Ikoniska samlarobjektet Omega 2915-2 upphittat i byrålåda – säljs nu med ett utrop på 1 200 000 SEK

Bukowskis Omega 2915-2

Den med gott minne minns kanske den fantastiska historien om den ikoniska och sällsynta modellen Omega Speedmaster 2915-1, som hösten 2017 såldes för ett nytt världsrekord på Bukowskis höstauktion ”Important Timepieces”. Klockan tillverkad 6 juni 1958 lämnades in till Bukowskis efter att ägarens son, ovetandes om dess värde, hittat klockan på vinden i en ask.

Nu kan Bukowskis återigen presentera ett av världens mest eftertraktade samlarobjekt, en Omega Speedmaster 2915-2. Klockan kommer att visas och auktioneras ut på Bukowskis internationellt uppmärksammade klockauktion Important Timepieces som äger rum den 9 april.

Omega Speedmaster 2915-2 är en av den mest eftertraktade och sällsynta klockmodellerna som den senaste tiden seglat upp på rekordnivåer, inte minst hos Bukowskis. Modellen i auktionen är från sent 50-tal och de allra första modellerna av Omega Speedmaster, även känd som 2915-1, började tillverkas 1957.

Klockan utmärker sig med sin broad arrow visare, den ursprungliga tachymetre base 1000 skalan i metall och en urtavla i patinerat originalskick. Detaljer som har stor betydelse när vi sätter ett utropspris, säger Carl Palmegren, ansvarig specialist klockor. 

Klockan som nu återupptäckts har varit i samma familjs ägo sedan den köptes och har under de senaste 20 åren varit i stort sett bortglömd. Dess nuvarande ägare ärvde klockan från sin far på 70-talet, som då använt den i sitt arbete. Ovetandes om klockans värde har den sedan legat i en byrålåda och bara tagits fram vid enstaka tillfällen.

Efter tidigare vindsfynd och världsrekord sa jag att det skulle dröja länge innan vi fick se något liknande på Bukowskis. Och nu händer det igen, för tredje gången! Det skall bli mycket spännande att följa budgivningen på denna raritet, säger Carl Palmegren, ansvarig specialist klockor.

Se hela katalogen online på: https://www.bukowskis.com/sv/auctions/614/lots

Visningen äger rum 4–8 april på Berzelii Park 1 i Stockholm, med öppethållningstider mån–fre kl. 11–18, lör–sön kl. 11–17.

Auktionen äger rum 9 april med start kl. 13 på Arsenalsgatan 2 i Stockholm.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *