Inspiration: Pablo Picasso

Under påsken är det många som beger sig iväg till sydeuropa i jakt på sol och värme, där Gran Canaria i år är påskens mest bokade resmål… och varför inte? Trots att vi redan fått smaka på en del värme på våra breddgrader återstår det ännu flera månader av ostabilt väder innan vi på allvar (förhoppningsvis) får njuta av sommarvärmen.

Inspirationen hämtar vi därför idag från sommarens trender och något som man kunde kalla italiensk/spansk landsbygd. Som vi skrev om tidigare i ett inlägg är den höga midjan en tydlig trend i vårens och sommarens kollektioner bland flera av modehusen. Oxford Bags, Manny tapered och Ghurka Pants är några av de byxmodeller som syns i kollektionerna och vars midja är lite högre än vad många av oss vant oss med under senare år.

Ett mycket välkommet inslag eftersom jag är speciellt förtjust i trender där man återgår till klassiska, tidlösa plagg i kollektionerna.

Då det gäller just detta kollage tar vi fram den artistiska ådran med en sammansättning som man mycket väl kunde ha sett självaste Pablo Picasso bära medan han målade på den franska eller spanska landsbygden. Vi eftersöker en svalkande klädsel, med skjorta i linne och vida byxor i en seersucker/bomullsblandning. Till det en praktisk jacka från japanska Camoshita som passar väl in på det artistiska temat.

Detaljerna i kollaget ovan:

Byxor: Eidos

Jacka: Camoshita 

Skjorta: Massimo Alba 

Skor: Officine Creative 

Hatt: Borsalino 

Solglasögon: Gucci 

Klocka: Bell & Ross 

Parfym: Acqua di Parma

Pablo Picasso i sin studio i Antibes år 1946.

Till vårens och sommarens kollektion har Eidos Napoli hämtat inspirationen från indiska Bagru i distriktet Jaipur. Dessa så kallade Gurkha byxor är tillverkade i en seersucker/bomullsblandning med extra vida ben, som gör dem perfekta för varmt och fuktigt väder.

Ännu på temat hög midja, så har även anrika modehuset Rubinacci till sin kollektion för sommaren lanserat tre modeller av byxor med hög midja som för tankarna tillbaka till årtiondet när företaget grundades, alltså 1930-talet.

Japanska Camoshita med Yasuto Kamoshita i spetsen är känt för sina annorlunda och kreativa klädesplagg. Redan på 1960-talet hämtade Kamoshita inspirationen från USA och dess Ivy League-stil. Nuförtiden kan man väl beteckna Camoshitas stil som mer experimentell, men ändå med en stilren och formell touch på kläderna.

Acqua di Parmas Ingredients Collection är en serie parfymer där doften har byggts upp runt en huvudingrediens. Tidigare har flera klassiker i serien lanserats, som bland annat Quercia, med ek som huvudingrediens, Colonia Leather med kraftiga läder- och trä-ackord och Colonia Ambra, en hyllning till lyxiga doftnoten Ambra.

Nu har det anrika parfymhuset Acqua di Parma lanserat två nya parfymer inom ramen för Ingredients Collection; Colonia Mirra med en kärna av myrra och Colonia Ebano med ingrediensen ebenholts i fokus. Ebenholts ett mörkt, intensivt doftande träslag,

Den kvadratformade designen hos flera av klockmodellerna från franska Bell & Ross har snabbt blivit populära på marknaden. Bell & Ross grundades år 1992 och har sitt huvudsäte i Paris. Den avskalade, militära inspirationen på denna modell gör den till något av den ultimata klockan för en mer avslappnad look.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *