Mannen som sålde världens dyraste klocka

I oktober ifjol såldes en Rolex Daytona “Paul Newman” från 1968 för ett världsrekordpris på $17,752,500 under auktionen WINNING ICONS – Legendary Watches of the 20th Century som hölls i New York. Detta var det mest spektakulära som skett på en lång tid i klockvärlden och något som klockentusiaster uppmärksammade runtom i världen.

Den som höll i trådarna under auktionen var Aurel Bacs som själv är en klocksamlare och entusiast. Han grundade Bacs & Russo tillsammans med sin fru år 2014 och jobbar numera i samarbete med auktionsfirman Phillips som alltså stod bakom auktionen där rekordklockan såldes.

Även om Mr Bacs har som sitt yrke att sälja lyxklockor via auktioner har han själv en imponerande samling av samlarur. I videon nedan från den exklusiva modesajten Mr Porter får man följa med på en rundtur genom hans egna personliga kollektion av klockor och bakgrunden till sitt intresse för klockor. Även om den klocka som såldes för världsrekordpris alltså inte kom från hans egna samling är detta en oerhört inspirerande historia för alla som är intresserade av det hantverk som kvalitetsklockor står för.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *