Inspiration: Lyxigt sportlov

Denna vecka är det sportlov för en stor del av svenskarna. Nuförtiden reser många av oss till varmare breddgrader för att få lite värme och ljus. Just sportlovet förknippar jag själv dock med vintersport och snö och förflyttar mig därför gärna till alperna för lite traditionsrik inspiration.

Inspirationen hämtar vi från Ralph Laurens lyxkollektion Purple Label för denna vinter och kompletterar denna med italienska Loro Pianas härliga material. Som bas använder vi oss av en ytterrock i mjuk mocka från Loro Piana och till övriga delar ljusa nyanser i vitt och beige för att fira ljuset ankomst, som man nu på allvar börjar känna av.

Jacka: Loro Piana 

Skor: Bottega Veneta 

Tröja: Ralph Lauren Purple Label 

Parfym: Creed Silver Mountain Water EdP 

Byxor: Ralph Lauren Purple Label 

Solglasögon: Ray-Ban Clubmaster 

Scarf: Loro Piana

Inspirationen; Ralph Laurens Purple Label för vintern 2016/17. Då det gäller denna kollektion tog man sig till Österrikiska alperna för att fotografera kampanjen. Kampanjen frontades än en gång av Ralph Laurens äldsta son, filmmakaren Andrew Lauren.

En så kallad Shearling jacka i mjuk mocka med rakat ull på insidan från Loro Piana. En ytterst lätt, men samtidigt varm jacka som är perfekt för dagar i alperna. Loro Piana grundades år 1924 och är världsledande då det gäller framställande av fina tyger. Märket tillverkar inte endast kläder till sina egna linjer, utan bistår även med tyger till många andra av världens lyxigaste märken.

Till Loro Pianas kollektioner hör alltid lyxiga halsdukar och scarfer i kashmir och silke.

Snygga illustrationer från fjolårets vinterkollektion av Loro Piana.

Ännu en illustration från samma kollektion.

Silver Mountain Water är en doft som är inspirerad av Oliver Creeds passion för skidåkning. Doften är designad för att föra tankarna till små forsar av smält snö i schweiziska alperna. Den vita flaskan med en silverfärgad kork ska föra tankarna till ett snöklätt berg där en liten glittrande fors av vatten letar sig neråt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *