Villa Dagmar öppnar för internationella influenser på Nybrogatan

villa Dagmar stockholm

Villa Dagmar – ett systerhotell till Hotel Diplomat öppnar nu på ett av Stockholms bästa lägen intill Östermalms Saluhall. Det exklusiva boutiquehotellet med stadsvillakänsla slår upp portarna 6 maj 2021 och välkomnar alla gäster som söker en internationell upplevelse med det lilla extra för alla bekvämligheter. 

 På Villa Dagmar möts personlig service, design av högsta kvalitet och unika mat- och dryckesupplevelser under ett och samma tak. Villa Dagmar vill vara förstahandsvalet för hotellgästen och en självklar mötesplats för Stockholmarna själva. 

Vi tog oss an uppgiften att utveckla ett systerhotell till Hotel Diplomat med stor ödmjukhet. Med vårt gemensamma sinne för detaljer och med stort fokus på välbefinnande ville vi skapa en inspirerande helhetsupplevelse som ger känslan av att befinna sig i en exklusiv internationell villa. Då vi själva älskar att resa och uppskattar att besöka metropoler och kulturstäder i hela Europa för kultur- och hantverksupplevelser är vår önskan att skapa en urban mötesplats även här i Stockholm, säger Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Ett tidlöst internationellt hotell med doft av Italien

villa Dagmar stockholm nytt hotell maj 2021
Foto: Carl Hjelte

Villa Dagmar är uppfört i fastigheterna på Nybrogatan 25-27 och även i den bakomliggande fastigheten, där karamellfabriken och en silversmedja låg tidigare. I renoverings- och restaureringsarbetet har Stockholm stads arkitekter på Tengbom tillsammans med Villa Dagmars arkitekt Per Öberg till stor del bevarat jugendstilen och varsamt förfinat detaljer när fastigheterna byggdes samman. Ett vackert glastak, inspirerat av British Museum, ramar in innergården och trädgården som tillsammans utgör hotellets nav. 

Visionen om ett systerhotell till Hotel Diplomat har funnit länge och Villa Dagmars koncept har vuxit fram ur ägarfamiljens erfarenheter och nyfikenhet med drömmen om att skapa ett hem, likt Dagmar Bergstens villa i Båstad. Dagmar var en modern, generös, nyfiken kvinna med inkluderande personlighet och sinne för kvalitet, god mat och design. Bakom inredningen står Anna Cappelen tillsammans med inredningsarkitekt Per Öberg och inredaren Helena Belfrage.

villa Dagmar stockholm öppnar 6 maj 2021
Foto: Carl Hjelte

Inför uppdraget tillsatte de en intern grupp bestående av ovan nämnda samt Sune M. Malmström, hotelldirektör Villa Dagmar. Tillsammans har de rest runt i Europa och inspirerats av olika städer, kulturella platser och hantverk, som inspirerat arbetet med att skapa ett personligt och unikt boutiquehotell – en stadsvilla.

Det har varit en lustfylld resa där vi under resans gång har kunnat utveckla visionen. Hela familjen har varit delaktig och bidragit i arbetet där varje detalj är noga utvald för att ge den rätta känslan av ett härligt hem. En röd tråd löper genom allt från arkitekturen, fina lister, hantverk, till inredningen, säger Anna Cappelen

villa Dagmar stockholm maj 2021
Anna Cappelen Foto: Magnus Mårding

– Det har varit ett energikrävande och lärorikt projekt där vi bidragit med våra samlade erfarenheter från tidigare restaureringar och hotellprojekt. Visionen för Villa Dagmar har varit tydlig från start och har burit oss genom hela projektet. Hotellet består av flera kulturhistoriskt skyddade byggnader av olika karaktärer, vilket har krävt en gemensam ansträngning för lyckas skapa hotellets fysiska och visuella flöden. Vi har skapat en härlig plats, ett ställe man vill återkomma till, säger arkitekt Per Öberg.

En stad i staden

Hotellets gäster välkomnas till Villa Dagmar via huvudentrén på Nybrogatan 27. I lobbyn möts gästerna av en varm, internationell och modern atmosfär. Det finns sittgrupper där gäster och stockholmare kan ses för informella möten eller för ett glas vin innan kvällens middag. Innergården, lik en italiensk piazza, har en centralt placerad mat- och vinbar och restaurang, som drivs i samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Foto: Magnus Mårding

Vidare rymmer hotellet en butik med bar, en egen koncept- och blomsterbutik, Orangeriet och Smedjan där gäster kan njuta av avskildhet, en chambre separée för möten och event, ett holistiskt spa och gym samt en egen ingång till Östermalmshallen. Interiören och atmosfären på innergården har en tydlig Medelhavskänsla med varma färger, mörka träslag, bord och stolar i smidesjärn, stora krukor med växter och prunkande blomlådor från balkongerna. 

villa Dagmar stockholm maj 2021
Foto: Magnus Mårding

Hotellets 70 rum och sviter är klassiskt inredda med möbler från noga utvalda svenska och italienska designers, där inredningen ska ge en varm hemkänsla med högsta kvalitet i alla designval. Gästrummen är individuellt designade i varma toner med exklusiv och eklektisk stil och med generösa badrum.

badrum villa Dagmar stockholm hotell
Foto: Magnus Mårding

En del rum har tapet och några är målade, och de har mjuka heltäckningsmattor eller vackra trägolv med matta av fris. Hotellet erbjuder rum med utsikt eller balkong över trädgården, rum med vy över den pulserade Nybrogatan eller över Östermalms takåsar.

villa Dagmar hotell rum stockholm
Foto: Magnus Mårding

Smaker från Medelhavet 

Restaurangen på Villa Dagmar är inbjudande med internationell känsla och drivs i ett nära samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson, duon bakom Michelin-restaurangen Aloë. Även här gör sig Medelhavskänslan påmind i interiör såväl som menyn med influenser från Italien, södra Frankrike, Mellanöstern och Nordafrika.

restaurang villa Dagmar
Foto: Magnus Mårding

Rätterna är i huvudsak från det maritima och det gröna köket men rymmer även andra spännande rätter som exempelvis innovativa pizzor. Sammantaget är det en generös meny där gäster kan välja mellan många små rätter, som fyller borden tillsammans med noga utvalda drycker i ett organiserat kaos.  

– Med Villa Dagmar blir vi ett nytt alternativ till Nybrogatans fantastiska utbud och myller. Här välkomnar vi gäster från tidig morgon till sen kväll. På menyn finns många mindre rätter för att man ska kunna välja lite av varje eller för att dela med sällskapet. Våra ledord är inkluderande, samtida och äkta. Det finns ett stort utrymme för lekfullhet och inspiration, vilket gör det möjligt för oss att vara kreativa och addera nya smaker och rätter på menyn, säger Daniel Höglander

Utöver restaurangen finns mat- och vinbaren på piazzan, där smårätter som tilltugg till goda viner och härliga cocktails serveras. 

– Villa Dagmar liknar inget vi tidigare har gjort. Tillsammans med Villa Dagmar har vi satt en organisk struktur för att allt ska fungera dygnet runt, alla dagar om året. Ansvaret gäller hotellets alla delar så som restaurangen för frukost, lunch och middag, mat- och vinbaren, takeaway, butiken och roomservice, säger Niclas Jönsson

villa Dagmar restaurang stockholm 2021
Foto: Magnus Mårding

Med det lilla extra

I Butiken serveras ekologisk frukost på morgnarna och på kvällarna enklare rätter tillsammans med ett gott glas vin. På menyn finns flera frukostalternativ, smoothies, sallader och lättare rätter till lunch och middag att ta med sig eller njuta av på plats i butiken eller på uteserveringen. Här finns även produkter att köpa med sig eller ge bort så som olivoljor, lergods och konfektyr.

villa dagmar rum stockholm
Foto: Magnus Mårding

I hotellets unika koncept- och blomsterbutik kan gäster köpa med sig en del av hotellet. Allt från designföremål, böcker, accessoarer till ett urval av Villa Dagmars egna möbler, specialdesignade av Per Öberg. Dagmar älskade blommor och hennes hem omringades av en underbar trädgård fylld av blommor och växter.

För att hylla Dagmars uttrycksfulla trädgård har Villa Dagmar en egen blomsterbutik och florist som skapar arrangemang för hotellet, men även för den som vill köpa med sig vackra blommor och växter hem. 

Villa Dagmars gym och holistiska spa heter Dagmar Spa & Spirit och är en plats där kropp, sinne och själ kan få välbehövlig avkoppling eller ett snabbt träningspass. Här erbjuds klassiska som nyskapande behandlingar med inslag av modern spiritualitet. Det välutrustade gymmet ligger i direkt anslutning till spa- och relaxavdelningen, med ång- och torrbastu samt en regndusch. 

På Villa Dagmar ska alla trivas, oavsett om man är gäst eller om man kommer för att äta eller dricka gott, köpa något i koncept- eller blomsterbutiken, en behandling i vårt spa eller för möten och umgänge. Vår service är alltid personlig, snabb, professionell och vänlig, säger Lina Gabrielson, vd Villa Dagmar och Hotel Diplomat. 

Ett nytt stråk i en chic del av Stockholm

För Villa Dagmar är läget och sammanhanget en viktig del. På Nybrogatan och i de omgivande kvarteren finns flera av Stockholms mest intressanta kulturella platser, butiker och restauranger och även systerhotellet Hotel Diplomat. 

Nybrogatan har fått nytt liv med nyrenoverade Östermalmshallen med alla restauranger, Brasserie Astoria och Schmaltz. Ett helt nytt stråk i hjärtat av Stockholm. För oss var platsen för Villa Dagmar avgörande för att kunna erbjuda våra gäster det bästa under deras vistelse hos oss, avslutar Sune M. Malmström.  

Villa Dagmar, Nybrogatan 25-27, Stockholm öppnar 6 maj 2021. 

För bokning och menyer: https://hotelvilladagmar.com/

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *