Hur du tjänar pengar online på att sälja gamla saker

tips när du säljer gamla saker på nätet

”National Old Stuff Day” infaller den 2 mars varje år i USA. Trots att vi inte har något motsvarande i Sverige är det ett utmärkt tillfälle även för oss att rensa ut oönskade varor för att få lite extra pengar att lägga på ett sparande.

Tips för att sälja gamla saker på nätet

Här ger Salman Haqqi, expert på privatekonomimoney.co.uk, sina bästa tips för att sälja online och tjäna pengar på dina gamla saker:

1. Fokusera på kvalitetsprodukter först

Börja med att välja kvalitetsartiklar från dina oönskade varor – artiklar som framför allt fortfarande är i gott skick och garanterat håller länge. På så sätt kan du sälja färre föremål åt gången utan att överbelasta ditt lager.

Detta begränsar också antalet produkter som kunderna skannar igenom på din sida utan att känna sig överväldigade. Om kunderna är intresserade kan de fråga efter fler liknande artiklar.

2. Detaljerade artikelbeskrivningar

Därefter är det viktigt att du täcker alla viktiga punkter som en potentiell köpare behöver veta i din beskrivning. Detta hjälper kunderna att förstå vad de köper och minskar antalet frågor som ställs, vilket ökar försäljningshastigheten.

Sträva efter att hålla beskrivningarna till ett minimum, eftersom köparna kanske inte har tid att ägna åt att läsa, vilket innebär att de kan gå någon annanstans på ett ögonblick. Ta med varumärket, mått och storlek, skick, materialtyp och eventuella unika detaljer (t.ex. broderier eller maskor) för att ge köparna en tydligare bild av produkten.

En av de viktigaste aspekterna av din beskrivning är hashtaggar. Om du använder relevanta hashtaggar som relaterar till din vara kan du nå de köpare som du hoppas på att nå. Undvik att spamma med onödiga hashtaggar eftersom det kan få dig att verka opålitlig.

3. Ladda upp unika, men tydliga bilder

Ett annat viktigt steg för att säkra en försäljning är att se till att dina bilder visar varan tydligt. Alltför ofta tar säljare bilder av dålig kvalitet som antingen är för mörka eller har ett filter som ändrar hur varan faktiskt ser ut. En del gör även det allvarliga misstaget att ha en oordentlig bakgrund. Detta är alla säkra sätt att avstyra en köpare.

Bra belysning och arrangemang är viktigt för att sälja dina gamla föremål, eftersom det visar dem på bästa möjliga sätt. Om du har en konsekvent fotostil på hela din sida kommer du också att skapa förtroende bland köparna.

4. Håll ett öga på aktuella trender

Att hålla ett öga på trender är oerhört viktigt när du säljer gamla föremål på nätet. Genom att titta på andra verifierade säljares utforskningssida på återförsäljningssajter som Depop kan du förstå vad som för närvarande är trendigt.

Detta gäller särskilt när det gäller att sälja modeartiklar, eftersom gamla trender ofta kommer tillbaka. En nyligen genomförd studie av money.co.uk visade att klädesplagg från 1940-talet kan ge säljare så mycket som 500 euro (drygt 5000 kr) på återförsäljningssajter.

5. Maximera vinsten

Det finns olika sätt att se till att du gör maximal vinst på dina oönskade varor. Förutom att ta hänsyn till aktuella trender är fraktkostnader också en viktig faktor som säljare måste tänka på. Oavsett om det handlar om lokal eller internationell frakt kan dessa summera och bli dyra – särskilt när man skickar flera beställningar samtidigt.

Säljare måste väga in en kostnadseffektiv lösning och överväga bästa möjliga förpackning för storleken på de sålda produkterna. Detta kan bidra till att minska den totala kostnaden för förpackningsmaterial och frakt.

6. Erbjud paketrabatter

Om du har en större utförsäljning kan du kanske sälja fler varor genom att erbjuda paketrabatter. Nämn i beskrivningen av dina artiklar att du är villig att erbjuda artiklarna till ett reducerat pris om fler än en artikel köps. Detta leder köparen till din profil och uppmuntrar honom eller henne att titta vidare.

7. Vänlig och snabb kundservice

Det är viktigt att vara snabb på att svara på frågor på återförsäljningsplattformar som Depop, eBay och Facebooks marknadsplats. Se till att du svarar kunderna senast inom en dag. Detta hjälper dig att sälja dina varor snabbare och hålla folk intresserade.

Även om det är viktigt att svara människor snabbt är det lika viktigt att vara tillgänglig. Detta hjälper dig att bygga upp en relation med köparen och öka deras förtroende för dig, så att de blir mer benägna att göra ett köp.

8. Att vara säker på nätet

Det är oerhört viktigt att vara säker när du säljer på nätet, så vi rekommenderar att du endast kommunicerar med potentiella köpare genom att använda de meddelande- och chattjänster som varje plattform tillhandahåller. Undvik att placera dina kontaktuppgifter i din profil eller produktbeskrivning.

Slutligen, oavsett hur pålitlig en köpare verkar, bör du aldrig skicka en vara utan att först ha fått betalt. Även om det kan öka kostnaden något kan det hjälpa dig att undvika att bli offer för köparbedrägerier om du använder spårade frakttjänster.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *