Rolexklockor i fokus på årets upplaga av Kaplans Klockkvaliten

bästa rolexklockor för samlare

På lördagen 16 maj är det dags för vårens upplaga av Klockkvaliten på Kaplans och sin vana trogen har auktionshuset en mängd fantastiska klockor bland auktionsnumren. Hit hör flertalet Rolexklockor som alltid är lika intressanta bland samlare och klockentusiaster.

Rolex är ett av de mest eftertraktade märkena på auktion och framförallt deras sportklockor. Så det känns fantastiskt kul att vårens auktion innehåller så pass många objekt med ovanliga detaljer, säger Georgios Batselas chef för Kaplans Klockvärdering.

I auktionen finns totalt 40 unika klockor från RolexTotalt bjuder auktionen på 40 st unika klockor från Rolex. 

Visningen av utbudet i auktionen Klockkvaliteten börjar imorgon från kl. 11:00 och själva auktionen äger rum på lördag 16.5 från kl. 13:00. Adressen är Biblioteksgatan 5 i Stockholm.

5 Rolexklockor under Kaplans Klockkvaliten

Det finns alltså en många intressanta Rolexklockor i utbudet denna gång. Här har Georgios Batselas listat fem objekt du inte får missa den 16 maj:

bästa samlarklockor auktioner 2020

Auktionsnummer 40 

Ett potentiellt framtida samlarobjekt – en Rolex GMT-Master med den speciella urtavlan “Swiss Only Dial” som endast producerades under begränsad tid. 

mest värdefulla samlarklockor 2020

Auktionsnummer 51 

Denna klocka får man inte missa på auktionen, en Daytona från 1982, en så kallad ”Big Red”. Här har vi en klocka av hög internationell klass i ett otroligt fint skick.  

mest värdefulla samlarklockor 2020 rolex

Auktionnummer 61

En Day-Date från 1987 med den ovanliga färgsättningen ”Tridor” i 18K rött, vitt och gult guld. 

bästa samlarklockor från rolex 2020

Auktionsnummer 62 

Här har vi en riktigt välbevarad samlarklocka, en Sea-Dweller Mark II producerad 1967. Den första avancerade dykarklockan från Rolex med heliumventil. Modellen togs fram med dubbel röd text på urtavlan och fick på så sätt sitt ikoniska namn ”Double Red”. 

bästa samlarklockorna 2020

Auktionsnummer 92

En Datejust från 1985 med den ovanliga blå urtavlan, en så kallad ”Blue Buckley Dial”. 

Digital visning av klockorna på auktionen

På Kaplans uppmuntrar man alla att inför auktionen välja derass digitala alternativ för visning och budgivning. Enklast deltar du i budgivningen via förhandsbud, direktbud online eller genom ett förbokas telefonbud.

Se alla auktionsföremål här.

På denna länk kan du också se filmer på utvalda objekt

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *