Hotel Diplomat och Villa Dagmar får syster i Vasastan

Nästa år öppnat ett nytt boutique-hotell vid Tegnérlunden i Stockholm. Hotellet blir syskon till två av Stockholms bästa hotell, Hotel Diplomat och Villa Dagmar, vilket bådar gott för nykomlingen.

Målet är att öppna ett personligt och exklusivt hotell ”med känslan av ett italienskt town house”. Hotellet byggs i en 60-talsbyggnad som tidigare var hotell Tegnérlunden, men som nu renoverats av arkitekt Per Öberg. Per Öberg har tidigare arbetat med just Hotel Diplomat och Villa Dagmar, och även designat Vana Spa-konceptet åt Elite Hotel.

Det nya hotellet ska ha 103 gästrum och sviter, där många kommer få en fantastisk utsikt över Tegnérlunden. Hotellet kom att vara väl utrustat med restaurang, cocktailbar, spa, gym och boulebana.

Tegnérlunden är en liten men charmig park på gränsen mellan Vasastan och Norrmalm, med övervägande mycket vackra byggnader. Om Per Öberg kan få bukt med det ursprungligen ganska tråkiga 1960-talshotellet kan det här bli ett riktigt fint tillskott till Stockholms hotellvärld.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *