Inspiration: Den klassiska blå kostymen

Som inspiration för den nya jobbveckan tar vi idag fram en av de mest klassiska bland kostymer, den mörkblå varianten.

Ibland får jag frågan vilken färg man skall satsa på om man endast har råd att införskaffa en kostym av hög kvalitet. På denna fråga svarar jag alltid mörkblått eftersom detta enligt mig är den absolut mångsidigaste av färger och något som passar både till vardag och festligare kvällsevenemang.

En garderob bestående av en eller par par kostymer kan räcka långt om man väljer klassiska, tidlösa färger och traditionell passform. Sedan kan man med olika accessoarer, som slipsar samt olika färger på skjortor variera utstyrseln för att få till lite variation i vardagen.

Kostym: Tom Ford

Slips och skjorta:

Ermenegildo Zegna 

Skor: Magnanni 

Portfölj: Berluti 

Klocka: IWC Schaffhausen 

Parfym: Penhaligon’s Savoy Steam EdP

Kostym i lätt melerat tyg från Tom Ford.

Kostym från Tiger of Sweden i färgen ”royal blue”. Tiger of Sweden är annars något av en mästare på att ta fram stiliga kostymer i olika nyanser av blått.

Idag börjar den 28:e upplagan av lyxklockmässan SIHH i Geneve. Ett av de exklusiva märken som finns representerade på mässan är IWC Schaffhausen. IWC Schaffhausen har en historia som sträcker sig nästan 150 år tillbaka i tiden.

En av de populäraste klockorna hos detta anrika märke är modellen Portugieser, som lanserades redan år 1939. Ännu idag räknas denna modell som en av de riktiga klassikerna bland exklusiva armbandsur och är en hett eftertraktad modell bland samlare.

Om man vill satsa på riktig kvalitet och en portfölj för livet kan det vara värt att bekanta sig med franska Berluti och deras utbud. Berluti grundades år 1895 och deras bruna portföljer som tillverkas av polerat venetianskt läder är bland det snyggaste man kan hitta bland portföljer.

Magnanni är ett familjeägt företag som har tillverkat skor för män i mer än 50 år i staden Almansa, Spanien. I utbudet finns många riktigt stilrena och snygga modeller av hög kvalitet. Ett märke som definitivt fått alltför lite uppmärksamhet i Sverige.

Ifjol på våren skrev vi om Penhaligon’s nyhet Savoy Steam EdP, som är en hyllning till Hammam Bouquet, Penhaligon’s allra första doft från 1872.

När William Henry Penhaligon år 1870 öppnade en frisörsalong i Londonkvarteret Saint James, nära det turkiska bad som var populärt bland män i London, ville han förutom sina barberartjänster även erbjuda sina förmögna kunder uppiggande och eleganta doftvatten. Två år senare lanserade han Hammam Bouquet, en eau de toilette för män som förenade bulgariska rosor, jasmin och sandelträ.

Lime och geranium tillsammans med rosor och kraftfulla noter av rosmarin och rosépeppar skapar en balans mellan manligt och kvinnligt. En basnot bestående av benzoin och rökelse skall ge doften en känsla av het ånga och betonar atmosfären i ett turkost bad.Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *