I väntan på General Kardus 2017

Vi som otåligt väntat på 2017 års upplaga av General Kardus får vänta ännu ett tag. Idag meddelades nämligen att denna upplaga till skillnad från varit fallet tidigare, nu skjuts upp till slutet av februari. Tidigare har de årliga upplagorna av General Kardus lanserats 1 december varje år, vilket även var ambitionen för 2017 års upplaga. Men den som väntar på något gott…

Skälet till förseningen är att den ursprungligt framtagna produkten inte höll alla de kvalitetskrav Swedish Match ställer på tobaksblandningen i General Kardus.

– Jag vill börja med att beklaga förseningen. Det är tråkigt men för en Kardus är endast det bästa gott nog. Det som skedde var att den ursprungliga tobaksblandning vi tänkte oss inte var optimal i förhållande till övriga ingredienser. I år arbetar vi med en ny ingrediens som inte använts i Kardus tidigare. Därför gjorde vi en ny tobaksblandning som vi nu är mycket nöjda med, men givet ledtider i produktionen kommer den att lanseras först i slutet av februari, säger Carl Egeberg, varumärkeschef General och ansvarig för General Kardus.

I december 2015 lanserade Swedish Match General Kardus Fäviken tillsammans med stjärnkocken Magnus Nilsson, som driver den tvåstjärniga krogen Fäviken Magasinet strax utanför Åre. En Kardus består av utvald tobak från världens mest högkvalitativa tobaksodlingar, och 2017 års upplaga kommer att innehålla 100 gram snus med ett särskilt tema.

– Vi vill överträffa oss själva varje år, och det finns helt enkelt inte utrymme för kompromisser i kvalitetsarbetet. Nu är den logiska frågan vad 2017 års Kardus kommer att ha för tema. Jag vill inte vara ogin, men den enda ledtråd jag kan nämna är att även 2017 års Kardus kommer att tas fram på ungefär samma nordliga breddgrader som förra året. Vi beklagar att de som är intresserade får vänta, men vi tycker ändå att det här var den bästa lösningen, säger Carl Egeberg. 

I december kommer ett litet antal Kardus Fäviken 2016 att säljas i Swedish Match egna butiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre. Antalet är begränsat.

Historiska fakta om Kardus: 

Sedan december 2005 ger Swedish Match ut årgångssnuset Kardus. Från början innebar Kardus en unik tobaksblandning som varje år hade en särskild prägel med noggrant utvald tobak från högkvalitativa tobaksodlingar från världens alla hörn, från USA till Argentina till Java och Vietnam. Sedan dess har Kardus fått ett mer utpräglat tema för varje år, och säljs varje år i Swedish Match stores samt i vissa utvalda butiker.

Regentlängd för General Kardus:

1. General Kardus ?, ges ut i februari 2017.

general-kardus-faviken-2016

2. General Kardus Fäviken, tema Jämtland med ekfatslagrad tobak med smak av örter och vilda bär. Utgiven i december 2015.

general-kardus-selection-box

3. General Kardus Selection, tema svensk snushistoria. Utgiven i december 2014.

Kardus 2012

4. Kardus Cincho, spanskt tema med spansk tobak och toner av sherry. Utgiven i november 2012.

kardus-carnival-blend-2

5. Kardus Carnival Blend, brasiliansk tobak och den brasilianska alkoholsorten cachaça. Utgiven i november 2011.

Kardus Ostindiefararen 2010, Swedish Match
Kardus Ostindiefararen 2010, Swedish Match

6. Kardus Ostindiefararen, tema tobak från Java samt arrak. Utgiven i november (Fars dag) 2010.

kardus-superior-blend

7. Kardus Superior Blend V, tema rom och tobak från Guatemala. Utgiven i december 2009.

8. Kardus Superior Blend IV, tema highland single malt whisky. Utgiven i december 2008.

9. Kardus Superior Blend III, utgiven i december 2007.

10. Kardus Superior Blend II, utgiven i december 2006.

11. Kardus Superior Blend I, utgiven i december 2005.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *