Inspiration till en lyckad herrmiddag

Ju äldre vi blir, desto svårare kan det bli att skaffa nya vänner och hålla liv i gamla vänskapsrelationer. Ofta är det livspusslet som är boven i dramat då många av oss prioriterar bort socialt umgänge till förmån för arbetspass, storhandling och träning. På samma sätt som vi planerar för de ovan nämnda inslagen i livet – kost, träning eller stil – kan vi dock planera för vårt sociala liv. Att umgås med andra under lustfyllda och kravlösa former är nämligen positivt för vårt välmående och ett sätt att höja livskvaliteten. Ett sätt att råda bot på bristande sociala kontakter i vardagen är att själv anordna bjudningar. I det här inlägget inspirerar vi dig när det gäller att anordna en lyckad herrmiddag.

Herrmiddag som andas Vegas

Att bjuda in till en välarrangerad bjudning är ett bra sätt att stimulera existerande vänskapsrelationer, och en fantastisk möjlighet att knyta nya band. Här är en klassisk herrmiddag som kryddas till med ett särskilt tema en bra idé. En glamorös herrmiddag med Vegas- och pokertema kan vara precis vad doktorn ordinerar för ett rikare socialt liv. Las Vegas får stå som kuliss för en kväll där meny, musik, dresscode och aktiviteter andas spänning och glamour. För att göra kvällen så lyckad som möjligt rekommenderar vi att e-inbjudningar sänds ut god tid i förväg med angivande av dresscode och kvällens meny och huvudaktivitet. Eftersom gästerna förväntas delta i en vänskapsturnering i poker efter att efterrätten serveras är det lämpligt om viss info angående grundläggande pokerregler biläggs till inbjudan för att få alla att känna sig mer bekväma och förberedda för vad som komma skall. 

Vegetarisk cook-a-long

En herrmiddag kan minst lika gärna vara ledig och informell så länge du och dina gäster trivs och får en chans att umgås bortom plattityder och jäktade samtal. Ett bra sätt att umgås på är att laga mat tillsammans. Förslag nummer två på listan över inspiration till en herrmiddag är därför att anordna ett matlagningsevent där vegetarisk mat får stå i strålkastarljuset. Konceptet är enkelt, du som värd bestämmer en lämplig meny i förväg och ser till att alla ingredienser köpes. Gästerna delas därefter in i olika matlag med ansvar för förrätt, huvudrätt och dessert. Ni sätter er avslutningsvis till bords ihop för att avnjuta en god och grön supé. Den som vill kan byta ut den vegetariska kosten mot något annat, såsom mat från en särskild världsdel eller med en särskild ingrediens.

BBQ-afton

Under våren och sommaren får herrmiddagen gärna flytta ut i det gröna och bestå av en BBQ-afton i goda vänners lag i en trädgård eller park. För att herrmiddagen inte ska bli alltför klischéartad och slätstruken är det kul om ni grillar på annorlunda vis. Välj gärna mer sofistikerade matlagningstekniker som att laga mat i en så kallad kokgrop eller att röka på grillen – något som förhöjer smaken väsentligt och som fungerar med både kött, fisk och grönsaker. Aktiviteter som passar efter en BBQ-afton när vädergudarna ler är allt från kubb och femkamp till cricket och boule. Ett sista tips är att duka upp storbildsskärm i trädgården när maten är uppäten och låta gästerna slå sig ned på mysiga kuddar för att ta del av kvällens matiné på din alldeles egna utebio.

Chambre Séparée

Kanske är ditt schema alldeles för fullspäckat för att du ska ha tid att styra upp och bjuda in. Vi är här för att slå ett slag för att inte låta vännerna hamna i skymundan på grund av brist på tid. Det finns nämligen inget som säger att det nödvändigtvis måste vara du eller någon annan i sällskapet som styr upp mat, dryck och umgänge – det finns förträffliga lokaler för det! Gör favoritrestaurangen till din egen för en kväll och bjuda in ditt sällskap till ett privatrum, en chambre séparée, på en mysig restaurang. Här får ni den avskildhet och den guldkantade service som ni är ute efter för att verkligen kunna socialisera utan att behöva bekymra er för disken efteråt. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *