Ralph Lauren Purple Label – vintern 2016

Ralph Lauren är definitivt ett av de starkaste livsstilsmärkena som vi har inom herrmodet. Ralph Lauren startade sitt företag år 1967, efter att i flera år jobbat som försäljare hos anrika Brooks Brothers.

Till en början satsade man på att sälja slipsar som skiljde sig något jämfört med andra slipsar eftersom de var handgjorda och tillverkade i nya material. De blev en framgång för Ralph Lauren och han bestämde sig snart för att starta Polo Ralph Lauren, som till en början endast omfattade herrmode. Inom några år kom även en damkollektion ut på marknaden och Ralph Lauren startade snart en egen butik i Beverly Hills i Kalifornien. Det mest kända klädesplagget från Ralph Lauren, den klassiska pikétröjan med en polospelare på bröstet lanserades år 1972 i 24 olika färger.

Efter det har Ralph Lauren fortsatt utvidga sin produktportfölj, alltid med en omsorg om varumärket och vad det står för. Numera finns det kollektioner med allt från lyxig inredning till hemmet, klassiska herrparfymer, sportigare kollektioner till lyxigare linjer som Ralph Lauren Black and Purple Label.

Polo Ralph Lauren är en Ivy League-inspirerad, sportigare linje som var Ralph Laurens första kompletta kollektion och lanserades år 1968. Den kollektion som vi skall ta en närmare titt på som näst, Ralph Lauren Purple Label, lanserades år 1994 och är företagets mest exklusiva produktlinje. Inom ramen för Purple Label finns lyxigare måttsydda och skräddarsydda kostymer. Till linjen hör även inredning och accessoarer.

Då det gäller Ralph Laurens Purple Label och deras höstkläder och vinterkläder för år 2016 har man i år tagit sig till Österrikiska alperna för att fotografera kampanjen. Denna kampanj frontas än en gång av Ralph Laurens äldsta son, filmmakaren Andrew Lauren.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *