Kaplans Klockvaliten bjöd på fina resultat!

kaplans klockkvalite resultat maj 2020

Idag ägde auktionen Klockkvaliten rum på auktionshuset Kaplans i Stockholm. När en av de mest anrika klockauktionerna på marknaden äger rum gäller det såklart att följa med noga vad som händer.

Även denna gång bjöds det på fantastiska resultat trots utmanande tider. På lördagens uppmärksammade auktion för samlarklockor och kvalitetsur kunde man följa flertalet spännande budgivningar där klockkonnässörer världen över deltog.

Klockkvaliten bestod av 121 klockor som sammanlagt såldes för ett slutpris på över 8 miljoner kronor. På lördagens auktion fann hela 98 % av klockorna nya ägare.

Dyraste klockan under auktionen

Vi har tidigare rapporterat om några ikoniska Rolexklockor som det var värt att hålla ögonen på inför auktionen. Mycket riktigt var det också en Rolexklocka som såldes för det högsta priset under auktionen.

Auktionens dyraste objekt blev det förhandstippade auktionsnumret 51 Rolex Daytona ”Big Red” med ett slutpris på 570 000 kronor.

Rolex Daytona ”Big Red” från 1982.

Vintageuren populära

Extra eftertraktade under auktionen var vintageuren och en klocka som verkligen stack ut och som dessutom kan vara ett nytt försäljningsrekord för en Universal Polarouter är auktionsnummer 44, ”SAS Dial” som klubbades för 205 000 kronor.

Två andra heta vintageur var auktionsnummer 57, Omega Constellation ”Pie Pan” som klubbades för 75 000 kronor.

omega constellation vintageur

Sen har vi det äldsta armbandsuret på auktionen en Rolex från 1920, auktionsnummer 116 som klubbades för 51 000 kronor.

äldsta rolexklockan från 1920

Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering, är mycket nöjd med auktionen och kommenterar resultaten enligt följande:

Det känns underbart att få klubba en auktion i Stockholm och veta att världen är med. Härligt att så många kunder följer oss online i realtid!

På denna länk kan ni se alla resultat från auktionen.

Fortfarande stort intresse för samlarur

Trots att vi alltså har minst sagt utmanande tider just nu verkar alltså inte intresset för exklusiva armbandsur ha avtagit nämnvärt. Det gäller framförallt gällande samlarklockor som erbjuds på auktioner runtom i Sverige.

Gällande nyproduktion av lyxklockor har väl en viss avmattning märkts av, men gällande klassikerna som säljs på auktioner är prisbilden ännu så länge rätt oförändrad.

Det blir spännande att se hur året fortsätter gällande exklusiva armbandsur! Vi följer såklart noggrant utvecklingen här på Gentlemannaguiden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *