Snart dags för Klockkvaliten på Kaplans – Här är klockorna du inte får missa!

rolex kaplans auktioner maj 2022

Lördagen den 21 maj klockan 13 är det äntligen dags för Klockkvaliten på Kaplans. Auktionen har en otroligt stark katalog med klockor från de absolut främsta klocktillverkarna i världen.

Trots att vi översköljs av nyheter om inflation och krig står herrmodet oerhört starkt just nu. Vi har både sett rekord modehandeln i april, samtidigt som klockauktioner världen över sätter nya rekordnivåer. Med andra ord verkar det som att det faktum att vi nu äntligen kan vistas ute bland människor utan restriktioner överväger all negativitet runtom i världen.

Auktionen Kaplans Klockvaliten i maj

Även vårens Klockkvaliten har förutsättningarna att bli en auktion utöver det vanliga. I katalogen finns 104 utvalda klockor med utrop mellan 10 000 och 2 240 000 kronor.

Jag tror starkt på samtliga objekt på auktionen. Många av klockorna är heta på marknaden och kommer därför intressera köpare över hela världen. Den bredden som vi har lyckats skapa för den här auktionen är ovanlig, även för Kaplans, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering.

Utvalda höjdpunkter från auktionen

Här har Georgios Batselas tagit fram några av höjdpunkterna bland utbudet i auktionen.

Rolex Submariner Kaplans auktion maj 2022

En av de mest intressanta klockorna är auktionsnummer 4. En Rolex Submariner referens 1680 med den kände juvelhandlaren Tiffany & Co signerat på urtavlan. Dubbel-signerade urtavlor på Rolexklockor är sällsynta klockor som endast såldes i vissa butiker. Samarbetet med Tiffany pågick mellan 1960-1990. Idag är de betydligt mer ovanliga att hitta och ännu svårare att köpa. Det gör klockan mer intressant för samlare. 

Patek Philippe Nautilus Kaplans auktion maj 2022

Auktionen erbjuder även flera klockor från Patek Philippe. En av dem är auktionsnummer 80 som är den legendariska sportmodellen Nautilus referens 5712 från 2012. Denna klocka sticker ut och är ett starkt samlarobjekt på auktionen. Modellen påminner om originalet från 1976 men just denna referens är utrustad med ytterligare funktioner, som exempelvis månfas och reservtid. 

Patek Philippe Perpetual Calendar referens 3970 Kaplans auktioner

Ett annat utrop är auktionsnummer 77, en Patek Philippe Perpetual Calendar referens 3970. En klocka som förknippas starkt med Patek Philippe som märke – utseendet, komplexiteten i de olika funktionerna och materialet. Den påminner om föregångaren, den legendariska referens 2499 – men skiljer sig när det gäller priset.

Daniel Roth Master Chronograph

En av auktionens uppstickare är auktionsnummer 22, en Daniel Roth Master Chronograph. Daniel Roth är en av vår tids främsta urmakare. Klockan har mycket av det som är utmärkande med varumärket – dubbelellipsboetten, den randiga urtavlan och de pilformade visarna.

Omega Constellation Tropical Dial

Bland samlaruren finns auktionsnummer 54, en Omega Constellation med så kallad ”Tropical Dial.” Urtavlan har med tiden gått från svart till att skifta vackert i brunt. Trots att klockan inte är i originalskick är det fortfarande en väldigt tilltalande modell för många.

Rolex Day-Date referens 18238

Slutligen har vi auktionsnummer 103 en Rolex Day-Date referens 18238. En klassisk modell i guld och just detta exemplar är i ett fantastiskt skick. Certifikatet visar att den såldes på Biblioteksgatan år 1990. Med tanke på klockans skick har den använts ytterst sparsamt.

På sex månader har vi lyckats sätta ihop en stark katalog med varierande modeller där det finns något för alla klockälskare. Nu ser vi återigen fram emot att genomföra en klockauktion i yppersta världsklass, säger Georgios Batselas.

Samtliga objekt visas från och med onsdag 18 maj på Biblioteksgatan 5. Auktionen startar sedan i auktionssalen eller online den 21 maj klockan 13 CEST.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *