Klä dig som Paul Newman – tre stiltips inspirerade av en stilikon

Det finns ingen väg runt det. Man kan inte skriva om herrmode och inte uppmärksamma Paul Newmans födelsedag. Deadlines, livet, garderoben: Allt får stå tillbaka för en liten årlig hyllning till världens bäst klädda man.

Paul Newman var inte bara skådespelare, producent, rallyförare, dressingmogul och mannen som gjorde Rolex Daytona till världens dyraste klocka – han var också mannen som kameran älskade utanför vita duken. Paul Newmans stil handlade inte om effektsökeri, utan om klassiskt herrmode, genomtänka kombinationer och en vältränad fysik.

Här listar vi tre stiltips inspirerade av Paul Newman.

Dova färger ger mer plats för dig

Newman höll sig ofta till dova färger med tydliga kontraster. Det gav hans ansikte och ögon chansen att stjäla showen.

Anpassa din klädsel till kontrasten i ditt ansikte. Har du ljus hy och ljus hårt, undvik för starka färger. Ett ljust eller mörkt plagg närmast kroppen skapar kontrast mot din hud men stjäl inte uppmärksamheten från ditt ansikte.

Var noga med passformen

Genomgående för alla Paul Newmans bilder är hans känsla för passform. Hemligheten bakom att se avslappnat elegant ut är att välja rätt storlek på kläderna. Tidlös stil handlar om att välja en storlek som framhäver dina fördelar och döljer dina brister, snarare än att följa en modetrend.

Lär dig dina mått (CareOfCarls standardiserade mått-tabeller är ett fantastiskt hjälpmedel) om du handlar online. Hitta en bra skräddare eller prova måttsytt, så ökar du oddsen.

Ett träningskort är det bästa köpet

En hälsosam, vältränad kropp lyfter alla plagg, även de enklaste. Det gör också att risken för att du behöver köpa en ny garderob minskar drastiskt.

Simning, löpning, cykling, paddel, gym eller crossfit – det finns något för alla. Gentlemannaguiden rekommenderar alla som inte provat simning, eftersom det tränar i stort sett hela kroppens muskulatur och är relativt skonsamt. Cykling är bra för den som vill gå ner i vikt, eftersom de långa passen förbrukar rejält med kalorier utan att knäna riskerar att skadas. Men var och en blir salig på sitt vis.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *