite på sidospåret här nu, men då det gäller att matcha klockor med kostym och framförallt smoking kan det inte nog poängteras hur viktigt det är att man väljer en mindre och tunnare modell. Här är samma modell som ovan, men med gulddetaljer.

8f9fcc8c-510e-4f53-9651-03da98c6dabb

Även i denna höst- och vinterkollektion från Reiss finns den underbara modellen av ytterrock med pälskrage representerad. Flera av kostymerna kommer i ull- och flannelblandning.

reiss-2016-21

Ljusbeige, sober ytterrock.

reiss-2016-11

Ytterligare några stiliga ytterrockar från kollektionen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *