IWC utökar sin Top Gun-kollektion med nya modeller i Ceratanium® och svart keramik

big pilot iwc schaffhausen

Vi har kommit fram till sista dagen av utställningen Watches and Wonders i Genève och ännu finns många nyheter att redogöra för i klockvärlden. En av dessa är IWC Schaffhausen som vi haft skrivit om många gånger här på Gentlemannaguiden. Första mässdagen presenterade IWC Schaffhausen två nya TOP GUN-modeller i kollektionen Pilot’s Watches.

Under sin 150-åriga historia har IWC Schaffhausen utvecklat ett rykte för att skapa funktionella komplikationer, särskilt kronografer och kalendrar, som är geniala, robusta och lätta att använda för kunderna. En av de mest kända av alla modeller från IWC Schaffhausen är klassiska kostymklockan Portugieser och även Portofino hör till klassikerna från märket.

Pionjär inom användning av titan och keramik i klockor

iwc top gun ceratanium

IWC var en pionjär inom användningen av titan och keramik och specialiserar sig i dag på högteknologiska tekniska klockhus som tillverkas av avancerade material, t.ex. titanaluminid och Ceratanium®. Den schweiziska klocktillverkaren föredrar principen ”formen följer funktionen” framför dekoration, och de tidlösa skapelserna från den schweiziska klocktillverkaren förkroppsligar sina ägares drömmar och ambitioner när de reser genom livet.

IWC köper material på ett ansvarsfullt sätt och vidtar åtgärder för att minimera sin påverkan på miljön, vilket skapar i sig hållbara klockor som är byggda för att hålla i flera generationer. Företaget är stolt över att utbilda sina egna framtida urmakare och ingenjörer och erbjuder en utmärkt arbetsmiljö för alla anställda. IWC samarbetar också med organisationer som arbetar globalt för att stödja barn och ungdomar.

Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium®

Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium® är den första 41-millimeters kronografen i denna kollektion helt i Ceratanium®. Detta banbrytande nya material är lätt och robust som titan och samtidigt lika hårt och reptåligt som keramik.

Big Pilot’s Watch 43 TOP GUN i svart zirkoniumoxidkeramik är den första TOP GUN Big Pilot i 43 millimeters storlek. Nyheterna drivs av IWC-tillverkade urverk från kaliberfamiljerna 69000 och 82000.

2022 är året för IWC TOP GUN

iwc schaffhausen Lake Tahoe

Förutom att lansera de nya utgåvorna ”Lake Tahoe” och ”Woodland” i vit och grön keramik kompletterar IWC TOP GUN-kollektionen med två nya modeller i Ceratanium® och svart keramik. Dessa klockor återspeglar den tekniska och prestationsinriktade designen som har varit kännetecknande för IWC TOP GUN sedan varumärket introducerade Pilot’s Watch Double Chronograph TOP GUN redan 2007.

iwc Schaffhausen top gun Woodland

Ceratanium® debuterade i IWC Pilot’s Watches-kollektionen med Pilot’s Watch Double Chronograph TOP GUN Ceratanium® år 2019. Nu återvänder detta innovativa nya material till TOP GUN-kollektionen med Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium® (Ref. IW388106), den första 41-millimeters kronografen i denna kollektion med en boett, tryckare och krona tillverkade av Ceratanium®.

Ceratanium®

Förutom att erbjuda enastående materialegenskaper som minskad vikt och hög reptålighet är den mest slående egenskapen hos Ceratanium® dess mattsvarta färg, som IWC och Pantone har specificerat som ”IWC Ceratanium®”. Den mörka och lätt metalliska nyansen är resultatet av en unik tillverkningsprocess: den utvecklas på materialets yta när boettets komponenter bränns vid höga temperaturer i en ugn.

Dämpat vitt tryck och luminescens på den svarta urtavlan och de svarta visarna understryker den helt svarta, smygande designen. Det IWC-tillverkade kronografurverket med kaliber 69385 är synligt genom baksidan av det tonade safirglaset. Klockan är monterad på ett svart gummiband med textilinlägg.

Big Pilot’s Watch i svart keramik har varit en viktig del av IWC:s TOP GUN-serie sedan 2012. Idag blir den för första gången tillgänglig i en ergonomisk 43-millimeters boettestorlek. Big Pilot’s Watch 43 TOP GUN (Ref. IW329801) har ett hölje av svart zirkoniumoxidkeramik, en titanbaksida samt svart urtavla och svarta visare. Den tekniska keramiken som används för fallet ger maximalt skydd mot repor.

IWC och Pantone har specificerat den svarta keramiska färgen som ”IWC Jet Black”. Klockan drivs av det IWC-tillverkade 82100-kaliberverket. Pellaton-uppdragssystemet har försetts med komponenter av praktiskt taget slitfri keramik och bygger upp en gångreserv på 60 timmar.

iwc schaffhausen pilotklockor

Den integrerade EasX-CHANGE® gör det möjligt att byta det gröna textilarmbandet utan ansträngning. Ett innerhölje av mjukt järn skyddar urverket från effekterna av magnetfält, medan frontglaset är säkrat så att det förblir på sin plats även om lufttrycket plötsligt sjunker.

Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium® och Big Pilot’s Watch 43 TOP GUN kommer att finnas tillgängliga i IWC-butiker, hos auktoriserade återförsäljare eller online på IWC.com. Klockorna är berättigade till registrering i My IWC Care-programmet, vilket innebär en sexårig förlängning av den internationella begränsade standardgarantin på två år.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *